Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

17 paź 2011, 09:57

dzień dobry

Murchinson super,że wyniki są idealne :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
my za to dzisiaj słabą nockę mieliśmy, młody kręcił się od 1 do 4:30 nawet nie zliczę ile razy wstawałam :ico_sorki:
ja miałam tak dzisiaj tzn podobnie :ico_sorki: Milenka zasnęła po 21,pobudka o 2 na jedzenie a potem o 3 i 4 się budziła,dałam smoka i dalej jakoś zasypiała,w końcu o 7.15 na jedzenie wstała,przebrałam i poszłam spać i ona też jakoś zasnęła i wstała o 8.40 razem z Hanią
Ale znowu mu włoski ciemnieją. Urodził się z ciemnymi, potem miał prawie blond, a teraz znowu mu ciemnieją :-)
do 6 roku życia jeszcze mogą mu się nie raz zmienić :ico_oczko:

u nas włoski Milenka ma,tylko z tyłu co się wytarły to teraz odrastają i ma taki fajny meszek :-D
byłam na zakupkach i zmarzłam,patrzę na termometr a na dworze jeszcze -2 jest :ico_szoking:
już po śniadanku
pranie wstawiłam
dzieci się bawią ale zaraz pewnie młodsza zgłodnieje :ico_oczko:

Murchinson
Trzy tysiące lat minęło...

17 paź 2011, 11:14

Hej,
u nas też zimno, brrr.
Ja musiałam dziś rano trochę spraw załatwić i D został z małym. Jak wróciłam tygrysek tak się wtulił mi w szyję-jakby mnie z miesiąc nie widział a nie 1 godiznę :ico_oczko: , że nie mogłam go odciągnąć by wyjąć dokumenty do auta dla D.
Wczoraj wieczorem jak zasnął po 19 a o 21 wielki krzyk. Nie wiem czy uraził dziąsło czy coś mu się śniło, musiałam poprzytulać, wypił 20ml mm i się uspokoił i spał do 6.30.
A jaką miał Mateuszek hemoglobinkę? Bo Maksio miał 11,7 jak dobrze pamiętam, a pani pediatra powiedziała, że mogłaby być większa :ico_noniewiem:
Hemoglobinę ma 11,9 przy normie 10,5-13,5 więc prawie w środek skali trafił, pozostałe wyniki też tak oscylują :-) Cieszę się bardzo, że wyniki dobre tym bardziej że on ostatnio dużo urósł. Teraz czekam na testy.
Koroneczka zakres hemoglobiny może być inny niż u Ciebie w laboratorium.
Aniu współczuję nocki, oby się nie powtórzyła i Milenka grzeczna była w dzień. Mateusz jak się nie wyśpi w nocy to w dzień trochę marudzi.
Markotka zareklamowałaś spacerówkę?

Awatar użytkownika
markotka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 paź 2011, 12:15

witam w mroźny poniedziałek :-)

Murchinson nie reklamowałam spacerówki, bo nie mielibyśmy w czym jeździć, pytałam znajomych o wózki, ale już nikt nie ma :ico_sorki: budkę mąż podregulował i nie jest źle, rączkę poobcinał, żeby dalej nie pękało, a dzisiaj w sportowym ma kupić tą piankę i naciągnie mi nową. A tą morfologię to każdemu dziecku robią w tym wieku?

Ania ładny mróz u Ciebie :ico_szoking: u mnie zimno, ale na plusie :ico_sorki:

Koroneczka kaszkę do zupki można właśnie dodać, są nawet gotowe dania z dodatkiem kaszki.

Dzisiaj nocka znowu fatalna :ico_sorki: od 1-3:30 wstawałam kilka razy, Krzysiu za każdym razem leżał na plecach i marudził, obracałam go na bok to w momencie zasypiał, ale za kilkanaście minut znowu to samo :ico_olaboga: po 3 posmarowałam mu dziąsełka, bo juz nie wiedziałam o co chodzi i zasnął na dłużej, o 5:30 obudził się dopiero na jedzonko. Nie wiem czy faktycznie go te dziąsła bolały, czy to zbieg okoliczności, że usnął na dłużej :ico_noniewiem: w dzień nie marudzi i ładnie śpi, je... sama nie wiem :ico_noniewiem:

Mąż jedzie jednak jutro także mam go jeden dzień dłużej w domu :-D ciekawa jestem jak Krzyś na niego zareaguje po tych 2 tyg.

