Hej wszystkim! W końcu się wyspałam, bo dwa ostatnie dni to normalnie wyjęte z życiorysu
. Mały ładnie spał od 22 do 2 a potem do prawie 6 ... och jak miło się wyspać
.
My Niunia od początku myjemy każdego dnia. Teraz już uwielbia kąpiele i błogo rozkłada się w wanience
potem cyc i spanie:-)
my mamy odwrotnie, najpierw jedzonko, potem jakieś 15minut czekamy, potem kąpiel i mały jest już tak zmęczony, że zasypia momentalnie
i już też całkiem nieźle znosi kąpiele, ale musi być dobra temp. wody i powietrza w pokoju bo inaczej momentalnie płacze. A jak te dwa warunki są spełnione to sobie leży w wodzie, majta rączakmi i nóżkami i postękuje
Też już raczej dzień mamy uregulowany. Czasem coś się zmienia, np przez ból brzuszka, ale na ogół jest regularnie.
nina jak ma takie "zrywy"to może być brzuszek-u nas tak jest czasami :-( jak kladę Antosia na brzuszku na sobie (tak żeby brzuszek się dociskał) to chyba trochę mu pomaga, bo jest spokojniejszy. Masz może rumianek albo herbatkę z koperkiem? Może pomoże, a na pewno nie zaszkodzi
ja sama piję na okrągło te herbatki z koperku. A z rumianku nie próbowałam jeszcze, ale mogę spróbować. Zresztą nasz Alanek skończył dziś już miesiąc i wczoraj podaliśmy mu espumisan, ale tylko na chwilę pomogło. Zresztą on kupki całkiem całkiem robił, ale mimo wszystko płakał i się wyginał i przy każdym jedzeniu mi ulewał, czyli coś tam z tym brzuszkiem było nie tak, bo on nie ma takich problemów, że ulewa. No ale na szczęście nocka była już ok!
mała z mamą...
jakoś nie umiem jej zostawic. ;(
Mi też byłoby ciężko. Jak nawet Alanka nie widzę przez godzinkę bo np tatuś weźmie na spacerek, to już za nim tęsknie. Czasem nawet jak długo śpi, to nie mogę się doczekać kiedy się obudzi i go przytulę znowu
[ Dodano: 05-09-2011, 08:03 ]
a muszę się pochwalić, że udało mi się przytyć 1kg
, bardzo się cieszę, bo tak mi po porodzie waga spadła drastycznie, że normalnie skóra i kości, każdy się pytał czy jestem chora, czy aż tak zestresowana, że tak wyglądam, już mnie wnerwiali
jestem na dobrej drodze, żeby wyglądać jak człowiek hehe