Awatar użytkownika
CleoShe
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 sie 2011, 13:04

A na odparzenia dobra jest też mąka ziemniaczana, uśmierza ból i swędzenie.
Ja przy Norbim właśnie mieszałam sobie mąkę ziemniaczaną z talkiem. I też kąpałam go jednego dnia w krochmalu, drugiego w rumianku.. ale to jak miał właśnie jakieś zmiany skórne. Pomagało.

Nina, a ile przytyłaś w końcu? Bo tam masz +10 i ciekawa jestem czy już więcej czy tylko tyle..
Ja się ostatnio ważyłam to miałam 16kg na plusie. Przed ciążą ważyłam 50kg i w ogóle każdy mi mówi, że u mnie to chyba tylko brzuch tyle nabrał bo nic nie przytyłam i bardzo ładnie wyglądam :ico_haha_01: Ciekawa jestem ile mój mały waży :ico_noniewiem: ale to już się okaże przy porodzie :ico_oczko:
cleo no witaj dawno dawno cie nie bylo..popraw sie :ico_oczko:
Spróbuję.. po porodzie niby czasu będzie mniej, ale zawsze to jakieś wsparcie :-)

Ja dzisiaj ciężką noc miałam.. brzuch mnie bolał trochę.. ale to tak jak przy okresie i nie jakieś skurcze tylko taki ciągły ból był.. i przez to się stresowałam bo mój Rafał na nocki pracuje i akurat w pracy był.. dojazd ma kiepski i jeszcze nie mamy za bardzo z kim Norbiego zostawić także ogólnie dużo się nastresowałam, że może tej nocy zacznę rodzić. A teraz jeszcze nie czuję ruchów małego od jakiegoś czasu choć próbowałam go tam szturchać lekko, łaskotać brzuch.. nie wiem.. idę się zająć jakąś robotą i nie myśleć o tym to może sam da znać o sobie. Może to już takie jego wyciszenie przed porodem.. nie wiem :ico_noniewiem: Czytałam, że jak do 12 godzin nie czuć ruchów to natychmiast jechać do szpitala, ale te 12h to i tak dosyć sporo :ico_noniewiem: ehhhh

Karolina1980
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

01 sie 2011, 13:55

Witam u mnie niestety brzuchowe sprawy zawaliły spanie w kolejną noc. Więc jestem skonana niemniej jednak właśnie skończyłam pielić w ogródku.
Jutro mam wizytę u gina zobaczymy co tam w trawie piszczy.

Cleo - ja na razie przytyłam 9 kg co jest wyczynem bo w pierwszej ciąży 17 w drugiej 20 kg a u ciebie ninka jak tam jest?

Cleo życzę abyś się szybko rozpakowała ale nie wyprzedzaj ninki :-D bo chciała być pierwszą sierpniówką. :ico_sorki:
ok czas prania ciąg dalszy!!!!!!!!!!!
Zirafka gratuluje małej że tak ładnie śpi aby nie zapeszyć!

ladybird może ta twoja mała to jakiś żarłoczek spróbuj ja przetrzymać na głodzie nawet jak troszkę płacze ponoś na rękach tak aby odwlec karmienie i przeciągnąc ją jak najdłużej aby jedno przystawienie do cycusia nauczyło ją tego że trzeba się najeść i uważaj na butelkę bo dokarmianie szybko wykluczy cycusia. Może spróbować smoczek?

nina0226
Zrobiłem Magistra z forum!

01 sie 2011, 14:16

CleoShe ja przytyłam tak jak napisałam pod spodem 9-10kg, zależy od dnia. To dziwne ale jednego dnia jak się ważę, to jest 62, a drugiego 63kg i tak w kółko. A przed ciążą ważyłam 53kg. Co do wyglądu to u mnie jest to samo. W ogóle nie poszło mi w pupę, uda, ręce, tylko w brzuch i leciutko w cycki. Wszyscy mówią, że mi to tylko w ciąży chodzić, ale ja to już na razie podziękuję hehe :-)
Cleo życzę abyś się szybko rozpakowała ale nie wyprzedzaj ninki bo chciała być pierwszą sierpniówką.
ooo tak proszę, poczekaj ja chcę pierwsza hehe :ico_haha_01:

[ Dodano: 01-08-2011, 14:20 ]
Więc jestem skonana niemniej jednak właśnie skończyłam pielić w ogródku.
szalejesz. Ja też na początku myślałam, że uda mi się przyśpieszyć poród i czasem przeforsowywałam się, że potem ledwo zasnąć mi się udawało ze zmęczenie. Niestety jednak nic z tego. Nie ma sposobu na tego mojego urwisa :ico_oczko:

