Awatar użytkownika
kwiatunio
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 cze 2011, 13:07

ja wpadłam tylko powiedzieć, że była w poradni diabetologicznej i mam cukrzyce ciążowa jak na razie dieta i 4 razy dziennie badanie cukru a za kilka tygodni kontrolna wizyta do tego złapał mnie jeszcze wirus i wymiotuje i mam straszną biegunkę :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

16 cze 2011, 13:36

Ja myślę,że sie pobuntuje i jej przejdzie, tym szybciej, im tym będziesz bardziej konsekwentna, więc i dla Ciebie :ico_brawa_01:
mam nadzieję i to wielką, bo dziś jest jak dawniej. Ładnie się bawi, nie przeszkadza mi (nawet umyłam wszystkie okna), zjadła cały talerz kapuśniaku (ostatnio z apetytem też marnie)... oby tak już zostało :ico_sorki:

izuś_85, daj znać co kupiłaś :ico_oczko:

Kocura Bura, tak szybko Zuzia ma zakończenie roku?
mam cukrzyce ciążowa
o kurcze... jakbyś chciała jakichś info, to na naszym wątku "grudniówek 2009" była Shiva z cukrzycą, na pewno by Ci mogła co nieco doradzić. No i niech ten wirus odpuści :ico_sorki:

No dziś przedpołudnie cudowne. Niedawno Wiki zasnęła, ja biorę się szybko za mycie podłóg, póki mam chęci, bo ostatnio z tym ciężko

elibell
4000 - letni staruszek

16 cze 2011, 14:47

elibell, o, ludzie, ale ta Twoja siostra niepoważna, no kurde trzeba wziąść odpowiedzialność za swoje czyny, bardzo dobrze, że postawiłaś sprawę jasno.

znam swoją siostrę już na tyle, że windykacją by się to nie zakończyło, więc musiałam postąpić jak postąpiłam, mama szczęśliwa z tego tytułu nie jest i mam nadzieę, ze mi pomoże, zaraz zadzwonię do niej zapytam w ogóle czy już załatwiła sprawę. Bo jeszcze mi siostrunia mame tak urobi, że jednak mi nie pomoże a wtedy ja co/?? nie wiem, skad kasę wytrzasne i zapłacę z zagranicy.

izuśtak to z psami, lubią czasem się wytarzac w smrodkach, moja sunia tez tak robiła, jak nie gówienka to jakies ryby (bo sąsiedzi wyrzucali przez okna niby dla kotków) a ludzie tak potrafią być ohydni to prawda, no ale szaletów miejskich w PL nie za wiele w miastach

kwiatuniowspółczuję tej cukrzycy, nawet nie wiem co w takich chwilach się dzieje, bo nie interesowałam się tym az tak dogłębnie bo mnie nie tyczyło. I co teraz oprócz diety i mierzenia poziumu cukru, jak to na dziecię wpływa???

Kocura Bura a pewno, odrobina lenistwa nikomu nie zaszkodziła, sama sie zastanawiam czy to się nie drzemnąć bo mnie coś muli, miałam kurze pościerać na górze ale nawet nie chce mi się d... z kanapy podnosić :ico_szoking:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 cze 2011, 14:48

kwiatunio, współczuje :ico_sorki: jeszcze max 14 tygodni :ico_sorki: wytrzymasz :ico_sorki:
izuś_85, daj znać co kupiłaś :ico_oczko:
kupiłam sobie drugą pare krótkich getrów, bo zwariowac można w gaciach do kostek, teraz mam w czym śmigać :ico_haha_01:

kupiłyśmy też koleżance torebkę na prezent urodzinowy
wczoraj do tego portfel

zaliczyłyśmy lody, kebaba, frytki i plac zabaw

a teraz Maja śpi padnięta moja mysza, uciekinier z niej :ico_olaboga: zwiewała przede mną z placu zabaw, myślałam ze zwariuje :ico_olaboga:

dostałam od koleżanki ciuszki po córce, cała reklamówke, tym razem ładnych rzeczy nie zniszczonych :ico_oczko: wiec sie ciesze bo zawsze dawała mi takie brzydkie rzeczy ze nawet ochoty brać ich nie miałam, teraz coś sie postarała :-D wisze jej lody :ico_oczko:

[ Dodano: 16-06-2011, 15:07 ]
wiecie co dziewczyny, zdałam sobie sprawę ze jeszcze 10 tygodni i zaczniemy się rozpakowywać :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:

jeszcze tylko :ico_ciezarowka: lipiec- sierpień przed nami :ico_szoking:

[ Dodano: 16-06-2011, 15:15 ]
jak to na dziecię wpływa???
przesłałąm ci linka

"Czy cukrzyca ciążowa wpływa niekorzystnie na zdrowie dziecka?
Tak. Jeśli choroba zostanie zaniedbana. Wysoki poziom glukozy we krwi mamy oznacza wysoki poziom cukru u maleństwa, a to może wywołać wady rozwojowe. Dzieci mam z cukrzycą są zwykle większe niż inne noworodki (ich waga może przekraczać 4 kg), bo insulina działa jak hormon wzrostu. Wtedy bardzo często poród kończy się cesarskim cięciem. Noworodki chorych na cukrzycę mam muszą być potem monitorowane, bo nagły spadek cukru po odcięciu pępowiny może wywołać u nich śpiączkę hipoglikemiczną. Badania pokazują również, że dzieci, które w okresie płodowym miały podwyższony poziom glukozy, częściej chorują na cukrzycę typu 1 i 2 jako dorośli. Kontroluj więc swój poziom cukru!"

link usunięty przez obsługę forum
źródło: internet
Ostatnio zmieniony 16 cze 2011, 16:16 przez izuś_85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 cze 2011, 15:50

juz po badaniach wyniki jutro dopiero mój M. mi odbierze bo dzis nie da rady, ja wróciłam od mamy a nie mam siły stac na rozkopanym mieście w korkach.

