cześć
Krzysiu chory
kaszle i ma katar, nos cały zawalony, nie może biedny oddychać, ciągnę i ciągnę fridą a niewiele wychodzi
na 12 idziemy do lekarza, jakaś inna pani doktor, nie znam jej zupełnie, do naszej nie było już rejestracji-dzwoniłam 8:10 a od 8:00 przychodnia
ludzie ustawiają się przed przychodnią godzinę wcześniej
Tyle, że u nas z piciem problem jest nadal- nie rusza
z czasem Maksio na pewno przekona się do soczków, zauważyłam że wiele z nich jest cierpkich-jabłko malina, z winogronem albo okrutnie słodkich-gruszka, dlatego ja będę dawać Krzysiowi tylko te z marchewką, bo innych i tak nie chce pić i wcale mu się nie dziwię, zasmakowała mu ostatnio herbatka jabłkowa z melisą z hippa.
A nie mas zod kogo pożyczyć jakiegoś wózeczka?
nie mam, ale będziemy kupować parasolkę na wyjazd. Pokaż buty
tamte botki przyszły i są świetne
super
no i
za zgubione kg
to rzeczywiscie chyba musiałas miec felerny ten wozek
chyba tak
wczoraj do końca wszystko załatwiliśmy
super
biedny Mateuszek z tymi ząbkami
fajnie, że zjadł trochę ziemniaczka
ja na chwilke oglosic, ze mamy dolna prawa jedyneczke
rewelacja
przepisy Koroneczki:
Zupa brokułowa
Co do zupki robię najpierw bulion - najczęściej na skrzydełkach z kurczaka, z warzywami- potem je kroję w kostkę i wrzucam do zupki. Jak bulion się zrobi wrzucam całego brokuła podzielonego na różyczki i 3-4 ziemniaczki pokrojone w kostkę, i z 3 ząbki czosnku posiekana. Jak warzywa są już miękkie zaklepuje śmietanką i zagęszczam serkiem topionym śmietankowym- najczęściej tym z hochlanda Jak serek się rozpuści zupka jest gotowa. Jak gotuję bulion daję dużo marchewki- lubię jak jej dużo pływa w zupce. Bardzo prosta więc życzę smacznego!
MAKARON Z TUŃCZYKIEM
Makaron- ja używam penne z luebelli z mąki pełnoziarnistej
Serek złocisty Lazur- taki trójkącik
Kubeczek śmietanki 18%
Puszka tuńczyka w sosie własnym
Koszyczek pomidorków koktajlowych
Piprz biały, soli już nie daję, bo ser jest dość słony.
Szczypiorek do posypania.
Podgrzewam śmietankę , dodaję ser i cały czas mieszam, aż się rozpuści, dodaje pomidorki pokrojone w ćwiartki i lekko mieszam, żeby się za bardzo nie rozpadły, po dwóch minutkach dodaję puszkę tuńczyka i całość podgrzewam, doprawiam pieprzem. W międzyczasie gotuję makaron, jak już jest al dente wrzucam do sosu i mieszam. Podaję ze szczypiorkiem Jest pyszny polecam!
mam skopiowane dokładnie tak, jak pisała Koroneczka