Awatar użytkownika
Agus
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

21 wrz 2011, 19:47

moj ma okraglutka glowke, a spi tylko na pleckach ale zawsze ma glowke na boczku polozona, chyba ze lezy ze mna w lozku to wtedy trzyma na prosto i troche obraca na boki. ale Beti ja bym sie tam nie przejmowala, kladz go na boczki bo napewno sama wiesz ze glowka sie dalej formuje w zaleznosci od tego jak dzidzius spi ale przeciez wiesz ze sa rozne ksztalty glowek wiec nie ma co sie przejmowac :) jak bedzie mial troszke gestsze wloski to i tak nie bedzie nic widac :ico_oczko:

Karolina wpisz sobie imageshack w google i tam wrzucasz fotke i potem wklejasz kod, drugi albo trzeci, nie pamietam dokladnie ale poprobuj i wtedy zobaczysz czy bedzie dobry obrazek :ico_oczko:

Bylismy dzisiaj na ogolnych badaniach i szczepieniu. Maly wazy 5420g czyli przybral dokladnie 2kg od urodzenia :) Nina szczepienia mial przeciw 5 chorobom, a dwa wklucia w jedna i druga nozke. myslalam ze mi serducho peknie jak maly zaczal plakac tak zalosnie, tak mu zle bylo :ico_placzek: ale plakal tylko przy wkluciach a pozniej go przytulilam, dostal cyca i sie uspokoil :ico_sorki: moje male biedne sloneczko.. teraz mam nadzieje ze nie bedzie mial goraczki, zobaczymy jak to bedzie. :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Malinkax33
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

22 wrz 2011, 08:36

hey, moja tez ma ładną główkę ;) aczkolwiek mnie to ciemiaczko niepokoi bo ma takie małe.... hm.
sorki ,że tak rzadko bywam ale szkoła,praktyki, dom, moja bunitka i mi tak leci dzien o 23 kłade sie spac 5.30 pobudka i tak mi czasu na wszystko nie starcza...
jak dobrze ,ze chrzciny sa raz w życiu.. Z z rodzina męża bede panikowała przed kazdą impreza ;/

nadrobie obiecuje ! :D

[ Dodano: 22-09-2011, 08:39 ]
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

[ Dodano: 22-09-2011, 08:40 ]
Obrazek

[ Dodano: 22-09-2011, 08:43 ]
Agus, aaaaa przy okazij i ja skorzystałam ;))) kochana :*

[ Dodano: 22-09-2011, 08:43 ]
Obrazek

kocham to zdjęcie !:D

[ Dodano: 22-09-2011, 08:49 ]
Agus, moja wazy 5800g :D
czyli 2800g ja przybyło :D nooo... czuc w rączkach czuc :D
po chrzcinach zafundowałam jej leżaczek bujaczek z fisher price i jestem okropnie niezadowolona bo są 2 poziomy wibracji a raczej bujania i wcale tego sie nie odczuwa a muzyczka okropna.. pf mała wcale tego nie lubi...
i takie nosidełko do noszenia dzidzi na plecach i z przodu z tego by Bunia nie wychodziła tak jej sie spodobało... a no 6kg do noszenia na rekach to nie lada wezwanie.

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 wrz 2011, 09:06

malinka sliczna chrzcielna niunia :-D a co ci tescie nawyrabiali? :ico_noniewiem: i ty chyba ciemniejszy rudy masz?
a jak ci Liwka na flaszce spi?przespi wiecej niz 3 godz?

ja po dzisiejszej nocce wymiekam, max do 2 godz i glodna..popila..zaraz zas glodna, a o 5 skonczyla pic a o 6:15 taki ryk ze :ico_szoking: i co..glodna :ico_olaboga: zastanawiam sie nad wprowadzeniem flachy na noc :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Malinkax33
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

22 wrz 2011, 10:31

ladybird23, a szkoda gadac.
miało byc 19 osób, w sobote o 18 mama z tatą zwożą krzesła ja odbieram tel... mama patryczka ,że bedą jednak czyli 9 osób bo 2 rodziców, babcia i 6 rodzenstwa :/
no to ja z Bunia, mama samochodem, tata samochodem, patryk samochodem i zwolzili sztuce talerze stoły i krzesła do 23 bo naszykowane było od piątku na 19 osob :(
do tego nie zasiedli do obiadu tylko siedzieli w pokoju obok podczas obiadu jak wyszła mama ewki (czyli patryka babcia a są skłóceni ) dopiero weszli na stoły... przez 3 godz nie miałąm gdzie nakarmic i przewinąć dziecka nawet robiłam to na fotelu przy gosciach , do tego jego dwie siostry kreciły sie bez przerwy na papiersoki okno było otwarte robił przeciag Bunia mi sie zaziębiła a jak moja mama je zjebała to sie patrykowi poskarżyły :/
posiedzieli 2 godziny najedli sie i pojechali ;/
dodam ,że Bunia nic nie dostała od nich... :ico_sorki:
No ciemniejszy, robiłam w sobote przed chrzcinami ;)
wiesz co, teraz to nawet 4 godziny wytrzyma mi na 120ml Humany :)
w nocy od 21 do 3 i od 3 do 7.30 , np teraz o 7.30 zjadła i 10.30 a ona spi ;)

