Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 cze 2011, 12:48

a w niedziele byliśmy po nasz wózek-gondolkę :ico_oczko: przywieźliśmy reszte gratów od Łukasza, jeszcze pare rzeczy zostało ale to przy okazji poznoszę :ico_oczko:
wózek Przemek mi podrasuje w pracy :ico_haha_01: podokręca srubki, naoliwi łożyska, potraktuje karcherem i bedzie na cała zimę :ico_brawa_01: a Majcia jeszcze bedzie miała swoją spacerówkę na zimę :ico_oczko:

przytargałam tez kombinezon zimowy dla Lenki coccodrillo i chustę do noszenia :ico_oczko:
no i kuferek pamiątek Majeczki :ico_brawa_01: pierwsze pampersiki, body takie tycie tycieńkie, pierwszy smoczek, balon i kwiatki zasuszone :ico_haha_01:
dziś bedziemy oglądać :ico_oczko:

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

27 cze 2011, 12:54

kuferek pamiątek Majeczki :ico_brawa_01:
też taki zrobiłam, pudełeczko stoi u Wiki w pokoju i dorzucam tam co chwilę jakieś pierdółki

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 cze 2011, 12:57

Kwiatunio śliczne fotki :ico_brawa_01:

Inia ty sie ludźmi nie przejmuj :ico_nienie: rób jak uważasz w końcu ty jesteś mamą i wiesz najlepiej :ico_oczko: a Maja nawet jak zje kolację to woła kaszkę :ico_oczko: choćby ociupinkę ale musi sobie possać :ico_oczko: jedynie tyle ze smoka w butelce ma takiego jak wstawiłam, miękki niekapek :ico_oczko:
a co jej zabraniać bee picia kaszki jak ona je lubi, one są zdrowe w brew pozorom ze to węglowodany itp ja mam wykształcenie w zywieniu człowieka i wiem ze węglowodany powinny być w diecie każdego człowieka, nawet tego co sie odchudza :ico_oczko: bo tak już stworzony nasz układ pokarmowy :ico_oczko: a na mycie ząbków po kolacji przyjdzie czas, bo teraz czesto zasypia po kaszce właśnie

ja ją uczyłam od 5 mcy pic z niekapków, mam ich w domu tylko 8szt :ico_haha_01: i każdy za ponad 20zł :ico_szoking: a ze dwa wywaliłam, do tego bidony :ico_oczko:
butelki też testowałam rózne rózniste i mam ich nawet teraz mase wieć kupowac nie bede

mam tez malutką Tomme Tippe którą biore do szpitala (na glukozę jakby żółtaczka u Lenki była) tylko smoczki nowe kupie i wysterylizuje :ico_oczko:

[ Dodano: 27-06-2011, 13:02 ]

też taki zrobiłam, pudełeczko stoi u Wiki w pokoju i dorzucam tam co chwilę jakieś pierdółki
ja odłożyłam kilka rzeczy zeby dołozyć :ico_oczko:
no i wpisać nowe ząbki do pamietnika trzeba :-D
kupiłam taki Obrazek
i jest boski :ico_brawa_01: w swiętym Jacku można kupić albo na allegro

Awatar użytkownika
inia1985

27 cze 2011, 13:02

a Maja nawet jak zje kolację to woła kaszkę :ico_oczko:
u nas tak samo, je kanapkę, ale po kąpieli kaszka być musi. Wiki ząbki myje właśnie w kąpieli i rano po śniadaniu, ale to chyba bardziej chodzi o wyrobienie nawyku mycia zębów, szczególnie to wieczorne szorowanko ma charakter symboliczny, bo i tak później kaszę je
i każdy za ponad 20zł :ico_szoking:
ja tez kupiłam takie z górnej półki, ale tylko 3, cóż ładną zabawkę teraz ma :ico_oczko:
tylko smoczki nowe kupie i wysterylizuje :ico_oczko:
to na pewno

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 cze 2011, 13:04

a wy kupujecie chusty?
powiem wam że mi sie przydała bardzo :ico_oczko:
ale miałam zwykłą elastyczną 0-9kg i jest wystarczająca :ico_oczko:
rocznego dziecka juz nosić nie trzeba hehe :ico_haha_01: no i cieżko by było :ico_oczko:

