Awatar użytkownika
Kaja
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 paź 2011, 14:13

no to zaraz się bierzemy z Ola do roboty bo wszystkie składniki w domu mam :-D

margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 paź 2011, 14:28

:ico_kawa: popołudniowa??
a do niej Obrazek
za 100dni do spotkania z małą księżniczką :ico_brawa_01:
a ja chce kupić taka mate co o niej myślicie ?? oczywiście po znajomości
widziałam u znajomych fajna jest my mamy taka zwykłą Igora w zasadzie jak nowa bo on nie chciał na niej leżeć
wole te z malym panelem lub z wstawkami w kieszeniach
moze dlatego ze mi brzuch idzie do przodu a nie na boki
i nie ma co trzymac
ja też wolę te z małym panelem i tu na forum kupiłam sobie jedne za całe 16zł takie
Obrazek

jeszcze jakas posciel do gondolki by mi sie przydala
macie jakies upatrzone?
pościeli do gondolki nie kupuję moim zdaniem zbędna :ico_noniewiem:
ale zastanawiam sie po co mi tyle kocykow
ile wy macie ?
ja mam chyba ze 4 :ico_noniewiem: w tym jeden duzy akrylowy tylko nie wiem czy nie dokupić małej jakiegoś takiego ktory był by tylko jej bo ten akrylowy to Igora i nie chciałabym mu go zabierać :ico_noniewiem:
Teraz kupiłam taki cieplutki typowy kocyk i drugi bawełniany, taki:
też mam taki bawełniany kupiłam w poprzedniej :ico_ciezarowka: jak jeszcze płci nie znałam

Awatar użytkownika
Kaja
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 paź 2011, 14:32

no ja dziś przeszłam się po sklepach z rzeczami dziecięcymi i oglądałam kocyki te akrylowe i są śliczne ale ceny już mniej mi się podobały :ico_szoking: i chyba jednak na allegro kupię jak trzeba będzie na razie nie bedę kupować bo do wózka mam dwa śpiworki a i liczę że znajdzie się jakaś ciotka która będzie chciała kocyk dać małemu :D

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 paź 2011, 15:38

Gabi, dziękuje i przepisik spisuje sobie ,bo taki szybki warto mieć :ico_oczko:
a do niej
co to za ciacho?? ja je chce zlituj się :ico_sorki: :ico_sorki: ta czekolada i ciacha ,w ogóle w tej ciąży bardzo mnie ciągnie do czekoladowych smakołyków :ico_sorki:
co to spodni ciążowych to przeważnie chodzę w dresach mam tez jeansy z panelem takim wyższym w nich też czasami chodzę :ico_oczko:
Cytat:
ale zastanawiam sie po co mi tyle kocykow
ile wy macie ?
ja mam takie świra że każde moje dziecko musi mieć ze dwa swoje nowe kocyki ,a poza tym mam jeszcze po każdym moim maluchu kilka :ico_sorki:

margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 paź 2011, 15:40

co to za ciacho??

Kod: Zaznacz cały

Tort czekoladowy z chrupiącymi rurkami przygotowanie: 1 godzina pieczenie 20 minut składniki na średnią tortownicę Biszkopt: ›8 jajek ›8 łyżek cukru ›6 łyżek mąki pszennej ›2 łyżki mąki ziemniaczanej ›czubata łyżeczka proszku do pieczenia ›szczypta soli ›tłuszcz do formy Krem i dekoracja: ›opakowanie budyniu waniliowego ›szklanka mleka ›kostka masła ›tabliczka mlecznej czekolady ›łyżka spirytusu lub kieliszek wiśniówki ›słoik konfitury wiśniowej ›opakowanie rurek waflowych i draży czekoladowych Biszkopt. Jajka rozbić, żółtka utrzeć z cukrem na puszystą, białą masę. Obie mąki i proszek przesiać, dodać do masy, delikatnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, delikatnie połączyć z masą. Dno średniej tortownicy i dużej blachy o wymiarach około 60 x 70 cm wyłożyć pergaminem, natłuścić. Na dno obu form wylać równomiernie ciasto. Piec 15–20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 160–170 st. C. Krem. Budyń przygotować wg przepisu na opakowaniu, ale tylko ze szklanką mleka. Czekoladę stopić z łyżką wody. Masło utrzeć na gładką masę, dodając po łyżce przestudzonego budyniu i czekolady. Na koniec wlać spirytus lub wiśniówkę. Okrągły spód ułożyć na płaskim talerzu lub desce, posmarować konfiturą wiśniową. Prostokątny biszkopt posmarować kremem czekoladowym i pokroić wzdłuż na 5 pasków równej szerokości. Jeden pasek zrolować i ustawić na środku okrągłego spodu. Następnie dookoła przyklejać kolejne paski biszkoptu z masą, tak by na zewnątrz zawsze był biszkopt. Po wypełnieniu całego spodu, wierzch i bok tortu posmarować pozostałą masą. Bok obłożyć rurkami waflowymi (należy je przyciąć do wysokości tortu), wierzch udekorować drażami. Tort przechowywać w chłodnym miejscu.
źródło :Internet
Ostatnio zmieniony 09 paź 2011, 06:36 przez margolcia, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 paź 2011, 16:28

margolcia, dziękuję ci bardzo :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za niecały miesiąc Mikuś będzie miał ur chyba mu taki torcik zrobię :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Kaja
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 paź 2011, 16:29

pokażę Wam jak moja Olcia sama piekła ciasto ja jej tylko odmierzyłam szklankę mąki i szklankę cukru a resztę sama wszystko szykowała i robiła

Obrazek
Obrazek

a teraz czekamy aż się nam ciacho upiecze :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 paź 2011, 16:33

Kaja, super :D a co za ciasto ??

my zaraz babkę zniemniaczaną bedziemy robić :D mniam .... w tamtym tyg jak byłam u koleżanki to ona ją specjalnie dla mnie robiła a dziś wymyśliłam ją na kolacje :-D

Awatar użytkownika
Kaja
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 paź 2011, 16:34

to jest to ciasto co Gabi przepis podała faktycznie jest szybkie i proste :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 paź 2011, 16:47

Aż nie mogę uwierzyć, że za 10 tygodni Lilusia juz moze byc z nami...
A w przypadku drugiego dziecka, jest szansa, że może nawet ciut szybciej :-) Swoją drogą już tylko tyle do świąt zostało :ico_haha_01: Za 30tc :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Kupiłam dzisiaj trochę kosmetyków dla małej. Cenowo korzystniej w sklepie kupić niż zamawiać.
A Sudocrem 125g kosztuje 29zł w sklepie :ico_puknij: więc lepiej zamówić przy okazji innych rzeczy ;-)

Jednak będziemy robić pokoik dla małej. Pomalujemy na kolorek, poprzestawiamy meble. Jutro jedziemy po komodę i mała będzie miała swoje królestwo. Tylko na samiusieńkim początku będzie u nas w pokoju w łóżeczku spała.

[ Dodano: 08-10-2011, 16:48 ]
U nas dzisiaj zmrożonym deszczem padało :ico_olaboga:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”