bo odpukac jakby sie cos stalo z waszej winy to szwagier traci znizki i moze miec małe ale do was pozniej. wiesz jak to z rodzina.
no właśnie wiem. Tym bardziej że nowy drogi samochód kupili.
Do Siedlec nie mogę od 9 się dodzwonić a do Poznania od razu odebrali. Widać jak w moim urzędzie chce im się pracować
No i jednak najszybszy sposób będzie jak szwagier wyrejestruje samochód i wtedy w moim wydziale komunikacji (ale nie mogę się do chamów dodzwonić
) jeśli mają dostęp do bazy danych i mają dobrą wolę to sprawdzą w systemie że była taka karta więc wystarczy moje oświadczenie. Jeśli nie mają dostępu do bazy lub dobrej woli to muszę pisać do Poznania wydziału Komunikacji o takie zaświadczenie oni mają 7 dni na wysłanie mi zaświadczenia płacę za to 17zł. Lub szwagier z moim upoważnieniem może to odebrać ( za upoważnienie drugie 17zł) ale nie wiem czy to od ręki dają i nie chcę szwagra tak ganiać.
Jeszcze zadzwonię do Tych muszę się o coś dopytać.
[ Dodano: 2011-08-26, 11:47 ]
zadzwoniłam do Tych jejku czemu tam urzędnicy odbierają bez problemu a u mnie nie
no i zmieniam zdanie. Najprostszy i najszybszy sposób to szwagier pójdzie do wydziału komunikacji wyrejestruje samochód i powie że zgubił. Zapłaci 17zł i od ręki mu wydadzą zaświadczenie o karcie które mi wyśle pocztą. Tylko gdyby nawet to w poniedziałek zgłosił (a wątpie że ma czas) to i tak nie zdążyłabym zarejestrować.