szkieletorek ja mam skończone 30 lat, więc już wystarczający wiek by za te kilka lat wziać się ostro do pracy zwłaszcza, że żyje dopiero od kilku lat w innym kraju i trzeba wyrobić emeryturę jakąś i jakoś:)
inia wiem, ze idzie sie do wczesnego wstawania przyzwyczaić bo ja i moja córa to wstajemy wczesnie, ale dziś noc miałam cieżką, mdłości mnie nękały straszne i rozwolnienie i bóle, i zgaga jakby, ale to pewno od tych mdłości, bo nie raz pod gardło podchodziło i tylko dlatego jak zobaczyłam po 6 na zegarku, gdy pszyszła to się załamałam, ale wstałam;) A że teraz drzemie to zaraz i ja się położę na godzinkę:)
izabelllla123, wygodniej mieć maluszka przy sobie te pierwsze miesiace, ogółem zaleca sie do pół roku w swojej sypialni, jeszcze, że nie musisz łazić by nakarmić tylko wyjmiesz z łóżeczka i już to i słyszysz wszystko czy oddycha itp, itd.
i prawda pierwszy tydzień po porodzie to się nakręciłam i nie spałam prawie wcale, ale później zasypiałam gdzie popadło tak zmęczenie dało popalić - a w pierwszym tyg, to położna na mnie nawet nakrzyczała, że nie ważne pranie, gotowanie tylko odpoczynek z dzieckiem, jak dziecko śpi to ja też muszę.
ja nie chcę mieć więcej dzieci, nawet myślę nad jakąś trwałą metodą antykoncepcji, nieodwracalną. Prawdopodobnie mąż podda się zabiegowi.
my tą decyzję już podjęliśmy dawno, oczywiście ostateczne słowo nalezy do męża, ale stwierdził, że woli tak niż mam ja łykać tabsy i się źle czuć, czy inne metody anty i wiecznie się bać, skoro jedno cięcie i już:):):) Czekamy tylko aż po połogu będziemy mieć spotkanie w sprawie planowania rodziny i wtedy zgłosimy takową chęć i w kolejkę nas zapiszą, bo tutaj darmowa wazektomia tylko czekac troszkę trzeba. I uważam, że jest to świetne rozwiazanie jeżeli wiecej dzieci się nie planuje, bo czemu kobieta ma sie ciągle truć tabsami czy inną metodą hormonalną