Murchinson

17 paź 2011, 13:09

A tą morfologię to każdemu dziecku robią w tym wieku?
Zaleca się zrobienie morfologii po 6 m-cach ale nie każdy lekarz ją zleca. Pod koniec 6 m-ca najczęściej kończy się zapas żelaza z okresu płodowego. Jak Krzyś męczy się bo boli to podaj mu w syropie ibuprfoen albo paracetamol.
Właśnie dzwoniła pani doktor z wynikami testów młodego-uczulenie nie wyszło i mamy powoli przychodzić na ha. Oby teraz Mateusz je zaakceptował i nic już nie wychodziło :ico_sorki: bo testy testami a uczulenie swoją drogą wyjść może :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

17 paź 2011, 16:21

mi za to Milenka trochę marudziła,jadła tylko rano po 7 150 MM,po 11 tylko 60,więc podałam Panadol i poszła spać,wstała niedawno i zjadła w końcu 150 MM i już jest spokojniutka i leży sobie na macie :-)

dzisiaj kurier przywiózł adidaski i 2 paczki ze streetcom-1 dla męża z piwkiem i drugą dla mnie z kosmetykami J&J,ale wszystko u mamy zostawił :ico_haha_01: jedna paczka była na tamten adres i taki wygodny,że wszystko tam zostawił i jutro rano A po pracy od mamy zabierze :ico_sorki:

Murchinson, to ładnie ci Mateuszek nawet śpi,u nas po kaszcze wieczorem i tak budzi się tak samo :ico_noniewiem: dzisiaj na noc dam manny troszkę i zobaczymy jak będzie :ico_noniewiem: trzymam kciuki aby po HA już żadnej wysypki nie było :ico_sorki:

markotka, oj ostatnio u mnie mroźno ale słonecznie :ico_sorki: wiesz co,ja bym tak za bardzo im tego wózka nie odpuściła,w końcu musisz sama coś robić aby był sprawny...zaraz deszcze będą to i tak nigdzie nie wyjdziesz z Krzysiem :ico_noniewiem: ja bym oddała wózek do reklamacji :ico_noniewiem: a nocka pewnie przez idące ząbki taka jest

u nas na wiosce w sobotę ma być oficjalne otwarcie placu zabaw dla dzieci,zrobili też bardzo fajną altankę,tzn kończą i z tej okazji ma być gril itp,tylko coś ma padać i ciekawe czy to wypali :ico_noniewiem: sołtys się nieźle postarał :-D fajnie by było tak pójść z dzieciakami,bo plac zabaw funkcjonuje już od jakiegoś czasu to z Hanią chodzę ale teraz na otwarcie też by się poszło :-D

@ dostałam w poniedziałek i przez 2 dni okropnie mnie brzuch bolał,na szczęście już dzisiaj lepiej :ico_sorki: i jaka ulga że jednak przyszła,teraz do ginka się zapiszę i od razu cytologię niech mi pobiera i plastry przepisuje,ja już nie chcę więcej takiego stresu :ico_sorki:

Murchinson

17 paź 2011, 18:17

Murchinson, to ładnie ci Mateuszek nawet śpi
Aniu, on zaczął przesypiać całą noc pod koniec 3 m-ca i śpi od 19 do 6 czasami pośpi nawet do 7 ale tylko w weekend. Na noc dostaje mleko, kaszek nie dostaje. W ciągu dnia teraz ma 2 drzemki jedną długą 2-2,5 godz. i jedną 30-60min. wyjątek dzisiejszy dzień spał rano 20 min. i od 15-17. Dzięki za kciuki.
Milenkę pewnie dziąsła bolały i dlatego marudziła.

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

17 paź 2011, 18:24

Aniu, on zaczął przesypiać całą noc pod koniec 3 m-ca
to tak z Hanią miałam :ico_sorki:
milenka ma 2 lub 3 drzemki i może dlatego przez tą 3,bo akurat teraz śpi pewnie nocy i tak nie prześpi :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 paź 2011, 18:46

Hejka!

U nas też ostatnio gorzej z nockami- dziś obudził się o 2 i o 5 - niby chciał cyca, ale po minucie cyckania zasypiał- może to faktycznie ząbki kolejne, dziś jak się obudzi podam coś na nie!
do 6 roku życia jeszcze mogą mu się nie raz zmienić :ico_oczko:
Taaaaak?? Hihi nie wiedziałam!

markotka, myślę, że Krzyś o tatusiu nie zapomni! 2 tygodnie to długo, ale szybko przeleci :-)

Aniu, dobrze, że ten okres przyszedł :ico_sorki: ja też po karmieniu chce plastry.
Wiecie, że ja jeszcze okresu nie mam :-) :-)

Murchinson, czyli hemoglobinka ok! ehh

Dziewczyny, podajecie już mięsko dzieciaczkom??

Mój Maksio śpi, bo coś był padnięty dzisiaj, oby zasnął normalnie o swojej porze :ico_sorki:

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

17 paź 2011, 18:54

Taaaaak?? Hihi nie wiedziałam!
tak :-D
Wiecie, że ja jeszcze okresu nie mam :-)
to się ciesz :ico_haha_02:
Dziewczyny, podajecie już mięsko dzieciaczkom??
w tygodniu podam :-) jutro A zabije kilka królików i pomrożę kawałki dla milenki,albo ugotuje więcej i zmielę i do słoiczka wrzucę żeby potem do zupki wrzucać :-)

moja kluseczka sobie już wstała

Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 paź 2011, 18:56

to się ciesz :ico_haha_02:
Cieszę się :-) a jakże :ico_oczko:
jutro A zabije kilka królików
Brzmi brutalnie :ico_olaboga: ale króliczki najlepsze na początek :-)

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”