Glizdunia mi egzema wychodzi roznie - i w lecie i w zimie, czasami mam taka bardzo dluga przerwe a czasami np w miesiacu wychodzi mi na tydzien, znika i potem znow wychodzi po paru dniach.. Na dloniach robia mi sie takie malutkie babelki z woda, strasznie swedzace, potem na wewn stronie dloni przy nadgarstku mi sie ich robi wiecej i wiecej a potem jak wysycha ta skora to mam takie normalnie jak luszczyca to wyglada czy cos, ale najdziwniejsze jest to, ze jak mi to wychodzi to staram sie nie zmywac, nie prac recznie zeby nie podrazniac tego ale to nie ma znaczenia - jak ma sie pogorszyc to sie pogarsza, a jak przychodzi moment ze w pewnym sensie czuje ze juz to bedzie schodzic to obojetnie co robie - czy myje czy drapie itp to i tak zejdzie.. Wiem, ze trzeba nawilzac, ale mam wrazenie ze to jest cos co zyje wlasnym zyciem i jak ma zejsc to zejdzie a jak nie to nic co robie nie pomoze.. Kiedys chodzilam non stop z warstwa kremu, na noc mnostwo kremu i rekawiczke zakladalam i nic..
Takie to dziwne. Ostatni raz mialam hmm ponad rok temu i narazie (tfu tfu) nic nie zapowiada ze wroci
Dzieki za informacje o tych alergiach dziewczyny, od dzisiaj bede dokladnie zwracac uwage na to co jem, zeby tylko Malutki byl zdrowy
Swoja droga caly czas jem jogurty i herbate z mlekiem pije i dobrze ze zaczelam od odstawienia warzyw i czekolady bo znaczy to ze nabial malemu nie szkodzi a to taka ulga, bo ciezko byloby wytrzymac bez mleka itp
[ Dodano: 09-09-2011, 11:07 ]
niestety tego się nie wyleczy, można zaleczać
No wlasnie mi lekarka to samo powiedziala, ze to moze byc wiele przyczyn i ciezko ustalic dlatego tylko kremy mi daja.. Probowalam obserwowac ale to jest takie nieprzewidywalne, wychodzi wlasnie niezaleznie od pory roku, od tego co jem ani gdzie pracuje.. Ale fakt, ze jak juz wyschnie to wyglada strasznie, az mi wstyd nieraz w sklepie czy cos mimo ze tu ludzie sa bardzo tolerancyjni ale ja sie zle z tym czuje bo wyglada to okropnie