mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 wrz 2011, 18:48

Hej dziewczyny, melduje ze przezylam pierwszy dzien! Choc wrocilam z bolem glowy....
Byly ciezkie momenty ale nie wymiotowalam, tylko mnie mdlilo... W sumie to zauwazylam ze im bardziej mm zapelniony czas tym lepiej sie czuje i mniej mam mdlosci... Teraz w domu znow mam je na maksa......

Widze ze i u Was jazda z mdlosciami, w sumie to fajnie b nie czuje sie taka samotna :ico_haha_01:
asiab,
ale fajny fasolek!!!!

Co do plci, to i ja pewnie bede jakos przezywac diagnoze 3 dziewczynka, ale wiecie, ja juz nic nie narzekam... Tyle teraz chorych dzieci sie rodzi w moim otoczeniu, wiec niech po prostu bedzie zdrowe i bede szczesliwa!!!!! :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Gusia90
Już śmiało chodzę po forum!

19 wrz 2011, 18:49

Bry ;)

pospalam dzis do 10 i juz spiaca jestem pewnie przez pogode :ico_puknij:

moja mama była dzis u mojej położnej i ta jej powiedziała ze u nas nie robia takich badan jak przeziernosc karkowa i nosowa i musze isc prywatnie :ico_puknij: na szczescie mam dobrego lekarza pod nosem wiec mysle ze w przyszlym tygodniu polece :ico_noniewiem:

ide sie rozbudzic, :ico_noniewiem:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 wrz 2011, 19:27

witam!!!

Gusia90, ale ci zazdroszcze tez bym tak chciala pospac.

a egz zaliczony na 3 dobre i to bo przede mna dziewczyna zdawala u niego 8 raz ale tez zdała. teraz tylko w srode egz na prawko w srode jak zdam to bede mega szczesliwa :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

19 wrz 2011, 19:39

wisnia3006, no i super,mowilam,ze zdasz :-D
i ta jej powiedziała ze u nas nie robia takich badan jak przeziernosc karkowa i nosowa
- no co za bzdura,przeciez po to panstwowo sie robi 3 USG,to druge wlasnie na przeziernosc,moze ta polozna nie kumata jakas?
ze przezylam pierwszy dzien!
- super,bo Ty teraz praktyki masz masz w szpitalu?Czy cos pokrecilam? :ico_wstydzioch:
wiec niech po prostu bedzie zdrowe i bede szczesliwa!!!!! :ico_brawa_01:
- swieta racja :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
nie ma to jak rodzina :-)
- dokladnie,uwielbiam jak maz jest w domu :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
kingoza
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 wrz 2011, 20:07

a egz zaliczony
to super

[ Dodano: 19-09-2011, 20:07 ]
kingoza napisał/a:
nie ma to jak rodzina :-)
- dokladnie,uwielbiam jak maz jest w domu :ico_wstydzioch:
tak trzymac :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Gusia90

19 wrz 2011, 20:15

,moze ta polozna nie kumata jakas?
no własnie nie, nie maja tak dobrego sprzetu w gabinecie :ico_olaboga:
pojde prywatnie bo co zrobic :ico_puknij:
a egz zaliczony na 3
no i brawo :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: prawko napewno tez zdasz :-D

ugotowalam mlodemu manna jak przestygnie to mu podam i lulu :-D

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 wrz 2011, 20:46

kingoza, miałam cykle 30 dniowe :)
mama_zuzi1980, :ico_brawa_01: za pierwszydzień praktyk
a egz zaliczony na 3 dobre i to bo przede mna dziewczyna zdawala u niego 8 raz ale tez zdała. teraz tylko w srode egz na prawko w srode jak zdam to bede mega szczesliwa
trzymanie kciukasów dużo dało :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :-) to w środę tez musi Ci dobrze pójść :ico_sorki:

Ale mnie mdli o masakra :ico_olaboga: pytałam lekarza ile mnie bedzie jeszcze męczyć powiedzial że do 16 tyg jeszcze może chyba umre do tego czasu :ico_wstydzioch: mówił coś że jest to uwarunkowane wysokim beta coś tam odpowiedzialnym za łożysko :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

19 wrz 2011, 20:47

pojde prywatnie bo co zrobic :ico_puknij:
- o rany,ciemnogrod normalnie :ico_zly:
ugotowalam mlodemu manna
- nie pisz o mannej,przed chwila dostalam smaka ma taka wlasnie zupke mleczna,kaszke,poszlam specjalnie do sklepu po manna,zjadlam,godzine mnie meczylo i przed chwila zwymiotowalam na maksa,zaczyna sie tak jak z Andrzejkiem w ciazy :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

[ Dodano: 19-09-2011, 20:49 ]
mówił coś że jest to uwarunkowane wysokim beta coś tam odpowiedzialnym za łożysko :ico_noniewiem:
- tak,i im wiecej sie wymiotuje,im bardziej mdli - tym lepiej dla dziecka,tak mi mowil lekarz prowadzacy ciaze z Andrzejkiem,bo wymiotowalam 9 m-cy :ico_olaboga:

No coz,trzeba to wytrzymac :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

19 wrz 2011, 21:27

śliczny maluteńki człowieczek! bo już fasolą to nie jest ;-) Coś tam z ludzkich kształtów ma :-P

mi lekarz powiedział jakoś w połowie ciąży, że będzie dziewczynka. Ale dobrze, że sobie z M. sprawiliśmy w prezencie na Święta Bożego Narodzenia prezent w postaci USG 3D i wyszło nam jak na dłoni, że będziemy mieli CHŁOPCA! :ico_brawa_01: Dostaliśmy ładne zdjęcie siusiaczka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

wisnia, wiedziałam, że zdasz! Ja to czułam. A co do prawka, to tym razem się z pewnością uda. Nie ma się co spieszyć. Idź na totalnym luzie. Ja zdałam będąc w początkach ciąży z Tobisiem, więc może i tobie ta druga dzidzia przyniesie jakieś szczęście. W końcu trudny egz zdany ;-)

dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 wrz 2011, 21:33

Witam
mama_zuzi1980, i asiab pocieszyłyście mnie bardzo z tymi bólami... :ico_sorki: ciesze sie ze nie tylko ja je mam hehe :ico_oczko:

asiab co za słodka kruszynka i jaka już duża :ico_brawa_01:

brodzikowa gratuluję trzeciego synka... :ico_brawa_01: a noz jeszcze sisiorek zniknie :ico_oczko:

slonko super ze już dzidziusia czujesz... :ico_szoking: ja jeszcze nie...moze dlatego ze łożysko mam z przodku??? :059:

iw_rybka, nie kuś ciasteczkami.. :540: bo ja już i tak gruba...moja waga mnie przeraza...chciałabym sobie raz rzygnąc...moze wtedy bym z kilo schudła g:P ...wciąz sie pilnuję...a tu guzik...
moja mama była dzis u mojej położnej i ta jej powiedziała ze u nas nie robia takich badan jak przeziernosc karkowa i nosowa i musze isc prywatnie
a w jakiej miejscowości takie zacofanie??? :ico_oczko: lepiej zapłacic i miec przez całą ciążę świadomośc ze z dzidzią jest ok!
iec niech po prostu bedzie zdrowe i bede szczesliwa!!!!!
zgadzam sie !!!!!

wisnia3006, to trzymam kciuki za prawko :one:

[ Dodano: 19-09-2011, 21:34 ]
tibby ja też mam takie zdjęcie hehe :ico_smiechbig: dowcipnisie z naszych lekarzy :ico_haha_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”