ladybird23 napisał/a:
czesto tez uleje
Mój tez często ulewa

a czym jest spowodowane ulewanie? Bo mojemu rzadko się zdarza i jak już to nie dużo, ale to dziwne, bo nie raz trzymam go 10minut odebknie porządnie, potem go położę, a jemu leci noskiem i buźką

. Na szczęście nie mocno, także zaraz znowu nie jest głodny
A tak w ogóle to hej. Moje dziecko robi się coraz bardziej rozkoszne. A ta książka o której wam pisałam... naprawdę wszystkim polecam, jest rewelacyjna. Jak stosuje się zasady z niej, to o wiele łatwiej opiekować się każdym noworodkiem i niemowlakiem, bo wiadomo co w danym momencie potrzebuje. Szczególnie dla osób, których jest to pierwsze dziecko i wszystko wydaje się nowe i przerażające.
A wczoraj to mnie ciotki denerwowały. Wszystkie podchodziły za rączki go łapały, przykrywały mi go kocem, kombinowały na wszystkie sposoby, a bo to jemu zimno, a bo to gorąco i w kółko to samo, aż się biedny rozpłakał ze zmęczenia, jak tak wszystkie na nim wisiały

. A one od razu, że pewnie głodny, albo ma kolkę albo to albo tamto

Co za ludzie, toż jestem matką i wiem co mojemu dziecku jest najlepsze, nikt go tak dobrze nie zna jak ja, więc co one się mądrzą

.
[ Dodano: 01-09-2011, 07:57 ]
no to pieknie... kurczę tylko moja pannica cos odstaje bo tylko 800g ale może dlatego ,ze to dziewczynka??
dziewczynki z reguły mniej przybierają na wadze. Mój już urósł 2-3cm, a jeszcze miesiąca nie ma. Waży też sporo, pewnie już ponad 4,5kg. Zresztą w poniedziałek skończy miesiąc i wtedy go zważymy u Pani doktór.
Ladybird no to niezła jesteś. Ja też z małym wszędzie już chodzę, ale z dwójką dzieci chyba byłoby mi ciężko!