ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 sie 2011, 19:31

a dlaczego nie lubia?jak dlugo sie znacie ze swoim narzeczonym?jaki byl z tymi ludzmi kontakt zanim :ico_ciezarowka: ?
mozna kogos nie dazyc sympatia ale zazwyczaj jest jakis powod..

bo szczerze powiedziawszy, ja mialam sporo kolezanek clo zaciazyly jeszcze w liceum i zadnej tescie nie robili problemow, moze nie palali entuzjazmem od poczatku, ale kazdemu synkowi pomogli zalozyc rodzine..jaki teraz los prowadza to trudno, bo bodajze 2 udalo sie utrzymac zwiazek, ale na poczatku wszystko bylo git..
a jak patrze na swoich tesciow to musze powiedziec, ze nie wierze ze zostawiliby nas bez pomocy, raczej by staneli na uszach zeby syn mial gdzie rodzine zalozyc i za co zyc :ico_noniewiem:

nina0226
Zrobiłem Magistra z forum!

01 sie 2011, 20:02

oj ladybird różnie to bywa! Ja np od samego początku byłam nie lubiana i właściwie za nic, po prostu nie spodobałam się i już. Nawet próbowali nas rozłączyć, gadali różne rzeczy mojemu jeszcze wtedy narzeczonemu. Ale mój mąż się uparł i się ze mną ożenił. Od samego początku miałam z nimi nieprzyjemne sytuacje, ale stwierdziłam, że przecież nie wychodzę za teściów, tylko za swojego ukochanego :-)

[ Dodano: 01-08-2011, 20:06 ]
a co do stawania na uszach, to moi rodzice tacy są, oni zrobili by wszystko jeśli by nam czegoś brakowało. Mój mąż świetnie się dogaduje ze swoimi teściami, cały czas ich chwali, a oni jego zresztą też. No ale cóż, wszyscy idealnie mieć nie mogą :-)

Awatar użytkownika
CleoShe
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 sie 2011, 20:21

Ja też do tych mało-biuściastych należę a teraz już 2 rozmiary do przodu jestem.. najbardziej mnie wkurza, że co kupię stanik to albo miseczka zaraz za mała, albo w obwodzie już ciśnie. Pewnie zaraz też będę musiała większe kupić :ico_noniewiem:

Agus, co do temp. w pomieszczeniach to rzeczywiście zalecają 21-22 stopnie.. i najlepiej to wietrzyć mieszkanie i najwyżej dzidziusia przenosić na ten czas do drugiego pokoju, żeby jeden się wywietrzył. Albo właśnie werandować.
A jeszcze pytanko, gdzie Ty mieszkasz? Ja w Londynie ale u nas coraz więcej dostępnych polskich produktów jest i właśnie u nas w polskim sklepie patrzyłam ostatnio, że jest Tantum Rosa.

in.your.mouths, no witam :-). Co do teściowej to faktycznie jakieś chamstwo.. Aż trudno uwierzyć, że ludzie potrafią się tak zachowywać, ale to nie pierwszy przypadek o jakim słyszę - koleżanka z mojego poprzedniego wątku ma podobną sytuację. Jeszcze musiała mieszkać z teściami podczas gdy jej mąż był za granicą i musiała znosić ich na codzień. Współczuję takich sytuacji.
Ja z moim Rafałem jesteśmy ze sobą 5 lat, ale teściów to znam jako tako. Przez to, że mieszkamy za granicą to bardzo rzadko się z nimi widujemy.

