marcz89
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

22 sie 2011, 17:38

to pewnie od wagi dziecka bardziej zależy niż od wieku.

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 sie 2011, 17:39

Tylko boje sie że dziecko mi z tego spadnie ? A i do jakiego wieku to sie używa?
nie spadnie, ale musisz mieć pod ręką wszystko
ja mam nad łózeczkiem półkę na której stoją pampersy i chusteczki i kremiki
do tej pory Majke przewijam :-D

[ Dodano: 22-08-2011, 17:41 ]
marcz89, ja przy Majci miałam chyba 40szt
a zostało mi kilka
w szpitalu już mi 4 zgineły :ico_zly:
kilka zgubiliśmy, pare Haker potargał, kilka od okien wziełam :ico_haha_01:
i teraz mam takie wyplute szmaty hehe ale innych Ma ja nie chce :ico_haha_01:
ona przytula pieluszke do spania :ico_haha_01:

musze kupic jeszcze 20szt :-D nowych

[ Dodano: 22-08-2011, 17:42 ]
marcz89, ten torcik to ci sie wkradł z okazji 100 napisanego postu hehehe

marcz89
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

22 sie 2011, 17:43

Dzisiaj zamówiłam wanienkę jeszcze bo mieliśmy ją dostać w prezencie ale niestety nie wypaliło.
Nie wiem czy widziałyście te składane wanienki? Flexi bath?

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 sie 2011, 17:43

lece laski Maja wstała :ico_sorki:
i ma humor :ico_brawa_01:

do jutraaaa

marcz89
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

22 sie 2011, 17:44

marcz89, ten torcik to ci sie wkradł z okazji 100 napisanego postu hehehe
Oooo już nie jestem niemowlak forumowy :-D :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
hehe

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

22 sie 2011, 17:57

Ale akie standardowe 70cm można na allegro za 40-50zł kupić.
ja płaciłam za swój 41 zł i ma wymiary 70x50

Szkieletorek ma ten przewijak na dole usztywnienie montujesz tylko 4 takie paliczki na śrubkach żeby z łóżeczka nie spadl i pasuje idealnie.
rozstę
Ale akie standardowe 70cm można na allegro za 40-50zł kupić.
ja płaciłam za swój 41 zł i ma wymiary 70x50

Szkieletorek ma ten przewijak na dole usztywnienie montujesz tylko 4 takie paliczki na śrubkach żeby z łóżeczka nie spadl i pasuje idealnie.
rozstępy mam po bokach brzuszka i ze 3 kreski poniżej pępka. :ico_wstydzioch:

Ja pieluch tetrowych mam 60szt 10 z muślinu i 30 z flaneli.

ja tej wanienki nie widziałam ale zaraz poszukam na google. Ja kupiłam standardowa dużą wanienke standardowo w zielonym kolorze.
mi zalezało by była duża ta ma 102cm i do niej mam wkladke z gąbki dla noworodka

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Ja miałam taką samą jak byłam mala tylko rozową i bez kaczuszki :-D

[ Dodano: 22-08-2011, 17:58 ]
marcz śmieszna ta wanienka ale jaja, jeszcze takiej nie widziałam nigdy w życiu :ico_szoking:

marcz89
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

22 sie 2011, 18:10

a raz w gazecie wyczytałam o niej. I wcześniej jak mieszkaliśmy w kawalerce to był dla nas idealny pomysł bo nic miejsca nie zajmuje.
Teraz co prawda mamy większe mieszkanko ale pomysłowość tej wanienki mnie zachwyca. Do tego jak się będzie jechało gdzieś na wczasy czy coś to się pakuję w torbę i problemu nie ma żeby dzieciaczka wykąpać:)

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 sie 2011, 18:47

Cześć :-D

Ej, Dziewczyny, Was zostawić to :ico_nienie: czytam i czytam i już nic nie pamiętam :ico_wstydzioch:

U mnie w porządku po tym ktg. Robili mi 20 minut, pielęgnara mówiła, że jakiś skurczyk wyszedł, ale potem obejrzała to moja ginka i mnie zbadała i mówi,że do czwartku powinnam wytrzymać :-D