Awatar użytkownika
inia1985

27 cze 2011, 13:04

izuś, świetna sprawa z takim pamiętnikiem, my mamy taki z pierwszego roczku - super jest i drugi właśnie do 6-7 roku życia, ale ten mam raczej nieuzupełniony

[ Dodano: 27-06-2011, 13:06 ]
a wy kupujecie chusty?
powiem wam że mi sie przydała bardzo :ico_oczko:
a teraz się może jeszcze bardziej przydać, bo mamy w końcu starsze dzieciaczki i wolne ręce się przydadzą :ico_sorki: ja mam nosidełko, ale to dopiero od 4 miesiąca można stosować, co do chusty nie jestem przekonana

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 cze 2011, 13:09

u nas tak samo, je kanapkę, ale po kąpieli kaszka być musi. Wiki ząbki myje właśnie w kąpieli i rano po śniadaniu, ale to chyba bardziej chodzi o wyrobienie nawyku mycia zębów, szczególnie to wieczorne szorowanko ma charakter symboliczny, bo i tak później kaszę je
u nas też dokłądnie tak samo, w kapieli zabki myjemy ale jeszcze kaszka jest :ico_oczko:
za to w dzień myje po 10 razy nawet :ico_oczko: po każdej czekoladce i słodyczach obowiązkowo :ico_oczko:

ja tez kupiłam takie z górnej półki, ale tylko 3, cóż ładną zabawkę teraz ma :ico_oczko:
Maja niektórych używa, niektórych nie...
ten z Nuka 38zł kosztował ale nawet dzis ma w nim sok Kubusia :ico_oczko:
a inny taki sztywny kupiłam to nie napiła sie z niego ani razu :/
leży nieużywany...

jedyne co bede kupowac Lence to nowe butelki od kaszki te z canpola co Maja teraz ma
bo Majce tez wymieniam je tak srednio co pół roku, bo sie zdrapują, scieraja i odbarwiaja, domyć ich sie w pewnym momencie nie da, no ale kosztują bagatela 9zł chyba :ico_haha_01: a jako jedyne mają pojemnosć 330ml :ico_brawa_01: a Mjaka wsuwa 270-300ml kaszki :ico_haha_01: żarłok :P

Awatar użytkownika
inia1985

27 cze 2011, 13:14

bo Majce tez wymieniam je tak srednio co pół roku, bo sie zdrapują, scieraja i odbarwiaja, domyć ich sie w pewnym momencie nie da, no ale kosztują bagatela 9zł chyba :ico_haha_01: a jako jedyne mają pojemnosć 330ml :ico_brawa_01: a Mjaka wsuwa 270-300ml kaszki :ico_haha_01: żarłok :P
my próbowaliśmy z canpola (właśnie ze względu na pojemność), z aventu też próbowaliśmy (też ma do 330 ml), ale Wiki nie chciała z nich pić, tylko lovi i koniec. Efekt jest taki, że robię jej 2 butle... wypiła łącznie 430 ml, więc i tak tamte firmy nie dały by rady :ico_oczko: nie myślą w ogóle o głodomorkach :ico_nienie:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 cze 2011, 13:15

a teraz się może jeszcze bardziej przydać, bo mamy w końcu starsze dzieciaczki i wolne ręce się przydadzą :ico_sorki: ja mam nosidełko, ale to dopiero od 4 miesiąca można stosować, co do chusty nie jestem przekonana
mnie z kolei rażą nosidełka :ico_chory: nasza rehabilitantka nas ostrzegała bardzo pzred noszeniem w nosidłach, natomiast w chuscie jak najbardziej :ico_sorki: to samo ortopeda nam powiedział i neurolog :ico_oczko: że chusta jest oki a nosidełko bee

no są tez nosidła z górnej półki dopasowane do dziecka :ico_oczko: ale takie kosztują majątek :/ ponad 250zł :ico_noniewiem:
a w chuscie mozna nosić dziecko już od narodzin, tzreba tylko uzywać różnych technik wiązania, u nas najlepiej sprawdziła sie pozycja na żabkę
Obrazek
Maja zasypiała w ciagu max 10 minut :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
inia1985

27 cze 2011, 13:16

Swoją drogą ciekawie by wyglądała taka półlitrowa butla :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”