Aha.. i odnośnie tych bóli.. powiem, że ja właśnie mam podobnie. To nie są skurcze a taki ciągły ból.. nie cały czas, ale czasem złapie i trzyma jakiś czas. W ogóle najgorsze są dla mnie noce bo strasznie ciężko mi się przerzucić z boku na bok, wstanę na siku to ledwo idę bo krocze boli, a jeszcze ostatnio co się obudzę to albo jedną albo drugą rękę mam zdrętwiałą :ico_noniewiem: Chciałabym już urodzić bo takie oczekiwanie to najgorsze.
Z Norbim to nieprzygotowana byłam psychicznie i nagle mnie wzięło 2 tyg przed terminem.. obudziłam się w południe i wody mi odeszły, dobę później urodził się Norbi. I takie to było niespodziewane.. a teraz to oczekiwanie jest najgorsze :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
in.your.mouths
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

01 sie 2011, 22:09

Hmprzed :ico_ciezarowka: znaliśmy się prawie dwa lata, ale nie miałam z nimi kontaktów jakiś większych, bo twierdzili, że jestem zepsuta, pusta itp. Przeszkadzało im również, że wychowała mnie samotnie mama, że nie po katolicku. Ręce opadają, dodam, że pomimo sytuacji ja żadnym prymitywem nie jestem, chodziłam do jednego z warszawskich liceów, poprostu wpadka, cóż :ico_sorki:
co do zachowania mojego narzeczonego, stwierdził tylko fakt, że mamo nie wolno się tak zachowywać. przyzwyczaiłam się, że on nigdy nie przeciwstawi się swoim rodzicom, w sensie, że nawet swojego zdania nie powie, nic nawet jakby zachowlai się Bóg wie jak. tak pracuje, dziś moja mama wymówiła nasze drugie mieszkanie będziemy mieszkac tam w jednym pokoju, mieliśmy już podpisywać umówę na dwójkę, ale cóż pomimo chęci mojej mamy, ja się nie zgodziłam aby nas finansowała, i tak mieszkanie w tamtym mieszkaniu, będzie jej ogromnym kosztem. a rodzice narzeczonego przez całą ciąże grosza nie dali, na nic. eh było nas z mamą stać na to, ale to jest nie uczciwe poprostu, i ta nieuczciwość boli. dodam, że oni są lekarzami, ile razy miałam problemy ze zdrowiem, które mogły wpłynąć na Alka źle, a oni nic żadnej pomocy mimo próśb,eh..

dzięki za rade Ninka :ico_haha_01:
a co do nospy, to przechodzi po niej, więc znowu obeszłam się smakiem

Awatar użytkownika
CleoShe
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 sie 2011, 23:58

in.your.mouths, ręce po prostu opadają i żal czytać takie historie. Przecież to ich wnuk będzie.. Ostatecznie możesz całkowicie unikać kontaktów z teściami (zarówno Twoje kontakty z nimi jak i ich przyszłego wnuka) i po prostu ich traktować jakby nie istnieli, pomimo, że to rodzice narzeczonego.. On sam powinien stanąć w Twojej obronie i bardziej stanowczo reagować w takich sytuacjach. Ehhh..
A Ty z Warszawy jesteś? Bo ja też :ico_haha_02:

Pod wieczór sobie posprzątałam w mieszkaniu. Norbiego po 20 położyłam spać.. biegał do 20 na podwórku z dzieciakami to jak wrócił umyłam mu buzię i rączki tylko bo nie chciał się kąpać, zjadł kawałek parówki z chlebkiem, wypił 2 szklanki soku i padł :ico_haha_01:

Ja teraz jeszcze zmieniłam pościel w sypialni, żeby w razie co świeża już była. Muszę jeszcze jakąś kolację podjeść i zaraz spać. Dzisiaj mam nadzieję, że spokojniej będzie mi się spało.. obyyyy :ico_sorki:

Karolina1980
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

02 sie 2011, 00:04

Tak z tymi teściami zawsze jest problem ja jak byłam młoda dziewczyną tez nie miałam najlepszego zdania u teściów ale zawsze się potrafili zachować. Jak mój mąż podjął decyzję i oświadczył się mi to rodzice nie protestowali a teraz nasze relacje są bardzo zdrowe i życzliwe. Wszystko się zmieniło odkąd zostałam jego żoną. Dzwonią do mnie pytają co i jak pomagają przy maluchach więc nie mam na co narzekać.

