krwawienia bardzo często sie zdarzają podczas porodów naturalnych, ja też od razu kazałam jeszcze w szpitalu synowi robic usg zanim nas wypuscili, niestety corka usg nie miała zrobionego i dowiedziałam się dużo później ż było coś nie tak a przy synku na szczescie od razu po dobrym wyniku się uspokoiłam, jeśli wyjdzie na usg coś nie prawidłowo to lekarz powinien zlecic Tk lub Rm żeby zrobic wyraźniejsze zdjęcia, no i na pewno Eeg się przyda bo to jest dosyc ważne badanie
[ Dodano: 15-09-2011, 12:24 ]
hej dziewczyny co to u Was słychać , jak maluchy?
moja Karolina od września w przedszkolu, początek miała świetny ale gdy po 3 dniach zorientowała się, że będzie na prawdę chodziła codziennie i to na dodatek nie na chwilę tylko na 7 godzin i że mnie tam nie będzie to zaczęła protestować ale tak szybko jak zaczęły się protesty tak szybko się tez skończyły i od kilku dni już chodzi bez marudzenia... ba nawet się cieszy i chętnie zostaje bo wie, że w przedszkolu jest super, poznała nowe koleżanki i kolegów, fajnie się dogaduje z nimi, super się razem bawią . Karolina jak wraca ze mną z przedszkola to zawsze mi opowiada z kim się bawiła, co robili, śpiewa w domu piosenki których się uczą w przedszkolu. jest na prawdę dobrze, szczerze powiem, że obawiałam sie trochę tego jak to będzie wyglądało, jak sobie poradzi ale dzielna dziewczyna jest na prawdę, radzi sobie świetnie , panie w przedszkolu ją chwalą, dzieci ją lubią.. czego chcieć więcej...
jestem mega zadowolona bo przedszkole jest bardzo fajne, Karolina ma super nauczycielki, jest w grupie z 4-ro i 5-cio latkami więc ma dodatkowo szansę się podciągnąc z wiedzą pod te dzieci starsze od niej
może dzięki temu będzie miała łatwiejszy start do podstawówki
mamy dodatkowe zajęcia : język angielki który jest już wliczony w cenę przedszkola czyli nie ponoszę kosztów dodatkowych za opłaty za dodatkowe zajęcia być może dojdzie im jeszcze darmora rytmika
musiałam zrezygnować z OWI ponieważ nie chcieli się dostosować z godzinami tak aby karolina mogła korzystać z zajęć po przedszkolu.. ale nie żałuję bo i tak rehabilitujemy sie prywatnie a pół godziny ćwiczeń na OWI i drugie pół godziny terapii zajęciowej to jest nic w porównaniu z 7mioma godzinami zorganizowanych zajęć w przedszkolu.. gdybym chciała korzystać z OWI musiałabym zrezygnować z jednego dnia w tygodniu z przedszkola.. bezsensu bo oni jada z konkretnym materiałem i im mniej Karolina opuści dni tym lepiej i korzystniej dla niej
chcę dla niej jak najlepiej i myślę, że podjęłam słuszną decyzję
w końcu przeciez mama ma chyba najlepszą intuicję prawda??