A nie było mnie długo, bo obiadek, a po obiadku drzemeczka :ico_haha_01:

Dobry pomysł z tym dolewaniem parafiny do kąpieli. Myśmy Zu smarowali parafiną, bo nam położna poleciła, ponoć to najbardziej neutralny nawilżacz.
A jak mówiłam o tym szwagierce, urodziła półtora roku temu, to wg jej położnej parafina absolutnie, bo pory zatyka :ico_szoking:
Zu jakoś przeżyła, więc jej nie słucham :ico_haha_01:

marcz89, ale masz kuleczkę :ico_brawa_01: Ślicznie!
I zakupy udane!
Ja mam przewijak od tego sprzedawcy co izabelllla123, ten niebieski z huśtawką. Juz sobie leży na łóżeczku.

Myśmy kupili tą wanienkę i stelaż w sobotę. Zuzia wybrała kolor :ico_oczko: a dziś sięw niej kąpała na balkonie zamiast basenu :-D

Mnie ominęły rozstępy i w poprzedniej i w tej ciąży. I tak jak izuś, praktycznie śladu nie było na brzuchu po ciąży.
A smaruję mimo wszystko, żeby nie kusić losu, takim tanim balsamem z Rossmanna, brzuch smaruje, boczki i cyce, raz dziennie, chociaż zalecaja dwa razy.

szkieletorek już miałam kiedyś pytać- byłaś z tymi bioderkami Twoimi gdzieś? Co będzie z porodem?

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

22 sie 2011, 19:13

takim tanim balsamem z Rossmanna, brzuch smaruje, boczki i cyce, raz dziennie, chociaż zalecaja dwa razy.
ja smaruje wieczorem po kapieli tez tylko raz dziennie pisze niby 2 razy ale jakos rano zapominam. Ja tez kupuję w rossmanie.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
fajnie pachnie i chłodzi brzuszek i biust.Kocura Bura, to swietnie że wszytsko ok po KTG. :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Ja mam przewijak od tego sprzedawcy co izabelllla123, ten niebieski z huśtawką. Juz sobie leży na łóżeczku.
u mnie tak samo lezy juz na łozeczku, a kupiłam wszytsko pratycznie od tego faceta bo nie dośc że ma tanio to jeszcze jest z tego miasta co ja i odpadła mi przesyłka :-D

[ Dodano: 22-08-2011, 19:14 ]
a raz w gazecie wyczytałam o niej. I wcześniej jak mieszkaliśmy w kawalerce to był dla nas idealny pomysł bo nic miejsca nie zajmuje.
to jest fakt bardzo praktyczna

[ Dodano: 22-08-2011, 19:15 ]
Dostałam własnie wyniki moczu i nonono dalej mam nabłonki płaski, liczne bakterie więc pewnie gin da mi antybiotyk tak jak mówił :ico_szoking: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 sie 2011, 20:17

Kocura Bura napisał/a:
takim tanim balsamem z Rossmanna, brzuch smaruje, boczki i cyce, raz dziennie, chociaż zalecaja dwa razy.
ja smaruje wieczorem po kapieli tez tylko raz dziennie pisze niby 2 razy ale jakos rano zapominam. Ja tez kupuję w rossmanie.
ja to wogóle mam taki rossmanowski balsam, różowe opakowanie.
Dostałam własnie wyniki moczu
uuuu, to niedobrze! Skąd to dziadostwo się tam bierze :ico_noniewiem:
kupiłam wszytsko pratycznie od tego faceta
fakt, ma tanio i duży asortyment. Myśmy kupowały z siorka i przesyłka tanio wyszła.

Hehe, na moim przewijaku pisze,że dla dzieci od 0 do 12 m-cy, a ja Zu na takim do końca przewijałam i było ok.
A na początku to też miałam taki stojak jeżdżący z wanienką i przewijakiem. Ale jak Zu wyrosła z tej wanienki to wywieżliśmy go. A teraz nie mamy miejsca na takie cuś.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”