Karolina1980
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

23 lip 2011, 14:06

HEJ JA MELDUJĘ SIĘ Z MAZUR Z URLOPU JA DO PORODU MAM JESZCZE KAWAŁEK CZASU TERMIN Z OM NA 22 SIERPNIA Z USG 29 WIĘC JESZCZE MIESIĄC PRZEDE MNĄ. KOLEJNĄ WIZYTĘ MAM DOPIERO 2 SIERPNIA NA RAZIE CZEKAM.

zIRAFKA TRZYMAM KCIUKI I CIEKAWE CZY BETI JUŻ RODZI.

aGUŚ JUŻ NIE DŁUGO SPOKOJNIE BEZ STRESU.

CIEKAWE JAK TAM TOSIA :ico_sorki:

CAŁUJĘ I POZDRAWIAM WAS GORĄCO PRZESYŁAJĄC MAZURSKIE POZDROWIENIA I CZEKAM ABY KTÓRAŚ ROZPAKOWAŁA SIĘ W MOJE URODZINKI :-)

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lip 2011, 14:07

No kochane chyba powoli zacznę się zbierać, bo odchodzi mi sluz z krwią ... zadzwoniłam do położnej i jej powiedziałm to powiedziala, zeby powoli bez paniki się spakowac i przyjechac... a co do wód to powiedziała mi, ze najlepiej sprawdzić czy to naprawdę są wody to załozyć lignine lub chusteczki higieniczne i wody przez nie przelecą a śluz nie... ot tak na koniec wam napisałam. mam nadzieję, ze jakoś mi to pójdzie i za niedługo wróce do was już z mija niunią.

Awatar użytkownika
Agus
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

23 lip 2011, 15:04

To lec i trzymam kciuki zeby bylo lekko i szybciutko!! :) I zaraz jak wrocisz melduj sie co i jak :-D Powodzenia!
a co do wód to powiedziała mi, ze najlepiej sprawdzić czy to naprawdę są wody to załozyć lignine lub chusteczki higieniczne i wody przez nie przelecą a śluz nie...
Dobrze wiedziec, napewno mi sie to przyda teraz, kiedy nie wiem co i jak z tym co ze mnie leci.

A ja sobie posprzatalam mieszkanie, bo pozniej nie chce miec jeszcze sprzatania na glowie, dalej ze mnie lekko leci, ale mam juz teraz wkladki bo bym z bielizna nie wyrobila, ale nie przelatuje nic hmm wiec to chyba te uplawy jakies.. Wiec czekam.. Ale skurczy zadnych :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
martasz
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

23 lip 2011, 15:41

Zaglądam na forum, a tu akcja u Zirafki :-) no no :-) Powodzenia, szybkiego i lekkiego porodu! ;-)

nina0226
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

23 lip 2011, 17:29

wow zirafka ... powodzenia kochana!!! Trzymaj się dzielnie i wracaj rozpakowana :ico_brawa_01:

[ Dodano: 23-07-2011, 17:54 ]
A ja właśnie wróciłam z zakupów z miasta. Tak mi nogi bolą i pachwiny i brzuch mi ciągnie w dół że szok. Do tego znów porządnie mnie przeczyściło. Teraz leże ledwo żywa i już chyba dziś się nie ruszę nigdzie :ico_oczko:

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lip 2011, 18:40

no no beti sie dzis nie pojawila..zirafka juz pewnie w szpitalu..jeszcze sie okaze ze razem urodzily..hehe :ico_oczko:

Malinka no i jak ci idzie z Liwka?jak pokarm?
i jak wyczaili twoja chorobe? :ico_noniewiem:

dziewczyny jak poznac ze sie ma slaby pokarm?bo ja juz powoli sie zaczynam denerwowac tym, ze Kalinka pije prze 15-30 min pospi zaledwie godz-dwie i znow sie budzi bo wielce glodna, czy to w dzien czy w nocy, mleko mi sie ma czasu nazbierac :ico_olaboga:

Malinka,martasz,uskrzydlona jak wasze maluchy spia?

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 lip 2011, 19:07

ladybird23, -nie masz słabego pokarmu .. możesz go mieć za mało teraz - kryzys laktacyjny - mozesz teraz mieć - piersi zaraz sie przyzwyczają do większej produkcji - poczekaj z tydzień .. jak sie budzi co 2 godziny .. hmm - powinna tak co 3 - ale i tak jest nieżle - tak mi sie wydaje ...wiesz możesz wprowadzic butle jak nie chcesz karmic naturalnie dalej- ale jezeli chcesz pociagnac jeszcze - to sie trza przemęczyc - co pare tygodni- kiedy si ekryzys robi i dzieckoma skok w rozwoju - jakos tak to szło :-)

Malinka - !! :ico_brawa_01: jak tam choroba? a co sie działo? jak mała? jak sie funkcjonuje? opowiadaj? jak nocki i wogóle jak ty samopoczucie?? kiepskie?baby blus czy wrecz przeciwnie?ni i zdjecia !! :-D
nina0226, - nie ruszaj sie - ja tez leze .. :-Dbylismy w pizza hut - zjadłam pizze , popiłam cola :-D , zjadłam ciastko czekoloadowe z lodami i nie ruszam sie :-D - fakt do wieczora juz nic nie jem .. i tak niemoge na noc jesc - bo mam mega zgage ... wiec zjdałam obiado kolacje o 16 :-D
Agus, - spokonjnie skurczy nie masz - wode nie leca - odpoczywaj :-D
zirafka, - trzymam kciuki!!
a beti - ma mój num,er telefonu - i nic nie pisze - wiec moze nie??? :-D
moje chlopaki poszli raZem na rowery - pierwszy raz - wzieli psa i godzine ich nie było- mamusia lezała i pachniała :-) - i okozuje sie ze mój 4 latek dawał sobie całkiem rade :ico_brawa_01: i pies nie ciagnie jak biegnie przy rowerze hyhhy -dobrze dobrze - wiem co juz z nimi robic jak bedzie trzeba chwile odpoczac :-D

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lip 2011, 19:30

gosia dwie godz to przy dobrych wiatrach na prawde, a chce karmic...jeszcze nigdy 3 godz z rzedu nie spala :ico_szoking: :ico_olaboga:

beti
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

23 lip 2011, 19:55

Dziewczynki, no mnie nic nie bierze więc ja sie wziełam za remonty!!! A tu dostaje od Zirafki newsa najpierw, że czeka na anesteziologa bo zaraz rodzi :-D :-D A teraz po 19.00 drugiego smsa: "Juz po wszystkim. Mała waży 3 kg.i ma 54 cm. Jest zdrowa!
Zirafka GRATULEJSZYN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Melduj sie jak dojdziesz do siebie i opowiadaj nam tu co i jak :ico_brawa_01:
Ostatnio zmieniony 23 lip 2011, 20:00 przez beti, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
martasz

23 lip 2011, 19:58

Antoś w nocy śpi jakieś 3 godzinki, czasami i 4. W dzień to różnie czasami i co 2 godziny chce jeść. Ale wydaje mi się, że czasami zaspokaja tylko pragnienie :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”