magda1614, no to super Filipek przybrał
Martynka w 3 tygodnie przybrała 300g i lekarka mówiła,że ładnie,a Filipek w tydzień 200g, więc suuuper
Oby tak dalej
I tak jak piszą dziewczyny, na zdjęciach wcale nie widać,żeby on taki chudziutki był ale faktycznie długi
Zdjęcia super
A macie może wagę łazienkową w domu ? Wiem,że one nie pokażą tak dokładnie ale jak będziesz się ważyła sama,a później z Filipkiem to zobaczysz czy jego waga rośnie.
Nasza troszkę inaczej pokazuje niż szpitala ale zawsze się ważę z małą i nie denerwuję się,bo wiem,że przybiera.
ewelcia1245, trzymam kciuki,żeby wszystkie badania wyszły dobrze i żeby te krostki raz dwa zniknęły!!!
Współczuję bólu żołądka
tabogucka, u nas też coś się chmurzy. Dziś u nas upał okropny, o 19 było jeszcze 26 stopni i duchota okropna
Nic nie robię,a cała jestem spocona
Jutro podobno ma być o 20 stopni chłodniej
jak wy sie bawicie ze swoimi maluchami???? zeby im sie w domu nie nudzilo???
Karolinka w sumie lubi się sama bawić i większą część dnia potrafi siedzieć w jednym miejscu i się bawić, a jak jej się znudzi to układamy puzzle, gramy w gre planszowe albo rozwiązujemy różne książeczki i aktualnie uczymy się alfabetu
A Martynka też sama się bawi. Jak jej dam jakąś zabawkę co można gryźć i wydaje różne dźwięki to od karmienia do karmienia się potrafi zabawić
A jak nie to albo ją noszę po domu i pokazuje różne rzeczy albo kładę się z nią i się bawimy.Siadam w różnych miejscach na łóżku, jak uda jej się dostać do mnie to pozwalam się np. złapać za włosy (z czego jest baaardzo zadowolona) i znów się przesiadam albo ostatnio bardzo jej się spodobała taka zabawa,że jej podaję różne zabawki,a ona je wyrzuca i czeka aż jej znów podam
radochę mam jak nie wiem
A mówiłam Wam,że ona mi w ogóle nie sypia na spacerach !!?? Tak jej się spodobała jazda na brzuchu,że spędza tak całe godziny w wózku i ogląda sobie świat. A jak jest śpiąca to marudzi ale nie pozwoli się położyć na plecach
Mam nadzieję,że to tylko chwilowe,bo po takim spacerze to ona jest jeszcze bardziej zmęczona i zdenerwowana i przeważnie płacze zanim uda mi się ją uśpić w domu
Co do czkawki to Martynka nie ma często ale jak już raz będzie miała np. rano to już przez cały dzień co chwilę ją będzie łapać
Karolinka pamietam miała bardzo często, prawie codziennie i jej przeszło samo.
Ja też ciuszki mam do posegregowania po Karolci, żeby dla Martynki zostawić i trochę do caritasu oddamy,a te po Martynce to połowę dam szwagierce,a połowę sprzedam
Ale jak na razie leży wszystko w workach i czeka aż mnie najdzie ochota,żeby to zrobić
Fintifluszka, to może spróbuj wyjąć pojemnik z niebieskim tuszem i wydrukuje !?
Blanka26, Ola nie chce chodzić do przedszkola ??
aga216, Martynka też się tak rozglądała wszędzie jak jadła ale już jej nie karmię w różnych miejscach,bo sobie pojeść nie może tak głową kręci, tylko zawsze w tym samym i spokojnie zajada
Ale Wam fajnie,że na basen chodzicie
Ja próbuje ciągle mojego M. namówić,bo przecież nie poradzę sobie sama z dwójką dzieciaczków
Kurcze tak piszecie o tych bananach i uczuleniach,że aż się boję co to będzie jak my zaczniemy podawać coś nowego. Karolinka jest alergiczką, więc jest duże prawdopodobieństwo,że Martynka tez ale jestem dobrej myśli
W weekend spróbujemy podać jej coś dobrego
Mam nadzieję,że jej posmakuje
Dobrusia, zdjęcia super
tort napewno przepyszny był !!!
A Wituś już pije ze szklanki ????
NowaSejana, ciesze się bardzo,że z nóżkami jest duża poprawa
oby tak dalej
Powodzenia w nauce wyciągania rączek
Ja moją też od kilku dni próbuje nauczyć
Pisałyście jeszcze o spaniu maluszków to Martynka jeśli wstanie o 6 lub przed to ma przeważnie 4 drzemki. Jedna godzinna lub 1,5godz., później 30 minut, następna też godzinkę lub 1,5godz. i wieczorkiem 30 minut,a jeśli wstanie po 7 to ma 3 drzemki. 30 minut, godzina lub 1,5godz. i 30 minut. Czasem śpi kilka razy po 30 minut,a czasami zdarzy jej się jedno krótkie spanko
O kurcze jak zwykle się rozpisałam