10 lut 2010, 10:14
Witaj,
miło mi, że się odezwałaś. Pewnie masz rację z genami - niektóre choroby przechodzą z pokolenia na pokolenie. Ja myślę, że duże znaczenie ma także nasza psychika, nasze podejście do choroby. Moja mama ma nowotwór i razem z nią chodziłam na zajęcia akademii do walki z rakiem - tamtejsza pani psycholog opowiadała nam o człowieku, który miał jakąś złośliwą odmianę raka i znalazł informację o jakimś nowym leku - tak głęboko uwierzył w to, że ten lek będzie działał, że rzeczywiście po zażyciu guzy mu się cofnęły. Niestety później usłyszał w telewizji negatywne opinie nt owego leku i braku jego skuteczności i guzy znowu się pojawiły.
To autentyczny przykład jak my sami możemy "sterować" przebiegiem choroby i tym czy ją pokonamy.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2010-03-11, 10:08 ]
Witajcie :)
zapraszam wszystkich na kolejny prozdrowotny wykład - tym razem tematem naszych rozważań będzie wpływ dźwięku na nasze zdrowie. Opowiemy trochę o historii dźwięku i muzykoterapii, o rodzajach muzykoterapii, profilaktyce, itp.
Wykład jest oczywiście bezpłatny!
Wszystkich zainteresowanych zapraszam 22.03.2010 do naszego centrum szkoleniowego przy ul. Nowej 20 w Łodzi. Zaczynamy o 17.30.
Trzymajcie się,
Emi