Co do bóli to ja już pisałam że jeszcze w żadnej ciąży mała tak mi nie dokazywała wciskając główkę w dół brzucha ból paraliżujący a potem jakby mi pachwiny rozrywało masakra nie mogę chodzić z bólu i nic nie pomaga. Nie wiem co mam zrobić picie jedzenie brak picia brak jedzenia nie pomaga. Jutro idę do gina więc się dowiem może moja mała ma ogromną główkę? Jestem przerażona bo jeszcze mam prawie 3 tyg do terminu.

Awatar użytkownika
martasz
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

02 sie 2011, 08:54

Chyba mam znowu więcej pokarmu :-) może dziś Antoś będzie się najadał..oby..
Niunio podczas kąpieli już nie krzyczy :-D pomogła troszkę chłodniejsza woda i większa jej ilość :-)

Wkurzona jestem bo od wczoraj nie działa piecyk od ciepłej wody i dopiero po 14 będzie ktoś od tego, ale nie wiadomo czy od ręki naprawi :-( włosów nie mam jak umyć i niekomfortowo się czuję :-(

nina0226

02 sie 2011, 10:09

Hej dziewczyny! Ale miałam fatalną noc. Jak nie urok to sraczka za przeproszeniem. Tak mnie ząb bolał, że dopiero ok. 1 nad ranem po dwóch tabletkach przeciwbólowych zasnęłam :ico_placzek:. Jakoś mi ciężko się leży na plecach, bo mnie dusi, też tak macie/miałyście? A z kolei na bokach łapią mnie skurcze i zamiast się wyspać to wstałam zmęczona :(.

A jak się czują ciężarówki? Rodzicie czy nie rodzicie? Bo ja to chyba nigdy nie urodzę hehe. Dziś mi się śniło, że rodziłam, ale tak realistycznie, że jak wstałam to się zastanawiałam czemu nie jestem w szpitalu i gdzie się podziało moje dziecko :ico_haha_01: schizy łapie hehehe

współczuję martasz, nienawidzę mieć nieumytą głową, bo wtedy cała czuję się taka brudna. Chyba bym umyła w misce, albo w zimnej wodzie :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Malinkax33
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

02 sie 2011, 10:52

in.your.mouths, ja Ci juz cos powiedziałam na temat "przyjaznych tesciów" ;)
olej i podpal.. no i weź coś z Jankiem zrób bo ty sie wykonczysz psychicznie kochana jak on im sie stawiał nie bedzie... u nas sie zmieniło po narodzinach malej ,żePatryk stawia sie matce, bo z tesciem tojako tako da sie pogadac...

co do Liwki to dostała na pupke tormentioli dzis juz o niebo lepiej :)
a co do wymiotów ponoc sie przeżera wiec mam dawac mniej jesc wiecej poic koperkiem i glukoza jak za 2 dni nie minie dopiero jakies leki bo takiego dziecka sie lekami nie faszeruje odpukac dzis nie wymiotowała w nocy tez nie...:ico_brawa_01:

nina0226, a Ty jeszcze nie rodzisz ?:D
hehe
biedactwo :( z tymi zebami...to naprawde ja tez mam masakre chinską.

widze ,że wszystkie ciezarówki mają mase energi hehe ;)
kobity odpoczywac bo potem naprawde czasem ciezzzzzzko . :D

martuśka
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

02 sie 2011, 10:59

kAROLINA JA MAM TO SAMO Z BOLU MI SIE WLOSY NA GŁOWIE JEZA, PRZY TYM MAM PARCIE NA ODBYT . TU WIEM ZE MOJ SYN MA WIEKSZA GLOWKE ALE AZ TAKI BOL? CHYBA ZE TO SKURCZE PRZEPOWIADAJACE DOPIERO 4 MAM WIZYTE

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”