Awatar użytkownika
CleoShe
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 sie 2011, 14:43

Cleo - ja na razie przytyłam 9 kg co jest wyczynem bo w pierwszej ciąży 17 w drugiej 20 kg a u ciebie ninka jak tam jest?
To mało.. ja w poprzedniej ciąży 14kg. W sumie to cieszyłam się, że tyle bo dla osoby z niedowagą (ja zawsze taką osobą byłam) to w sam raz, ale Norbi urodził się 2 tyg przed terminem i ważył 2850g. Teraz już dochodzę do terminu, ważę 16kg więcej i ciekawa jestem ile będzie ważył mały.
Karolina1980 napisał/a:
Cleo życzę abyś się szybko rozpakowała ale nie wyprzedzaj ninki bo chciała być pierwszą sierpniówką.
ooo tak proszę, poczekaj ja chcę pierwsza hehe :ico_haha_01:
Wsumie mogę jeszcze poczekać bo mój Rafał do środy pracuje i nie chcę by mnie wzięło jak będzie miał nockę w pracy. Od środy mogę rodzić.. do niedzieli bo potem znowu zaczyna pracę :ico_haha_01: a jak urodzę to 2 tyg tacierzyńskiego będzie miał.
Hmmm.. byłam przekonana, że to w przyszłym tygodniu, ale teraz sobie uświadomiłam, że jutro jest 2 sierpnia więc jutro mam wizytę z położną :ico_olaboga: Moja nowa (bo po przeprowadzce wszystko musiałam zmieniać) jest niestety do 15 na urlopie a taka fajna, miła babeczka. Ciekawe jutro co za położna będzie :ico_noniewiem: Muszę sprawdzić jeszcze dokładnie termin tej wizyty..
W następnym tygodniu mam następną wizytę i jak się nic nie zacznie dziać to będą mi wywoływać.

nina0226

01 sie 2011, 14:54

Ja też jak dziś i jutro nie urodzę, to jutro o 19.20 mam wizytę u lekarza i wtedy dowiem się ile ten mój "mały" szkrab waży... aż się boję. No ale cóż będzie co ma być.

A ile masz wzrostu Cleo, bo ja tam zawsze miałam wagę w normie, tzn na tej dolnej granicy, ale w normie. Mój wzrost to 166cm, a z wagą to różnie, ale zazwyczaj 52-53kg. Zobaczymy jak szybko schudnę. Mam nadzieję, że do rocznicy (19wrzesień) będę już mogła nosić wszystkie stare ubrania :ico_sorki:

[ Dodano: 01-08-2011, 14:57 ]
2tygodnie tacierzyńskiego... ale fajnie. Mój mąż też weźmie wolne jak urodzę, żeby na początku trochę mi pomóc, ale myślę, że tylko kilka dni mu się uda. No chyba, że będę po cc, to wtedy będę potrzebować pewnie trochę więcej pomocy

[ Dodano: 01-08-2011, 14:58 ]
coś zniknęły dziewczyny te które miały rodzić niedługo... czyżby chciały mnie wyprzedzić hehe :-) ??? :ico_nienie:

Awatar użytkownika
CleoShe
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 sie 2011, 15:30

Ja mam 169cm i zawsze ważyłam góra 50kg. Także ja to już raczej na niedowadze byłam, ale ja po prostu szybką przemianę materii miałam, dużo jadłam nic nie tyłam, słodycze nie szkodliwe dla mnie były.
Po urodzeniu Norberta od razu zeszło mi 10kg, ale jak zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne (zaledwie przez 3 m-ce) to dobiłam do 60kg i walczyłam jakiś czas z oponką na brzuchu. W 2 lata po porodzie zeszłam do swoich starych rozmiarów a tuż przed zajściem w ciążę wyglądałam w ogóle jak przed pierwszą ciążą czyli granica 50kg. Długo mi to zajęło ale ważne że w ogóle udało mi się wyglądać jak wyglądałąm.. ciekawe jak teraz będzie :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
2tygodnie tacierzyńskiego...
Oczywiście nie płatne 100% tylko 1/3, ale damy radę. Za jeden tydzień i tak mu się zwróci bo dostanie kasę z firmy za narodziny dziecka.

Ja to dzisiaj siedzę w domu bo nie mogę się już wybierać na dłuższe spacery. Zaraz nogi mnie bolą, siku mi się chce, podbrzusze boli a chciałabym pójść z Norbim do parku bo super pogoda jest u nas, cieplutko, słoneczko.. Pogoda mi tak nie ciąży jak sama ciąża.

