NICOLA_1985

13 wrz 2011, 13:52

opis super gratuluje synka :ico_brawa_01:

a u nas jest rach ciach bo brakuje łóżek na porodówkach :ico_oczko:

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

13 wrz 2011, 14:10

ja mam porownanie i 1 mialam po Polsku czyli z dodatkami, przyspieszaczami, poszlo szybciej ale okropnie wspominam a 2 super, sama bez oxytocyny, 3 dni powolutku powolutku w domu, ostatnie 7 godz w szpitalu ale za rada poloznej spokojnie i bez dopalaczy :ico_oczko: i tak rodzic moge caly czas, piekny moment
No własnie o to mi chodzi . Mam znajomych i rodzine w Anglii gdzie rodzili i nie powiedzieli złego słowa. A w PL to duzo slysze złych opini

anetka607

13 wrz 2011, 14:17

a u nas jest rach ciach bo brakuje łóżek na porodówkach :ico_oczko:
chyba tak, mi akurat sie trafilo ze bylam sama, 2 porodowki wolne, zakaz odwiedzin bo panowala grypa, spokoj cisza, dobrze ze na parte zdążyła polozna przybiec :-D :-D i kto by pomyslam w malym Polskim miasteczku taki luksus mialam :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Blanka26

13 wrz 2011, 15:14

A to niekoniecznie jest takie zdrowe
hmmm dla kogo?????i w jakim sensie ???

Awatar użytkownika
Inuno
Papla
Papla

13 wrz 2011, 17:41

dziewczyny - opisy super! Dzielne byłyście! Ja myślałam, że w PL jest super, jeszcze pojechałam na dobrze zareklamowaną porodówkę i.. rodziłam 49h, po czym jak mąż i mama zrobili lekarzowi awanturę i zaczęli sądem straszyc lekarz raczył do mnie przyjść i dopiero jak zobaczył co sie dzieje od razu na stół.. a położną to może widziałam z 5 razy jak przyszła ktg podłączyc i kolejną kroplówkę z oksytocyna :/ brr...
Ale mimo to i tak nie mogę się doczekać kolejnej ciąży i mam OGROMNĄ nadzieję na poród naturalny :)

szkieletorek

13 wrz 2011, 18:11

A to niekoniecznie jest takie zdrowe
hmmm dla kogo?????i w jakim sensie ???
Wiesz jak sie posłucha dobrych lekarzy czy osób które się znają na tym i powiedzą prawdę to sie dowie jak jest .
Niestety to że świat idzie do przodu nie zawsze oznacza same plusy .Nie wszystko jest takie fajne.Ale każdy ma prawo swojego zdania i ja nie mówię że któraś co miała cc czy wywoływany jest zła.
Moje zdanie jest takie że Bóg nas stworzył tak a nie inaczej -wiedział co robi, i ja wierze w naturę bo ona wie co robic co nie zmienia faktu że boli .

Awatar użytkownika
markotka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 wrz 2011, 18:41

elibell piękny opis :ico_brawa_01:

NICOLA_1985

13 wrz 2011, 20:00

Moje zdanie jest takie że Bóg nas stworzył tak a nie inaczej -wiedział co robi, i ja wierze w naturę bo ona wie co robic co nie zmienia faktu że boli .
ja miałam cc i to dwa razy pierwszy raz na szczęście bo moja Karolina urodziła się z porażeniem mózgowym więc gdyby mnie zmusili do porodu naturalnego to albo bym miała "roślinkę " w domu albo odwiedzałabym ją na cmentarzu a drugie cc jest z wyboru bo nie miałam ochoty narażać dziecka na ewentualne powikłania.. fakt faktem musiałam podpisać, że w razie mojego zgonu (rzadko bo rzadko zdarzającego się przy cc ale jednak) rodzina nie będzie rościła sobie żadnych pretensji... wydaje mi się jednak, ze wybrałam mniejsze zło... nie w każdym przypadku poród naturalny jest super rewelacyjnym wyjściem, właśnie od dobrego lekarza wiem, że poród naturalny to jest jedyny w życiu matki i dziecka najbardziej zagrażający i niebezpieczny dla życia i zdrowia moment...
no ale jak napisałaś każdy ma prawo do swojego zdania, ja z perspektywy czasu i tego co przeszłam nigdy bym się nie zgodziła na poród naturalny, za bardzo bym się bała, nie bólu tylko bałabym się o zdrowie i życie mojego dziecka..

[ Dodano: 13-09-2011, 20:02 ]
ale oczywiście podziwiam wszystkie kobiety które się decydują na poród naturalny.... trzeba mieć nie lada odwagę serio...

Awatar użytkownika
Blanka26

13 wrz 2011, 21:18

Wiesz jak sie posłucha dobrych lekarzy czy osób które się znają na tym i powiedzą prawdę to sie dowie jak jest .
No to co Ci powiedzieli Ci lekarze??? Chciałabym się dowiedzieć, bo nic nie wiem w tym temacie :ico_noniewiem:

szkieletorek

13 wrz 2011, 21:42

No to co Ci powiedzieli Ci lekarze??? Chciałabym się dowiedzieć, bo nic nie wiem w tym temacie :ico_noniewiem:
Wiesz nie mam ochoty się kłócić.Napisałam że to moje zdanie i każdy może mieć swoje wiec nie dolewaj oliwy i nie szukaj powodu do sprzeczek.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”