wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 paź 2011, 09:14

witam!!!
my zaraz zmykamy na spacerek a bardziej na zakupy dzis na obiad spagetii. kurcze jutro czeka mnie wyjazd do szkoly z zuzka autobusem bo nie ma mi kto z mala zostac a musze indeksy oddac a miala kolezanka jechac ale dziadek jej zmarl.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

04 paź 2011, 11:07

witam.

kochane, gdzie poznikało nam tyle dziewczyn?

lidziasc, Frydza, Samanta, Mamcia! :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: uciekły?

NICOLA_1985

04 paź 2011, 11:13

ja widziałam samante chyba wczoraj była zologowana ale nic nie napisała jak wiadać a liczyłam, że będzie jakiś choćby krótki pościk :ico_noniewiem: :ico_sorki:
ciekawe gdzie wszystkie się podziewają..

no mój S. właśnie poszedł do pracy, robię dzisiaj na obiadek knedle ze śliwkami :-D
zaraz misia kładę spać i sobie posprzątam chatkę , jeszcze przelecę okna w tym czasie i zrobię knedle , mam nadzieję, że zdążę..
o 14.15 po karolinę do przedszkola i później już luzik będzie :-)

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 paź 2011, 11:24

robię dzisiaj na obiadek knedle ze śliwkami
mniam uwielbiam je. generalnie lubie obiady na slodko, a moj maz nie i musi miec mieso a dla siebie nie bede rodzila i przyznam sie szczerze ze nie umie nawet

dziewuszki powiedzcie czy wasze dzieci tez zaczynaja bic? zuzka zaczyna wszystkich nawalac jak mowie jej ze nie wolno to ona jeszcze mocniej i sie cieszy.juz nie mowiac o tym ze uparla sie na jedna szafke gdzie sa przyprawy. przynosi mi wegete lub kladzie ja na stole i ucieka.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

04 paź 2011, 13:28

wisnia3006, ja mam szafki powiązane sznurkami za uchwyty żeby Tobik nie otwieraił, bo u nas to samo. A najbardziej lubi curry mi przynosic i potem pachnie nim przez cały dzień :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:
Co do bicia, to u nas nie. Tak nie ma. :ico_nienie:

[ Dodano: 04-10-2011, 14:13 ]
połozyłam dziś Tobisia z butlą soku w jego łóżeczku i wyszłam. po jakiś niecałych 20min zasnął. porobił bałagan w łóżeczku, ale nie krzyczał i usnął. :ico_sorki: Nie wchodziłam tam w ogóle żeby mu nie przeszkadzac. I udało się :ico_sorki: jutro też to wypróbuję :ico_sorki:

ja powoli szykuję się do pracy. dziś na 17-00:15 :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 paź 2011, 14:18

my po długim spacerku i po wizycie u lekarki poszłam skontrolować dzieci
dostały syropki
idziasc, Frydza, Samanta, Mamcia! :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: uciekły?
tez sie czasem zastanawiam co tam u Nich szczególnie u mamci bo ona troszkę problemów miała
ale mysle ze jest oki może kiedyś sie odezwą dziewczyny :ico_noniewiem:
dzisiaj na obiadek knedle ze śliwkami :-D

mmmm uwielbiam !!!!!!!!!!!!
generalnie lubie obiady na slodko, a moj maz nie i musi miec mieso a dla siebie nie bede rodzila i przyznam sie szczerze ze nie umie nawet
u mnie jest podobnie mój uwielbia mieso :-D :-D
co do knedli to ja tez nie umie ale w lidlu są bardzo smaczne i kupuje gotowe
:-D :-D
Moj je z miesem a my z Juleczka ze sliwkami mniam ...............................
................
Jesli chodzi o bicie Bartoszek tez miał ten etap szczególnie bił Jule
myslał ze to taka zabawa bo jak Twoja Zuzia sie śmiał
musiał gdzieś na placu podpatrzeć albo sam dzieci raz dwa sie uczą
ale przy każdej takiej próbie bicia mówiłam nie i brałam jego raczke i głaskałam z czasem to przeszło

[ Dodano: 04-10-2011, 14:23 ]
połozyłam dziś Tobisia z butlą soku w jego łóżeczku i wyszłam.

soczek do spania to nie za dobry pomysł szkoda jego ząbków :ico_noniewiem:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 paź 2011, 14:26

a co dajecie do picia dzieciom? bo zuzka pije herbate z cytryna miete slodzona jedna lyzeczka, wode smakowa i czasami soczki w kartoniku

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 paź 2011, 14:32

Ja daje większości wypadków wodę lub rozrabiam z sokiem
na ciepło to herbatki ale takie dla dzieci
soków przecierowych mało pije sa strasznie słodkie :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 paź 2011, 15:04

U nas głównie woda idzie, na spacerach zwłaszcza, bo to najlatwiej złapać (butelkę mineralnej i kubeczki plastikowe). Soki sporadycznie, chociaż ostatnio jabłkowy im smakuje.
Herbaty im nie słodzę, jedynie Bartek się domaga, bo polubił slodzoną. Ale maluchy od zawsze piją niesłodzone (miętę, pokrzywę, czasami zwykłą, acz cieniznę).
IMO jedna łyżeczka cukru w herbatce to sporo dla dziecka. Tzn zalezy tez ile dziennie pija herbat, bo i soki mają sporo cukru, i herbatki granulowane... itd

Teraz będziemy pewnie częściej pić ciepłe napoje. Niestety. Bo herbata na dłuższą metę niezdrowa.
A i przypomniało mi się- Damian bardzo lubi zbożówkę anatol. Może być i Inka. :) zwykle z mlekiem :ico_oczko:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

04 paź 2011, 21:14

a nasz pije różnie. herbatkę dla dzieci lubi w zasadzie we wszystkich smakach.
od czasu do czasu dostanie soczek - lubi takie typu Kubuś.
woda? hm, ciężko, ale popije momentami.

Wróć do „Przedszkolaczki”