beti
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

22 wrz 2011, 10:32

Cześc laski, no poczekam z ta główka i jak po pół roczku nie bedzie efektu to bede coś rozmawiac z lekarką dopiero. Mam nadzieje ze się naprostuje sama, zwłaszcza jak zacznie siadać i mniej polegiwac. :-D
Moje dziecię dzisiaj cudownie dało mi się wyspac. Filipcio zasnął sam w łóżeczku o 22.00 i spał do 5.00 rano. Pojadł i kimnął do 9.00
Ciekawe jaki bedzie nasz dzionek :-)

Awatar użytkownika
Malinkax33
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

22 wrz 2011, 10:34

ladybird23, licz sie z tym ,że odrazu mniej mleka bedziesz miała jak dasz jej flaszke i moze cycia nie chciec :(((

[ Dodano: 22-09-2011, 10:35 ]
beti, fantastyczny masz ten leżaczek ;) weź no mi cos wiecej o nim powiedz ;)

nina0226
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

22 wrz 2011, 11:06

Hej wszystkim! U nas nocki są naprawdę super. Moje dziecko po kąpieli i jedzonku z cycusia przesypia 5godzinek, potem budzi się co 3, albo przesypia 4godzinki, potem znów 4, a potem to już co 3. W dzień też już wcześniej niż co 3godzinki nie je, także naprawdę jestem zadowolona :-).
Wy mówicie, że wasze dzieciaki mają po 5kg... a mój w 6tygodniu miał 5,5kg, a jak skończy dwa miesiące to pewnie będzie ponad 6. Już przerzuciliśmy się od tygodnia na pampersy nr 3, bo przesikiwał mi 2.
W ciągu dnia Alanek mało śpi. Raczej nazwałabym to drzemkami do 20minutek, ale nie płacze, nie marudzi tylko się ciągle śmieje, także chyba mu tyle wystarczy. Zresztą nocki całe przesypia, bo nawet jak je, to na śpiąco, więc wysypia się chyba.

Malinka
współczuję Ci tych akcji z teściami... szok po prostu co za ludzie :ico_noniewiem:. A moi teście ostatnio przyszli z kwiatami i winem do nas, bo w poniedziałek mieliśmy trzecią rocznicę... i już mnie teściowa namawiała na kolejne dziecko :ico_puknij:... ale ja tam się już nie odzywam, bo szkoda strzępić języka. Przez dwa lata i tak nie mogłabym mieć kolejnego dziecka po cesarce, bo musi mi się wszystko dobrze zagoić. A z tym wnuczkiem też tak było... beczeli wręcz, że wnuczka chcą, a jak co do czego to nigdy nie mają czasu :ico_nienie:

Awatar użytkownika
Malinkax33
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

22 wrz 2011, 11:12

nina0226, noooo to widze ,że i ty masz udane akcje rodzinne ;)
moja spi od 7.30 :D mam chwile dla siebie chociaz :P

Awatar użytkownika
Agus
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

22 wrz 2011, 11:34

Malinka fajnie ze masz juz chrzest z glowy :) My chyba bedziemy chrzcic w przyszlym roku bo teraz najwczesniej mozemy z malym leciec do Polski gdzies w listopadzie wiec chyba poczekamy do maja, wiadomo ze lepiej przy ladnej pogodzie a w listopadzie to nie wiadomo jak bedzie :ico_noniewiem:

A Oliwierek mi od 2 nocy po prostu cudownie spi, dawno sie nie czulam tak rzesko :ico_szoking: Dzisiaj spal 21-1:30, potem 2:30-5:30 :ico_szoking: I teraz wstal o 9:30 i nie spi, a taki smieszek mu sie wlaczyl :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: I caly czas robi sobie 'aaaaaauuuuuu' :D:D domyslam sie ze wiecie jak to slodziutko wyglada jak malenstwo tak wystawia buzialka do gadania :D:D normalnie tylko schrupac :-D :-D a po szczepieniu chyba wszystko ok, temperaturki nie mial, wczoraj wieczorem byl troszke taki marudny i przez sen nawet sobie czasami zaplakal jakby mu sie przypomnialo ale dzisiaj juz swiezutki i wesolutki, nic nie widac po nim :D a za 4 tyg znow szczepienie :/

beti
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

22 wrz 2011, 12:33

Agus, a dlaczego nie chrzcicie w Anglii? Jak zamierzacie dłużej zostac to ułatwi to Wam wiele spraw jak bedzie I Komunia czy takie tam.... No chyba, że jakas wielka impra i goście nie dopiszą, to rozumiem :ico_brawa_01: Chociaż my w sumie tez planujemy koło9 osób przyjezdnych i robimy tutaj w Niemczech.

Malinka tez Ci zazdroszcze, że juz po chrzcinach masz :-)

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”