Awatar użytkownika
Agus
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

23 sie 2011, 11:11

A wasze dzieci też tak twardo śpią, że nawet odkurzacz je nie obudzi? Mój jest super pod tym względem, bo nawet koło niego mogę chodzić z odkurzaczem, a on nie drgnie :-P
Wiesz co, moj Oli to wlasnie im glosniej tym mocniej spi! A jak ktos u nas jest albo my u kogos to juz w ogole, wczoraj bylam u znajomych z nim i ciagle go ktos na rece bral to jak laleczka, nawet oczu nie otworzyl! Jak jestesmy w salonie (kuchnie mamy przy salonie bez drzwi i tam pralke) to jak pralka pierze strasznie glosno slychac jak wiruje a on ani drgnie.. :D Jak bylam w szkole rodzenia na spotkaniu to babka wlasnie mowila ze dzieci bedac w brzuchu przyzwyczajaja sie do pralki, odkurzacza itp i potem im to nie przeszkadza :-D

Awatar użytkownika
martasz
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

23 sie 2011, 11:23

Móg teś śpi przy pralce, tv itp :-) generalnie to nie zachowujemy się cicho przy nim tylko normalnie, bo potem lekkie puknięcie i będzie się budził :-)

My niedawno wstaliśmy, bo jak Antoś zasnął koło 8 to my razem z nim i tak spaliśmy do 11 :-) nocka też była spoko :-)

Awatar użytkownika
Joanna24
4000 - letni staruszek

23 sie 2011, 14:13

Hej! Mój też przy hałasie śpi. Na szczęście tylko w dzień. W nocy cisza :) Oszalałabym jakbym miała spac przy TV :)
Co do słodyczy ja tez jem. Ciastka, wafelki, czekolade ale w małych ilościach.
Malinkax33 ja bym nie podała takiemu maluszkowi kleiku a co dopiero jabłkowego.
Ale znam dziewczynę co koło 2msc życia dziec ka podała mu kiwi żeby sie nie męczyło z kupkami :ico_olaboga: zirafka też ją znasz :)
Co do antykoncepcji do dopóki będę karmić to będzie trzeba uważać. Uważaliśmy tyle lat to kolejny rok nam nie zaszkodzi. Oboje dzieci planowane. :) A jak skończe karmienie to chce albo implanty podskórne, albo ringi na szyjkę albo spirale. Nie wiem co jeszcze można. O tym bede rozmawiać z moją doktorką.
Doszedł do mnie w końcu monitor oddechu. Synek teraz sypia na brzuszku i śpi o wiele lepiej. Ale raz mi się alarm załączył :ico_olaboga: Spał wtedy na pleckach.
Karolina miała iśc dzisiaj do lekarza ciekawe co tam u niej.

[ Dodano: 23-08-2011, 14:15 ]
Agus, mój maluszek też miał żółte białka ale już mu mija. Często wystawiałam go do słonka jak tylko się pojawia. No i położna kontroluje u nas to.

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 sie 2011, 14:33

A wasze dzieci też tak twardo śpią, że nawet odkurzacz je nie obudzi? Mój jest super pod tym względem, bo nawet koło niego mogę chodzić z odkurzaczem, a on nie drgnie

u nas tez pod tym względem luzik, odkurzacz , pralka i suszarka to wszystko nic w porównaniu z moim głośno mówiącym Kubusiem... czasmi jak stanie i sie rozedrze to chyba w całym bloku go slychac a ona ani drgnie, choc czasami jak rzuci zabawkę na o podłoge to się budzi z płaczem...
No w końcu teraz mi usnęła bo od 10 pannica dokazywała i nawet na spacerze nie spała ... więc korzystając z okazji ze mała spi , tatuis śpi a kUBY NIE MA to i jha się przeleżę, choc powiem wam, ze straszny upal dzis u nas...
Ale znam dziewczynę co koło 2msc życia dziec ka podała mu kiwi żeby sie nie męczyło z kupkami zirafka też ją znasz :)

ba...... po co sie męczyc :ico_oczko:
ja bym nie podała takiemu maluszkowi kleiku a co dopiero jabłkowego
ja tak samo, dlatego jestem bardzo zdziwiona tym faktem ... a co na to lekarz? sam Ci doradził????

