elibell
4000 - letni staruszek

17 lip 2011, 21:25

elibell, Ty chyba już jakiś czas temu weszłaś w 8 miesiąc :ico_oczko: ale oczywiście :ico_brawa_01:
no własnie gubię się w tym, ja mam jakąś liste to pisze, ze w 33 zaczyna się 8 miesiac, dokładnie tak mam: Pierwszy miesiac (do 6. tygodnia ciazy)
Drugi miesiac (7.-11. tydzien ciazy)
Trzeci miesiac (12.-15. tydzien ciazy)
Czwarty miesiac (16.-19. tydzien ciazy)
Piaty miesiac (20.-24. tydzien ciazy)
Szósty miesiac (25.-28. tydzien ciazy)
Siódmy miesiac (29.-32. tydzien ciazy)
Ósmy miesiac (33.-36. tydzien ciazy)
Dziewiaty miesiac (37. tydzien – do porodu)

no i Kochana piękny pokoik a malunki jeny kobieto Ty artystka jesteś, wygląda jak drukowane i naklejone. Nie chcesz do mnie wpaść i czegoś namalować, normalnie cudeńko:):):)

szkieletorek ja także nie miałam wczesniejszego wyciekania mleczka, ani teraz nie mam , ale z mojej wiedzy wyczytanej w różnorodnej literaturze wynika, że to zupełnie normalne i tak kup sobie wkładki już, szkoda ciuszków brudzić bo mogą zostać plamy tłustawe niestety. I do spania też Ci zalecam już staniczek i wkładki dla własnego komfortu psychicznego. A co do mleczarni, oj też to miałam nawet w ksiazkowe dni nadmiar, że aż maż piersi masował by te cegły mleko spuściły, cyckiem to zabić mogłam wtedy hahahaha.

Kocura Bura, dobrze, że dzionek i wypad do zoo udany, cieszę się:)

U nas też dzionek intensywny, rano koleżanka zadzwoniła, czy bym z jej córami nie posiedziała bo wezwali ją do pracy na kilka godzin, wiec 3 dziewuszki miałam 8 lat 3,5 i moja 2, szajba, ale dałyśmy radę, moja foszki miała bo niestety poza swoim łóżkiem spac nie potrafi, a wiadomo jak to dzieci chciały ją zabawić a ze spaniem wiele to nie miało wspólnego, ale było ok i spacer zaliczyłyśmy i plac zabaw i dzieci zadowolone. A do domu dopiero na 19 ściągnęłam od 11 więc etat prawie że hahahaha.
Za chwile uciekam do wanny, jutro praca więc trzeba się uszykować, a że ja coraz częsciej odczuwam twardniejacy brzuszek to relaks w wannie wskazany:)

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

17 lip 2011, 22:06

Dzięki dziewczyny :-D

Ja już leżałam w łóżku, ale mąż mnie wygonił bym coś zjadła, bo burczało mi w brzuchu i biedny zasnąć nie mógł :ico_oczko:

elibell, to te nasze suwaczki trochę przyspieszyły :ico_oczko:
Nie chcesz do mnie wpaść i czegoś namalować, normalnie cudeńko:):):)
he he, chętnie :-) Bardzo mi się to spodobało i już myślę, czy by w naszym pokoju nad łóżeczkiem Piotrusia czegoś nie namalować, już mam nawet pomysł :ico_oczko:

no to już się posiliłam, chyba teraz mnie mężu nie wyrzuci :ico_oczko:

szkieletorek

17 lip 2011, 22:12

cyckiem to zabić mogłam wtedy hahahaha.
hehehe dobre
A masowanie może się spodobać mojemu chociaż jak mu pokazałam jak się leje to na początku troszkę blee było dla niego i bał się dotykać mocniej by nie poleciało ale już mu przeszło i zapomniał bo dziś od X czasu było bara bara

