Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 paź 2011, 16:08

niestety drogie ale jak na razie nie znalazłam nigdzie taniej z takim dodatkiem wełny Merinosów
46 i 39 :ico_noniewiem: za parę
+ koszt wysyłki 12 zl

[ Dodano: 09-10-2011, 16:09 ]
oooooooooooo grochówa aż mi slinka pociekła
ale ja niestety nie umie robić :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: tzn jeszcze nie robiłam

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

09 paź 2011, 16:20

no u nas dziś lodówka :ico_olaboga: masakra! :ico_olaboga:

wieczorkiem szykuje się dla mnie i M. wyjście ze znajomymi i bardzo się cieszę! :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 paź 2011, 16:35

niestety drogie ale jak na razie nie znalazłam nigdzie taniej z takim dodatkiem wełny Merinosów
46 i 39 :ico_noniewiem: za parę
+ koszt wysyłki 12 zl

[ Dodano: 09-10-2011, 16:09 ]
oooooooooooo grochówa aż mi slinka pociekła
ale ja niestety nie umie robić :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: tzn jeszcze nie robiłam

no tak mi się kołacze, że moja kol tez coś kolo 50zl za parę kupowała. drooogo...

grochówkę łatwo się robi.
Najtrudniejsza część dla mnie to namoczenie grochu :ico_haha_01: Bo trzeba go pomoczyć z 12h, a ja zawsze zapomnę. Wczoraj pamietałam wieczorkiem, więc dzisiaj tadaaaammm.
Tylko wstawilam groch na gaz w tej samej wodzie co się moczył. Bul bul.
Dodałam czosnek (4 ząbki na paczuszkę grochu-połówek), podsmazone dwie średnie cebulki, ziele ang pieprz, liście laurowe, garść suszonych warzyw (chyba kucharek ma takie), pod sam koniec ugotowane osobno ziemniaki-w kostkę, oraz kiełbaska w kosteczkę pokrojona. na koniec sól, majeranek i zielona pietruszka. No i pododawałam jeszcze po odrobinie pieprzu i czosnku bo było mi mało.
Ogólnie groch gotował mi się z 1,5h. Po części się rozpadł. Nie trzeba było zagęszczać zupki. Miałam dodać "zupę grochową winiary" zeby dosmaczyć, ale nie było takiej potrzeby. mniam

[ Dodano: 09-10-2011, 16:38 ]
mój M dzisiaj w krótkim rękawku chodzil. Dzieci bez kurtek.
Przyjemnie jest. Nawet słoneczko wychodzi teraz..
współczuję zimnicy

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 paź 2011, 16:47

:ico_sorki: dzieki za przepis jutro kupie groch łuskany i bedę moczyć :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D zobaczymy co mi wyjdzie
trza w końcu spróbować :-D :-D :-D :-D :-D :-D
mój M dzisiaj w krótkim rękawku chodzil. Dzieci bez kurtek.
u Nas tak jak pisze Tibby zimnica max 10C do tego wiatr i mżawka fuj.........................
............

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 paź 2011, 18:08

my po zakupkach zuzi kupilismy kapcie po mieszkaniu w smyku a w tych befado tez sie jej pocily stopki
a kombinezny ogladalismy i chyba sie skusimy na 2 czesciowy w h&m spodnie za 99zl i kurtka za 80zl ale chyba kupimy go za tydz jak kaska bedzie.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

09 paź 2011, 18:22

wiśnia, to pochwalcie się później jak Zuzka w kombinezoniku wygląda :ico_sorki:

julchik22
Zrobiłem Magistra z forum!

09 paź 2011, 18:52

Martalka, wiesz, ja właśnie chciałam kupić jakieś buciki na późna jesień/wczesna wiosna i na mrozy takie śniegowce jak pokazywałam, ale niestety nic takiego nie ma. Są albo zwykłe trzewiki, albko już zimowe ocieplane, ale w sumie już te ocieplane będą ok bo się zrobiło strasznie zimno. Tzn jak dziecko chodzi w trzewikach z ciepłą skarpetką to jest ok, ale mi Dawiś wczoraj na spacerku zasnął i nie miałam ze sobą kocyka żeby go przykryć, a jak człowiek śpi, to wiadomo - jest zimniej i on też nóżki po tym spacerku miał lodowate :ico_olaboga:
No i kupiliśmy dzisiaj buciki :) przemierzyliśmy 2 galerie bo sklep ecco jest w jednej, a Bartek w drugiej. No i stanęło na Bartkach. Tzn ecco też mi się bardzo podobały,ale niestety bardzo ciężko się zakładały - prawie siłą wpychaliśmy w nie nóżkę bo Dawid ma wysokie podbicie, a dziś był w cieniutkiej skarpetce, więc nie było sensu. A Bartek w tym roku ma bardzo fajne buciki (nawet z wyglądu bardzo podobne do ecco :ico_oczko: ) z sympatexem (coś jak Goratex) więc nózka nie powinna się pocić, a wilgoć nie przedostaje się do środka (dają na to 2 lata gwarancji) i ze specjalną wkładką zatrzymującą ciepło, a także ocieplenie z naturalnego kożuszka :-) Aha, no i podobało mi się jeszcze to że są bardzo lekkie (też jakiś nowy system) no i tańsze bo kosztowały 169 zł, a ecco 289 zł. No więc z tej okazji kupiliśmy jeszcze cudne rękawiczki w H&M z systemem Thinsulate - w nich rączki mojego zmarzlucha na pewno będą ciepłe :-)
Martalka, a swoją drogą zazdroszcze Wam tych cieplutkich dni - korzystajcie na maxa :ico_oczko: Ja już chcę zeby znowu było lato, albo chociaż wiosna :ico_oczko:
goździk, a mogłabyś mi podesłać na pw linka na te skarpetki? Drogie są, ale jeśli zakładać tylko na spacerki to nawet codziennie można je wyprać i wysuszyc na kaloryferku :ico_oczko:
wiśnia, czekamy na foteczki Zuzi :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 paź 2011, 19:00

:-D wklej fotki bucików
strasznie jestem ich ciekawa
my zawsze ecco kupujemy z zeszłorocznej kolekcji tak wiec płacimy ok 200 zl

Awatar użytkownika
karo-22

09 paź 2011, 19:04

Hej Kobitki,

My też po udanych zakupach :ico_brawa_01: :-)

Wczoraj byliśmy w Manufakturze, ale było tyle ludzi, że nie było ani jednego miejsca wolnego na wszelkich możliwych parkingach... :ico_olaboga: Więc ja wyskoczyłam do HMu a Misiek jeździł z Małym w poszukiwaniu wolnego miejsca.

No i kupiłam kombinezonik upatrzony wcześniej, rękawiczki do kompletu do naszej cudnej czapy, skarpety bawełniane 5 szt i wełniane na zimę, bodziaka z długim i spodnie (świetne, wyglądają jak jeans a są dresowe, więc i mega wygodne :ico_oczko: )

Juluś, ja też myślę, że jeszcze na wcześnie na zimowe buciki, tzn za ciepło. U nas dziś też marna pogoda, ale bez przesady, mrozu nie ma.

A dziś byliśmy w Ikei i kupiliśmy sobie lustro do przedpokoju, ech w końcu,bo nie ma gdzie się przejrzeć :ico_oczko: i super plafonik dla Nikosia, ale okazało się, że Mężuś złe żarówki wybrał... buu :ico_oczko:

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 paź 2011, 19:09

:ico_brawa_01: widze ze wszystkim zakupy sie udały :)

Wróć do „Przedszkolaczki”