Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

17 wrz 2011, 11:51

asiab - a czemu basen? Nie mialas cewnika zalozonego?

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 wrz 2011, 14:09

asiab - a czemu basen? Nie mialas cewnika zalozonego?
miałam pierwszą dobę a później jak mi ściągneli nie byłam wstanie wstać do wc :ico_wstydzioch: łóżka zawysokie ja kurdupel 158 i do tego miałam problem z oddychaniem bo moja przepona nie pracował tak jak powinna i dodatkowo rana mi sie paprała bliznowiec sie zrobił miałam oszczykiwaną rane antybiotykiem :ico_zly:

[ Dodano: 17-09-2011, 14:14 ]
kingoza dasz radę napewno ja też mam niski próg bólowy a ze mną leżała dziewczyna co na widok krwi mdlała a jak jej welflon wbijali to masakra taka zaraz blada byla a jak rodziła to pielegniarki powiedziały że to byl najpiękniejszy poród od dawna urodziła synka 4.400 i nawet nie krzyknęła ani razu :ico_olaboga: :-) się jej pytałam jak ona to zrobiła o ona na to że powiedziała na porodówce do Boga Boże mama moja mnie urodziła to i ja urodzę to dziecko tylko daj mi sił i po 4 h była po porodzie .

Czekam na męża z obiadkiem zrobiłam dziś żeberka i surówkę z kapusty kiszonej :-)

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 wrz 2011, 14:27

Hej laski, ja dzis masakra z mdlosciami, mam je non stop :-/ ale zeberka z kiszona bym zjadla mniamm

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

17 wrz 2011, 14:31

miałam oszczykiwaną rane antybiotykiem :ico_zly:
- jeju,tylko nie pisz,ze u nas lezalas,bo bede plakac :506: Co za ludzie w tych szpitalach pracuja :ico_zly:

Heh,ja tez slyszalam rozne opowiesci o porodach i o tym co kobiety mowia pod wplywem bolu,ze np potrafia meza wyzwac,przeklinac,podrapac polozne itd i tez sie balam przed pierwszym porodem,bo jestem choleryczka i tez jak mam miec pobrana krew,to robi mi sie slabo :ico_wstydzioch: A okazalo sie,ze przez caly porod Andrzejka,bylam mila i grzeczna jak aniol :ico_szoking: Maz mowi,ze nawet go przepraszalam :ico_oczko: Ja rodzilam Zuzke,to darlam sie jak wsciekla ale przeklinalam tylko po angielsku :-D

[ Dodano: 17-09-2011, 14:33 ]
ja dzis masakra z mdlosciami,
- ja to samo,a wczoraj obudzilam sie pare minut przed polnoca i poczulam okropna zgage,tak mnie palilo,ze masakra - usiadlam na lozku i poczulam jak mi podchodzi do gardla i ledwo dobieglam do lazienki,takiego pawia puscilam,ze masakra - nawet nosem mi poszlo :513: :513: :513: :513: :513:

ancurek86
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

17 wrz 2011, 15:44

Mnie też mdli i to najgorzej jest wieczorem..w nocy jak się przekręcam z boku na bok to jest masakra, niedobrze wtedy mi jak cholera;/ ale odruchy wymiotne mam ale tylko odruchy bo nic nie wyleci;/

Awatar użytkownika
kingoza
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 wrz 2011, 15:55

Ja rodzilam Zuzke,to darlam sie jak wsciekla ale przeklinalam tylko po angielsku :-D

