ladybird to co zjemy lub wypijemy przenika do pokarmu, bo przecież ma znaczenie co jemy jeśli chcemy mieć syty pokarm dla malucha. Dlatego też alkoholu nie powinno się pić bo też przenika do pokarmu. Ten bigos, który zjadłaś też przeniknął, ale ponoć bzdurą jest to, że to co zjemy może wywoływać u małego kolki i bóle brzuszka. Bo tu chodzi o dobre odbijanie i o to, żeby dziecku nie zbierały się bąbelki powietrza w brzuszku. Ja tak jak mówię - jem już wszystko i kapustę i brokuły i inne niby wzdymające rzeczy, nawet smażone jem i jakoś Alankowi nic nie jest. A wczoraj np źle go odbiłam, i mi płakał jakieś 15minut zanim zasnął. Moim zdaniem gdyby bolał go brzuszek z tego powodu, że coś zjadłam to płakał by na pewno po kilku karmieniach a nie tylko po jednym. A wiem, że tylko w Polsce zalecane są dniety dla matek karmiących, w innych państwach się tego nie przestrzega i jakoś dzieci też żyją. Może poczytaj sobie w necie co to w ogóle jest kolka jelitowa, wtedy łatwiej zrozumiesz to co piszemy.
A tak w ogóle to cześć wszystkim. U nas nocka jakaś dziwna bo najpierw Alanek wstał po 2,5 godzinie, potem po 4 a potem po 3,5. Czyli jakoś na odwrót niż zwykle no i do tego dwie pobudki zamiast jednej, nie wiem czemu, ale mam nadzieje, że to jednorazowa zmiana, bo mi pasuje jak wstaje tylko raz nad ranem
A fajna okazja się nam trafiła: mamy możliwość powiększyć nasze mieszkanko. Bo mieszkamy w domku wielorodzinnym, i mamy 1/4część, a możemy odkupić taką samą część od męża brata. Tylko ja to się boję, że on zaraz zmieni zdanie, bo już raz tak było, niby nam sprzedawał, a se remontował i nawet nie raczył powiedzieć, że to już nieaktualne. Dlatego musimy szybko podpisać z nim umowę, żeby znowu mu się nie odmaniło no i kredyt trzeba wziąć ehhh
![n :ico_noniewiem:](./images/smilies/xx_noniewiem.gif)
. No ale fajnie by było, bo teraz mamy dwa pokoje i musielibyśmy wynieść się z sypialni do dużego, a tak mielibyśmy sypialnie, pokój Alanka, salon z jadalnią i z kuchnią, pokój gościnny i małą garderobę także kusząca propozycja. Tyle, że w tamtej części jest jeszcze surowy stan i wszystko do remontu