U nas weekend rozpoczął się w piątek kiedy goście dotarli. Posiedzieliśmy do 3 rano z nimi i pogaduszki były. Potem sobota śniadanko kawka i mama nazrywała mi 5 kg ogórków więc je myłam i robiliśmy z P ogórki z curry , wyszły tez bardzo fajne. Około 18 koniec pracy i przyjechali kolejni goście na siatkówkę , impreza się rozkręciła bo były tance śpiewy na polu i zabawa w chowanego o 23 w nocy więc samo to że stało się na środku podwórka to już byleś schowany, ubaw po pachy.Znów do około 1 w nocy siedzieliśmy.
Dzisiaj po kościele kawa standardowo u cioci , obiadek (mam zrobiła barszczyk z buraczków mm uwielbiam ) drzemka , grill i tak jakoś przeleciało.
Zrobiliśmy jeszcze zakupy bo mamie spodobała się moja deska do prasowania i zamówiłam jej taką samą, oraz zamówiliśmy basen ( na spółkę z rodzicami więc nie wychodzi tak bardzo drogo) na stelażu 366x76 cm .Powinien być w połowie tygodnia.

Aa teraz szukam pralki bo się ta stara zepsuła i rodzice chcą kupić więc czytam co dobra pralka powinna mieć.Może coś mi doradzicie?

elibell
4000 - letni staruszek

17 lip 2011, 23:11

szkieletorek, blokadę dla dzieci hahahahaha, jeżeli będzie stała gdzieś dostępna dla maluszków to blokada jest wazna, a inne rzeczy to już zalezy od tego jak wiele pierzecie, no oszczedna musi być i mało miejsca zajmować:):):) Ja mam Hotpointa - Indesit, ale jaki rodzaj to ci nie powiem i jestem zadowolona:)
bo dziś od X czasu było bara bara
no u nas to nawet było hmmm że tak powiem podniecające w jakiś sposób, nie pomyślcie sobie że my jacyś nienormalni, ale jakoś to pozytywnie na łóżkowe sprawy wpływało.

Awatar użytkownika
inia1985

18 lip 2011, 07:46

Dzień dobry dziewczyny :ico_ciezarowka:

U nas leje, więc jestem uziemiona, bo mąż pojechał do pracy autem, mam nadzieję, że pediatra przyjmuje dziś popołudniu, bo tak to nie wybiorę się dziś z Wiką :ico_noniewiem: Do bani i tyle!

szkieletorek, fajny weekendzik miałaś :-D co do pralki, to ja Ci nie doradzę, dla mnie najważniejsze jest by po prostu działała :ico_oczko: My mamy od teściów jakiś prosty model Amici i jest ok :-) Choć wolałabym ładowaną od góry, są mniejsze i mają panele sterowania na blacie, a nie z boku. Wiki lubi sobie pokręcić programami, dlatego jak piorę, to nie wpuszczam jej do łazienki

[ Dodano: 18-07-2011, 07:50 ]
aha i stawiam dziś urodzinowy tort :-D (sama go robiłam, może nie wygląda zbyt ciekawie, ale chyba smakował, bo już niewiele zostało)

Obrazek

[ Dodano: 18-07-2011, 07:51 ]
Wszystkiego naj dla Elizki Kingi_łódź, nie mogłabym zapomnieć, że dziś ma urodzinki :ico_oczko: Spełnienia marzeń :-)

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 lip 2011, 09:11

inia1985, piękny pokoik, masz talent nie ma co.... i dużo zdrówka zyczę dla Wiki :ico_sorki: :ico_sorki:

Witam was Kochane doczytałam w końcu wszytsko i przyznam ze wstydem że nie pamietam co komu miałam odpisać :ico_wstydzioch: więc nie badzcie złe :-D

U nas popsuła się pogoda a mam pranie do wywieszenia, na razie kisi się w domu.