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 sie 2011, 16:08

dziewczyny to wy chudzielce normalnie jestescie :ico_olaboga:
ja mam 165 i chcialabym wazyc 59, w takiej wadze sie najlepiej czulam i wygladalam wiec do tego bede dazyc, poki co zatrzymalam sie na 64 :ico_noniewiem: w tym tyg zaczynam po trochu cwiczenia brzuszka :-)

Karolina smoczek to u nas zlo konieczne :ico_olaboga: da sie oszukac tylko na moment :ico_noniewiem:
butle pila zaledwie 3-4 razy wiec na razie sie nie martwie ze cycusia nie bedzie chciala..wogole to chcialabym zeby sie najadala tak konkretnie, ale tak naje sie tylko wtedy kiedy bede miala pelne piersi, a te bede miala tylko wtedy kiedy pospi dluzej niz 3 godz :ico_noniewiem:

na razie od rana jak pisalam zasnela ok 14:30 i nadal spi..czyli zaczyna maraton spania az do kapieli, pewnie za jakies pol do godz sie obudzi na picie, a potem znow zasnie :ico_sorki:
moze ona sobie taki rytm przybrala :ico_noniewiem: ale przeciez nie jest mozliwe zeby m-czne dziecko tak malo w ciagu doby spalo :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Malinkax33
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

01 sie 2011, 16:24

właśnie wrociłysmy od lekarza z małą bo całą noc wymiotowała i rano, wszystko zwracała co sie dało.. ehhh.
nocka z głowy.
a co do pupci to alantan sie nie sprawdził, bepanthen troszke lepiej
termentiol juz posmarowane i czekamy na efekty, wietrzymy,maka sypiemy, kapiemy w krochmalku i 5 dzien nie mija... ehh..
ladybird23,
moja tez teraz mało spi na dniu, w nocy ma twardy sen za to..

nina0226

01 sie 2011, 16:44

Oj Malinka i co lekarz powiedział, co było Twojej córci, że tak wymiotowała?

Hej dziewczyny też tak miałyście przed porodem, że jakiś stres was łapał? Nie wiem czy to efekt placebo, że już jestem w terminie, czy naprawdę zaraz coś się zacznie dziać, ale tak dziwnie się czuję. Nie mogę się uspokoić. Jestem jakaś nakręcona. Wcześniej udawało mi się czasem pospać popołudniu, a teraz nie ma szans. Co się położę, to zaraz tysiąc myśli i muszę wstawać :ico_noniewiem:. I ciągle muszę być czymś zajęta, a to okna pomyje, a to przejdę się do sklepu. Położę się na minutkę i myślę, że może jeszcze kurze powinnam zetrzeć i koniec leniuchowania heh. Jeju co mi jest :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Agus
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

01 sie 2011, 17:18

Nina mnie dzien przed porodem nosilo, wysprzatalam cale miszkanie bo jakos mialam tyle enrgii ze nie moglam na tylku usiedziec :D wiec moze juz?? a skurcze dalej masz nieregularne czy jak? co do stanika to ja przez 3 dni po porodzie mialam piersi sprzed a teraz juz mi z 1-1,5 rozmiaru sie powiekszyly jak mleko jest :) ZIrafka, to zazdroszcze duzych piersi, ja zawsze mialam malutkie, przed ciaza mialam 3 rozmiary mniejsza miseczke niz teraz :D w sukienki stare sie nie wciskam w biuscie teraz :D
nina0226 napisał/a:
2tygodnie tacierzyńskiego...
Oczywiście nie płatne 100% tylko 1/3, ale damy radę. Za jeden tydzień i tak mu się zwróci bo dostanie kasę z firmy za narodziny dziecka.
No u nas podobnie, pierwszy tydzien ma normalnie platny a drugi ok 1/3 :/
Ladybird wlasnie slyszalam ze Tantum Rosa dobre jest po porodzie ale tu nie ma niestety :/ Kolezanka wraca z Polski dopiero 12 sierpnia, chyba mi sie zagoi wszystko do tego czasu.. Ile Wam sie wszystko goilo po naturalnym porodzie?
Malinka i co Ci lekarz poradzil? Jakies leki czy cos?
Dziewczyny mam jeszcze pytanie - jaka macie temperature w domu? U nas na dwiorze tak srednio jest, lekko chlodnawo i pada, ale od kiedy wrocilam ze szpitala to w domu malo wietrzymy i okna pozamykane bo boje sie zeby Oliwierek sie nie przechlodzil, wiec temeratura jest taka, ze my z mezem ciagle chodzimy spoceni.. normalnie rozpuscic sie mozna, ale maly ma chlodne dlonie i stopki i boje sie otwierac okna zbyt mocno zeby sie nie przeziebil.. jak mozna to optymalnie okreslic jaka temp bedzie najlepsza??

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”