julchik22
Zrobiłem Magistra z forum!

29 wrz 2011, 14:55

Karuś, super czapę ma Nikoś!!! :ico_brawa_01: Uwielbiam takie :-D

Nicola, na pewno nie wyglądasz tak źle jak piszesz :ico_nienie: - widziałam na zdjęciach, a Karuś -też laska - widziałam na żywo :ico_haha_02:

Kurcze, zimowe ciuszki - ciężka sprawa. Ja ubranek kilka mam. Najgorzej było z kombinezonem bo już 3 które zamawiałam były duuuuuużo za duże i musiałam odesłać. No i dzisiaj na szczeście trafiłam na coś świetnego! Kupiłam Dawisiowi do przemiarki fajny kombinezonik z H&M - cieplutki i ładny i spodnie z Reserved. Coś jedno zostawimy. Spodnie są świetne bo nie są zrobione jak ogrodniczki a jak spodnie+kamizelka z polarku, więc o wiele cieplejsze. A zresztą, co tam dużo mówić - zrobię fotki to powklejam :-)

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 wrz 2011, 16:31

My tez po spacerku
ale coś Jula smarka ech .....wczoraj na placu bawiła sie z dziewczynka dopiero po tem jej mama powiedziała ze jest chora
ja nie wiem gdzie te matki maja wyobraźnie :ico_puknij:
- nie zrozumcie mnie źle ale jest tyle bocznych placów i jak widzę ze moje dziczko cos zbiera lub jest chore ale to ide tam gdzie nie ma dzieci a nie pcham sie na główny plac i zarażam innych
wiadomo zarazki sa wszędzie i tego nie da sie uniknąć ale choc odrobina checi i wyobraźni

Czytam że piszecie o figurze :-)
oj ja mam tez brzuchol jakbym w 4-5 miesiacu była nie wiem ale po Bartoszku nie moge sie jego
pozbyć :ico_zly:

strasznie mnie to denerwuje bo duzo ciuchow nie pasuje niby to chuda a brzuch jak balonik
julchik22,
widziałam te spodnie bardzo fajne :-)

zapewniaja dodatkowe ocieplenie na plecki w takich spodenkach nereczki mają izolacje jak sie patrzy :-D
tez mysle o nich choc ja juz na allegro kupiłam zimowy kombinezon jednoczęściowy
reszte ubranek muszę dokupić choc mysle o specjalnej bieliźnie termoaktywnej wtedy nie trzeba cudować z warstwami ubioru
a wczoraj przyszly mi rękawiczki
dla malego

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

29 wrz 2011, 17:03

karo-22, świetna czapa Nikosia! :ico_brawa_01: ja chcę właśnie taką dla Tobika. Gdzieś ją kupiła?
jula, pochwal się zdj pochwal.

tak @ przyszła. brzuch boli i w ogóle dzień w plecy.. :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 wrz 2011, 18:01

to fajnie ze jednak @ przyszła
- ale nie bagatelizuj tych nieregularnych miesiączek koniecznie umów sie z ginem i to sprawdź
ja miałam podobnie jak pojawiła mi sie nadżerka
ale wiadomo to nie musi byc to bo na nieregularność może wpłynąć wiele czynników
stres itp
:ico_oczko: a i pomyśl o tabletkach to jednak dość skuteczna forma zabezpieczenia sie
skoro gumki wam nie pasują
:ico_oczko:
bo to tak jakby sie lizało lizaka przez papierek
Wiem ze to ty decydujesz wraz z mężem ale musicie przeanalizować wszystko
utrzymanie malucha kosztuje a dwójki tym bardziej jesli naprawdę nie jesteście teraz na to finansowo przygotowani to jednak anty wyjda zdecydowanie mniej niz brutalnie mówiąc utrzymanie drugiego maluszka
a świadome poczęcie chyba więcej radości

Awatar użytkownika
karo-22

29 wrz 2011, 19:01

Juluś, no od wakacji to mi się chyba trochę przytyło :ico_oczko: Więc musimy się spotkać byś oceniła mnie ponownie :ico_oczko:

Słuchajcie, no nie wytrzymam :-) Ostatnio mieliśmy problem z przyjmowanie przez Nikosia witaminek, a ponieważ przesilenie i choróbska jesienne postanowiłam nalegać na te kropelki. No i wyobraźcie sobie, że namówiłam Synka na to by wytknął języczek i dostanie kropelkę :ico_oczko: No i się zgodził :ico_oczko: i tak Mu się spodobało i zasmakowało, że otwierał buziaka po jeszcze :ico_brawa_01: A ja tu kombinowałam z soczkiem, kaszką, strzykawką itp, i chyba sama forma Mu przeszkadzała, chłopak chciał bez ściemy :ico_oczko:

tibby, czapę kupiliśmy w H&M, niestety nie w każdym sklepie jest ten sam asortyment, nie Juluś?? Coś o tym wiemy :ico_oczko:

