widziałam u znajomych fajna jest my mamy taka zwykłą Igora w zasadzie jak nowa bo on nie chciał na niej leżeća ja chce kupić taka mate co o niej myślicie ?? oczywiście po znajomości
ja też wolę te z małym panelem i tu na forum kupiłam sobie jedne za całe 16zł takiewole te z malym panelem lub z wstawkami w kieszeniach
moze dlatego ze mi brzuch idzie do przodu a nie na boki
i nie ma co trzymac
pościeli do gondolki nie kupuję moim zdaniem zbędnajeszcze jakas posciel do gondolki by mi sie przydala
macie jakies upatrzone?
ja mam chyba ze 4 w tym jeden duzy akrylowy tylko nie wiem czy nie dokupić małej jakiegoś takiego ktory był by tylko jej bo ten akrylowy to Igora i nie chciałabym mu go zabieraćale zastanawiam sie po co mi tyle kocykow
ile wy macie ?
też mam taki bawełniany kupiłam w poprzedniej jak jeszcze płci nie znałamTeraz kupiłam taki cieplutki typowy kocyk i drugi bawełniany, taki:
co to za ciacho?? ja je chce zlituj się ta czekolada i ciacha ,w ogóle w tej ciąży bardzo mnie ciągnie do czekoladowych smakołykówa do niej
ja mam takie świra że każde moje dziecko musi mieć ze dwa swoje nowe kocyki ,a poza tym mam jeszcze po każdym moim maluchu kilkaCytat:
ale zastanawiam sie po co mi tyle kocykow
ile wy macie ?
co to za ciacho??
Kod: Zaznacz cały
Tort czekoladowy z chrupiącymi rurkami
przygotowanie: 1 godzina
pieczenie 20 minut
składniki na średnią tortownicę
Biszkopt: ›8 jajek ›8 łyżek cukru ›6 łyżek mąki pszennej ›2 łyżki mąki ziemniaczanej ›czubata łyżeczka proszku do pieczenia ›szczypta soli ›tłuszcz do formy
Krem i dekoracja: ›opakowanie budyniu waniliowego ›szklanka mleka ›kostka masła ›tabliczka mlecznej czekolady ›łyżka spirytusu lub kieliszek wiśniówki ›słoik konfitury wiśniowej ›opakowanie rurek waflowych i draży czekoladowych
Biszkopt. Jajka rozbić, żółtka utrzeć z cukrem na puszystą, białą masę. Obie mąki i proszek przesiać, dodać do masy, delikatnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, delikatnie połączyć z masą. Dno średniej tortownicy i dużej blachy o wymiarach około 60 x 70 cm wyłożyć pergaminem, natłuścić. Na dno obu form wylać równomiernie ciasto. Piec 15–20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 160–170 st. C.
Krem. Budyń przygotować wg przepisu na opakowaniu, ale tylko ze szklanką mleka. Czekoladę stopić z łyżką wody. Masło utrzeć na gładką masę, dodając po łyżce przestudzonego budyniu i czekolady. Na koniec wlać spirytus lub wiśniówkę.
Okrągły spód ułożyć na płaskim talerzu lub desce, posmarować konfiturą wiśniową. Prostokątny biszkopt posmarować kremem czekoladowym i pokroić wzdłuż na 5 pasków równej szerokości. Jeden pasek zrolować i ustawić na środku okrągłego spodu. Następnie dookoła przyklejać kolejne paski biszkoptu z masą, tak by na zewnątrz zawsze był biszkopt.
Po wypełnieniu całego spodu, wierzch i bok tortu posmarować pozostałą masą. Bok obłożyć rurkami waflowymi (należy je przyciąć do wysokości tortu), wierzch udekorować drażami. Tort przechowywać w chłodnym miejscu.
A w przypadku drugiego dziecka, jest szansa, że może nawet ciut szybciej Swoją drogą już tylko tyle do świąt zostało Za 30tcAż nie mogę uwierzyć, że za 10 tygodni Lilusia juz moze byc z nami...
Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Sherriwette, TonieAnend i 1 gość