:ico_brawa_01: hehe dobre

ja wymiotowalam ostatnio 3 dni temu ale tak ze myslalam ze padne, lzawilam strasznie, moj t. dzielnie sie spisal i potrzymywal mi wlosy :ico_haha_01: a to wszytsko przez figi .. juz ich nie tkne :-D

dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 wrz 2011, 16:48

hej...ja już dopiero mam weekend :ico_smiechbig:

iw_rybka, tez słyszałam ze drugi poród jest szybszy... :ico_oczko: moja siostra cioteczna miała pierwszy podobny do mojego...a drugi to poszła do szpitala na kontrol...a położna ..."Szybko na porodówkę...8cm rozwarcia"- a siostra nawet nic nie czuła :ico_szoking:

ja po porodzie niby naturalnym...nie dałam rady cały dzień wstać..potem mi kazali..a jak wstałam to nie wróciłam o własnych siłach...przywlekli mnie położnicy...to był koszmar...Dawidka nawet nie dałam rady przewinąć..bo każda próba kończyła sie omdleniem...dopiero drugiego dnia ...jakoś sie zwlekłam...

kingoza, nie martw sie ...poród nie jest taki straszny :ico_oczko: sama nie wierze w to co piszę :ico_szoking:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

17 wrz 2011, 17:33

och, ale dużo do czytania :ico_brawa_01:

mój Tobiasz ważył 3810g i miał 58cm. A rodziłam 8h :ico_sorki: choc lekarze policzyli mi 7,5h ;-)

tak, w sumie, to porodu nie ma się co bac. boli jak cholera (dla mnie najgorsze były skurcze), ale parcie było spokojne, choc nie powiem, że nie męczące. W końcu mi pomogli przez VACUM - taką pompkę co to sie przyssiewa do główki dziecka i wyciąga - bo małemu tętno spadało już. Ale po chwili było wszystko ok.
Ale ze stwierdzeniem, że łóżka są ciut za wysokie, to się zgadzam. Ja niska nie jestem, ale jak tyłek boli pozszywany, to i takie wyro się wydaje mega wysoką przeszkodą ;-)

a oto moja dzidzia:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 wrz 2011, 18:01

asiab napisał/a:
miałam oszczykiwaną rane antybiotykiem
- jeju,tylko nie pisz,ze u nas lezalas,bo bede plakac Co za ludzie w tych szpitalach pracuja
ja rodziłam w Sławnie a Franka po 30 min zabrali mi do Koszalina na Chałbińskiego na OIOM w Slawnie mialam super opieke tylko ja sie żle czułam a jak wyszłam na 3 dobę jeżdziłam do Franka przez tydzień codziennie nie było dla mnie pokoju w /koszalinie a po tygodniu Franuś był na patologi noworodka to już miałam pokój i byłam z nim ale to był najgorszy oddział na jakim kiedykolwiek byłam rano przychodziła pielegniarka tylko dać /frankiemu leki i wieczorem i tyle kogoś widziałam żeby coś cieplego zjesc musiałam iść 3 budynki dalej na stołówkę (zima , rana po cc paprająca sie ) i poszłam tylko raz Frankiego musiałam samego w tym pokoju zostawić a nie wono mi było chodzić po korytarzu bo tam kilka pokoi wczesniej był oddział chorych dzieci :ico_olaboga: :ico_puknij: wiec mogłam go zarazić. Jak pokazałam moją sączącą sie ropą ranę lekarce to odpowiedziała mi tylko że w Sławnie mnie tak załatwili :ico_zly: nawet nie chciala zerknąć to pielegniarka pokryjomu przyniosła mi waciki i wodę utlenioną. Koszalin taką traumę u mnie pozostawił w pamięci że nigdy nie chciałabym tam trafić chociaż wiem że gdy bede musiała bo mają sprzet odpowiedni dla wczesniaków. A co jeszcze najlepsze lakarka kazała mi sama dziecko ważyć codziennie i nawet nie pokazali jak tą wagę sie obsługuje :ico_puknij: . U nas w Sławnie to dzieci na noc zabierają a jak sie jest po cc to przynoszą tylko do karmienia aby mamy mogły dojść do siebie.
tibby, śliczny maluszek , jak znajdę zdjęcie Franka to wam pokaże jaki byl malutki

Awatar użytkownika
kingoza
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 wrz 2011, 18:30

tibby co za maluszek sliczny ... :ico_brawa_01:

porod na bank boli, ale slyszalam ze jak sie juz zobaczy swojego maluszka to o wszystkim sie zapomina :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”