Jeszcze mamy taką czapę, uwiecznioną na niedzielnej sesji :-)

Obrazek

Obrazek

NICOLA_1985

29 wrz 2011, 19:50

ale extra czapy hehe ślicznie Nikoś wygląda :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

tibby ja się podpisuje obiema łapkami pod tym co napisała gozdzik a wiesz, że my chcemy dla Ciebie dobrze :-)
pomyślcie z mężem o jakimś zabezpieczeniu przynajmniej nie będziesz się musiała stresowac co miesiąc bo miesiączkę będziesz miała zawsze regularnie w przerwie między jednym a drugim opakowaniem tabletek, oczywiście sa jeszcze inne metody zabezpieczeń ale to już Wasz wybór.. prezerwatywy nie do końca są takie skuteczne, mają tendencję do pękania i po za tym jak to gozdzik dobrze ujęła "lizanie lizaka przez papierek" :ico_oczko:

jak chodzi o mój wygląd to w ubraniach rzeczywiście nie wyglądam najgorzej ale fotek w samej bieliźnie wierzcie mi, że nie chciałybyście oglądać... skoro lekarze którzy podobno widzieli już wszystko byli zdziwieni, że tak może wyglądać 25 letnia kobieta to Wy przypuszczam, że mogłybyście wpaść w lekki szok... moja kolezanka tez nie chciała mi wierzyć ale jak podniosłam kieckę i pokazałam jej nogi to powiedziała: " no..... yyyyyyyyyyyyyyyy wiesz... nie spodziewałam się, że to aż tak źle wygląda.. musisz coś z tym zrobić.. już nie ze wzgledów estetycznych ale chociazby zdrowotnych"... na same nogi taka reakcja to nie chciałabym widzieć reakcji jakby mnie zoaczyła w bieliźnie... od kąd urodziłam krystiana nie odważyłam się iśc na basen... bałabym się reakcji ludzi... :ico_noniewiem:

[ Dodano: 29-09-2011, 19:56 ]
ale spoko już nie będę marudzić na ten temat....
inni mają gorsze problemy.. ja mogę założyć długą sukienkę, albo jeansy i wyglądam całkiem ok nawet jeszcze nie jeden facet się za mną oglądnie na ulicy hehe :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko: :-D

julchik22

29 wrz 2011, 20:12

Oto moje zakupy :-)
Najpierw czarne spodnie (kurtkę mam):
Od pasa w dół ortalion dodatkowo wzmocniony grubszą wersją na kolanach i na pupie, od pasa w górę milusi polarek, w środku na całej długości podszewka i od pasa w dół dodatkowe ocieplenie

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Kombinezonik - jak na zdjęciu - baaardzo ciepły

Obrazek

No i teraz mam ogromny dylemat bo i jedno i drugie mi się podoba, ale spodnie są tylko nieznacznie większe a kurtka do nich w sam raz, no i jeśli zima potrzyma do kwietnia to boje sie żeby nie były za małe (chociaż dzieci teraz tak szybko nie rosną jak kiedyś). Kombinezon zaś jest cudny, cipeły i troche za duży, więc mógłby być ewentualnie na drugi rok też :ico_noniewiem: Sama nie wiem, ale mam 30 dni na podjęcie decyzji :ico_oczko:

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 wrz 2011, 20:19

karo-22, super fotki czapeczki urocze ale co tu ukrywać
<<ładnemu we wszystkim dobrze >> :-D
NICOLA_1985, każdy czasem ma swoje bolaczki moje ciało tez ma wiele mankametów i tak jak piszesz ubiur potrafi sporo zamaskować ale np w bikini czuje sie kiepsko
ja mam bardzo dużo na udach przebarwień wynikłych po przebytej chorobie i lekach z nia zwiazanych niestety szorty i mini odpadają by by mnie ludzie spojrzeniami zjedli
no nic zmykam szykować moje gagatki spać
Niestety Jule chorubsko rozkłada :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

[ Dodano: 29-09-2011, 20:20 ]
julchik22, ja bym brała kombinezon

Awatar użytkownika
karo-22

29 wrz 2011, 20:31

Juluś, no rzeczywiście jedno i drugie super :-) Też miałabym dylemat :ico_oczko: A jak to wygląda cenowo>???

julchik22

29 wrz 2011, 20:34

Spodnie czarne 79,99 zł, kombinezon 199 zł

Wróć do „Przedszkolaczki”