Wczoraj odwiedziłam rodzinkę, mój M. byl na paintballu, po południu pojechaliśmy na pokazy militariów i pojazdów opancerzonych i po staniu 2 h w upale miałam dość, ale chociaż wate cukrową sobie zjadłam :-D

Nadal czekam na meble, rozmawiałam ze stolarzem w w najgorszym przypadku mają byc poczatkiem sierpnia, tragedia, mam nadzieję że wczesniej sie wyrobi :ico_szoking:

marcz89
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

18 lip 2011, 10:32

[quote="szkieletorek"]bo dziś od X czasu było bara bara

widzę, że nie tylko u mnie jest znacznie rzadziej;p

inia1985, :ico_brawa_01:

:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: po prostu cuuudo:D

U mnie pogoda dzisiaj tragedia , pada wieje, zimno. Narzeczony do pracy na po południe i cały dzień w domu sama:(

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 lip 2011, 10:40

Cześć!

inia1985, dzisiaj świętujesz???
Ojej!

Wszystkiego najlpeszego, samych cudowności i przyjemności!!!!

Ja już prawie kilo schudłam :ico_olaboga:
Na 17.30 jestem umówiona z innym diabetologiem.

A u nas cieplutko od rana, pranko sie pierze, wywieszę na polku. Zapowiadali opady, ale może zdąży wyschnąć :ico_oczko:

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 lip 2011, 11:54

aha i stawiam dziś urodzinowy tort (sama go robiłam, może nie wygląda zbyt ciekawie, ale chyba smakował, bo już niewiele zostało)
Inia wygląda tak smakowicie że jak ja nie lubię słodkiego chęnie bym go zjadała :-D

wszystkiego najlepszego zdrówka szcześcia pomyślności spełnienia marzeń, i szczęśliwego rozwiazania.
Ja już prawie kilo schudłam
a ja przytyłam 15kg :ico_szoking: tragedia po prostu, dziś jak stanęlam na wadze myślalam że zawału dostanę na miejscu

poszyłam juz 2 komplety pościeli do wózeczka dla małej, znaczy się same poszewki bo wypełnienie kupiłam, zrobiłam sobie nawet kokardkę przy poduszce. :-D
jeszcze mojemu M. musze uszyć mowe poszewki na jaski, bo zostało mi materiału z rzeczy dla Oliwki :-D

[ Dodano: 18-07-2011, 13:01 ]
kurcze martwie się o Kinge co się z nią dzieje nie odzywa się od 26 czerwca :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

18 lip 2011, 13:26

Hej kochane :ico_wstydzioch:

Wybaczcie mi, że tak długo nie pisałam, ale czasem tak mam, okropny wstręt do komputera :ico_noniewiem:
Niby wchodziłam sprawdzić co u Was, ale weny do pisania brakowało :ico_noniewiem:
Teraz też siedzę i sama nie wiem co pisać.
U nas wszystko dobrze, ja rosnę na szczęście tylko w przód :-D
Leoś ma już coraz mniej miejsca i rozpycha się czasem niesamowicie, np teraz aż usiedzieć
nie mogę :ico_oczko:
Za tydzień w piątek mam usg i zobaczymy ile mój kolosek waży :-D
Macica ćwiczy ile może, bo coraz częściej się stawia ale bezboleśnie.
Eliza powolutku szybuje się do przedszkola już mundurek ma kupiony, spotkania
zapoznawcze były i od 15 września zaczyna :-D
Stawiam :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: na urodziny mojej gwiazdeczki.

Inia kochanie dziękuję za pamięć o mojej niuni :-D
Wczoraj robiliśmy przyjęcie :-D Udało się mimo, że pogoda straszna, ale w domku nic nam
nie groziło :ico_haha_01:
Oczywiście Tobie życzę szybkiego bezbolesnego porodu, dużo szczęścia, spełnienia
marzeń :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:

Izuś widzę zmiany u Ciebie :ico_brawa_01: gratuluję synusia :ico_brawa_01:
Niespodzianka się udała małemu :-D

przepraszam nawet nie wiem co mam komu po odpisywać :ico_wstydzioch:
przyrzekam, że będę teraz na bieżąco :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”