a w jakim wieku dziecko powinno to potrafić? Bo mój tak robi właściwie od początku, tzn od kiedy ma gdzieś półtorej tygodnia-dwa. W ogóle wszyscy mi mówią, że jest niesamowicie silny jak dwó-trzy miesięczne dzieckomusze pochwalic moja malutka ze lezac na brzusiu obroci juz glowke w druga strone taka silna malenka
to ja po kąpieli smoka w buźke wkładam jak coś szuka. I usypiamy go ze smokiem. Chociaż to dość długo czasem trwa, ok. godziny czasem nawet dwie, bo co przyśnie, to zaraz się budzi bo smoka wypluje, lub wyrzuci rączką i szuka. Ale jak już zaśnie ok.22 to potem mam pobudkę o 2 i o 5-6, potem jeszcze na dwie godzinki zaśnie, no i zauważyłam, ze jego stała godzina czuwania, kiedy za chiny go nie uśpię to jest ok. 9. Czasem nawet ze 3godzinki mi tak leży w bujaczku aż do następnego karmienia. A jak popiskuje to do niego gadam, włączam muzykę, albo odkurzacz i działa . Ewentualnie smok w buzie i też działakarmimy sie nadal piersia, choc butla po kapieli to juz raczej na stale, bo jak wypompuje cyce do kapieli to potem tylko ryk..
zazwyczaj w podobnych porach je. Czasem godzina różnicy jest, ale już mniej więcej obeznaliśmy się co i jak. Tyle, że to pewnie jeszcze nie raz ulegnie zmianie, bo mój maluszek ma dopiero 3tygodnie.macie jakies stale pory karmienia?bo ja sie tak nad tym zastanawiam czy 2 m-czne dziecko powinno jakos o stalych porach sie karmic, czy moze tak luzno?
No a tak w ogóle to hej wszystkim, już po weekendzie, moja mama pojechała mąż w pracy, a ja znów sama, no ale cóż, takie życie. Na rodzinkę męża to nawet nie mam chyba co liczyć, bo jak sama nie zadzwonię i nie zapytam czy wezmą małego na chociaż krótki spacerek, to nikt na to nie wpadnie, a ja nie chce potem żeby gadali, że wydzwaniam do nich bo sobie nie radzę (bo wiem, że są do tego zdolni), dlatego wolę się przemęczyć sama... ooo! Ale wieczorkiem jak mąż wróci, to dam mu małego do wózka i będę miała chwilę dla siebie