Ciekawe czy to żelazo mi pomogło i wszystko sie unormowało.

kwiatunio, masakra, dużo zdrówka dla Ciebie Kochana
wiecie co dziewczyny, zdałam sobie sprawę ze jeszcze 10 tygodni i zaczniemy się rozpakowywać
a nie wiadomo czy któraś z nas nie będzie się wczesniej rozpakowywała :ico_szoking:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 cze 2011, 15:59

a nie wiadomo czy któraś z nas nie będzie się wczesniej rozpakowywała :ico_szoking:
no w sumie... wiadomo ze kocura bedzie sierpniówką :ico_haha_01: wiec jej jeszcze mniej zostało :-D

uuuuuuuu huhu przyszła kaska :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: dostałam przelewa :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: o w morde ale mi sie humor poprawił :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 cze 2011, 16:11

no w sumie... wiadomo ze kocura bedzie sierpniówką wiec jej jeszcze mniej zostało
no własnie, mój poród lekarz obstawia na wrzesień, a jak będzie zobaczymy.

Objadłam sie u mamy czereśni jak nigdy, teraz idę zrobić koktajl z truskawek. Na wieczór moczą mi sie owoce morza zrobię je po śródziemnomorsku z makaronem.

Wogóle owoce morza i ryby strasznie mi smakują jakoś ostatnio :-D

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

16 cze 2011, 16:40

ja wpadłam tylko powiedzieć, że była w poradni diabetologicznej i mam cukrzyce ciążowa jak na razie dieta i 4 razy dziennie badanie cukru a za kilka tygodni kontrolna wizyta do tego złapał mnie jeszcze wirus i wymiotuje i mam straszną biegunkę :ico_noniewiem:
Kurcze współczuję cukrzycy i choróbska jakie cie dopadło.
Ale najważniejsze że wiesz że to masz.Przejdziesz na dietę i będzie dobrze.
Moja daleka znajoma a raczej znajoma znajomej teraz urodziła ale cała ciąże miała bardzo wysoki cukier i była na diecie tylko że ona takiej bardzo rygorystycznej,.Cały czas chudła w ciąży (była dość otyła) ale dziecko się rozwijało prawidłowo i rosło więc lekarz nie panikował.
Musiała przed i po każdym posiłku mierzyć poziom cukru no i porcje jedzenia były okropnie małe.
No dziś przedpołudnie cudowne. Niedawno Wiki zasnęła, ja biorę się szybko za mycie podłóg, póki mam chęci, bo ostatnio z tym ciężko
Kurcze zaraź mnie tą chęcią pracy.Ja mam tyle do posprzątania po remoncie a wszystko stoi.Jutro dostałam telefon że będą sofy a u mnie tragedia, bajzel na kółkach.

Córcia fajnie że grzeczna dziś była i oby już tak zostało.Zobaczysz ze jak będziesz konsekwentna to w końcu zrozumie że nie ma po co tak robić bo to nic nie da jej. Brawa dla ciebie ;)
wiecie co dziewczyny, zdałam sobie sprawę ze jeszcze 10 tygodni i zaczniemy się rozpakowywać :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:
No ja mam ciut więcej ale przeraza mnie że ten czas tak leci.A na początku wydawało mi się kurcze 9 miesięcy kupę czasu, kiedy to będzie , a tutaj już polowa za mną a czas goni coraz szybciej.
I poraz kolejny stwerdzenie z rodziną najlepiej na zdjeciu poparło się w praktyce
Ta twoja siostra jakaś niepoważna i nieodpowiedzialna. Ile ona ma lat??
Ja nie wiem to ty masz jeszcze sprawę załatwiać jak to ona wszystko naknociła.

U nas dziś troszkę popadało ale nie za wiele , na chwilkę było cudownie chłodno.Z małą chodziłyśmy po deszczu , a ona prze-szczęśliwa że mokła.
Mnie coś kurcze senność wróciła, nie wiem czy to wina pogody czy co ale od kilku dni ciągle spać mi się chce, rano jak zajadę do małej to śpię do 10 (na szczęście ona tak długo śpi ) potem w południe mnie bierze ale jakoś się powstrzymuje.

Kobietki wracając do tego rogala to jak uważacie , warto kupić używany tej firmy co któraś z was polecała?? Czy wy czegoś takiego byście nie kupiły używane?

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 cze 2011, 16:47

Kobietki wracając do tego rogala to jak uważacie , warto kupić używany tej firmy co któraś z was polecała?? Czy wy czegoś takiego byście nie kupiły używane?
ja kupie nowy po kims obcym nie chciałabym rogala, chyba że z rodziny ewentualnie

elibell
4000 - letni staruszek

16 cze 2011, 18:24

Ta twoja siostra jakaś niepoważna i nieodpowiedzialna. Ile ona ma lat??
Ja nie wiem to ty masz jeszcze sprawę załatwiać jak to ona wszystko naknociła.
37 lat, ale jak wiadomo inteligencji wiek nie dodaje:)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”