Awatar użytkownika
Joanna24
4000 - letni staruszek

23 sie 2011, 14:37

No w końcu teraz mi usnęła bo od 10 pannica dokazywała i nawet na spacerze nie spała ...
Kurcze ciekawe kiedy u mnie tak się zacznie. Mój maluszek najdłużej godzinkę dokazuje i idzie spać.
A wogóle jak Kubuś do siostrzyczki. Bo mój nawet ostatnio rozbierał braciszka do kąpieli :)
ba...... po co sie męczyc :ico_oczko:
Ale wiesz o kim mowa??
a co na to lekarz? sam Ci doradził????
No własnie co na to lekarz?

[ Dodano: 23-08-2011, 14:38 ]
choc powiem wam, ze straszny upal dzis u nas...
U nas też katastrofa. Wiatrak chodzi ale nic nie daje. W mieszkaniu mam już ponad 26 stopni. Za oknem w cieniu ponad 35 :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
martasz

23 sie 2011, 16:08

Kiwi? No nieźle :ico_szoking:

Idzidmy zaraz na spacerek, a potem przychodzą znajomi :-)

Mój synek już dużo mniej śpi, interesuje go wszystko dookoła i rozgląda się spokojnie leżąc :-) leżaczek to super sprawa, bo mogę zabrać w nim małego do kuchni czy łazienki jak coś robię :-)

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 sie 2011, 16:09

halo - wróciłam od lekarza .. i suchajcie moje dziecko waży 4860 ... ja pitole :-D
dobra jestem w takim szoku - ide was czytac :-D

Awatar użytkownika
Malinkax33
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

23 sie 2011, 16:30

Lekarz powiedział ,że skoro ulewa to mozna jej kleikiem zagescic zwykłym i jak po 10 dawkach nic jej nie bedzie i kupki bedą ok to smakowy płaską łyżeczkę 1 raz dziennie do
1posiłku....
mi mama tez podawała.bo ulewałam.... jakoś żyje

[ Dodano: 23-08-2011, 17:57 ]
In your mouths urodziła syneczka :) temat do gratulacji załączony :)
jak bede wiedziała wiecej dam znać :)))
troszke ją okłamali lekarze...
synek ma 3300b i 52 cm... i jes mniumni :)
dała by rade sama... eh :ico_sorki:
!
GRATULUJEEEEMY I CZEKAMY NA NOWYM WĄTKU

nina0226
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

23 sie 2011, 18:53

In your mouths gratuluję!! no rzeczywiście nie duży maluszek, na pewno dałaby sobie radę, no ale cóż...najważniejsze, że są cali i zdrowi!!!

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 sie 2011, 19:19

A wogóle jak Kubuś do siostrzyczki. Bo mój nawet ostatnio rozbierał braciszka do kąpieli :)

a budzi ja co chwilkę, ale już jest lepiej niz wcześniej... przytula ją i całuje i wie , ze nie może jej skrzywdzic... jak ją kapię to zawsze moczy jej główkę i sie cieszy.. mysklę, ze to najgorsze juz przeszło, chopć wiem, ze jak ona troiche podrośnie to bedzie jazda :ico_oczko:
Ale wiesz o kim mowa??

chyba kojarzę ale tak na 100% nie jestem pewna...
In your mouths gratuluję!!

gratulujemy i my!!! Ciekawe co u Karoliny!!!!????
suchajcie moje dziecko waży 4860
wow :ico_szoking: jestem pod wrażeniem!!!! moja jak dobrze pojdzie to może do 4 kg dobije w tym tyg choc nie za bardzo w to wierzę, bo skoro przez 4 tyg przybyło jej 600g to nie ma cudów zeby w tydzien przybyło 400g... ale ona jest strasznie drobniutka...

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”