Awatar użytkownika
Jadzia
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 paź 2011, 19:18

dziewczyny super ,że po wizytach u was wszystko ok :ico_brawa_01:

Mad. widzę ,że masz porządnego ginka :ico_sorki: ja chyba muszę sama sobie skierowanie do ortopedy załatwić :ico_zly:

właśnie nasmażyłam naleśników dla dziewczynek :-D zaraz sobie z przecierem jabłkowo bananowym zjemy :ico_brawa_01:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 paź 2011, 19:30

ja chyba muszę sama sobie skierowanie do ortopedy załatwić
Spróbuj przez rodzinnego :-) Może tą drogą się uda. Bo ile kosztuje prywatnie wizyta u ortopedy to pojęcia nie mam.
masz porządnego ginka
Pani doktor, była przy porodzie mojego brata. Wtedy jako młody lekarz miała świetne opinie. Jak widać dalej solidna jest. Cieszę się, że dostałam skierowanie - będę spokojniejsza.

Dziewczyny cieszę się, że i u Was dobrze po wizytach :ico_sorki: Kaja, to gratuluję jeszcze raz jajuszek :ico_brawa_01: Jakie imię ?

Awatar użytkownika
Jadzia
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 paź 2011, 19:37

Spróbuj przez rodzinnego :-) Może tą drogą się uda. Bo ile kosztuje prywatnie wizyta u ortopedy to pojęcia nie mam.
no właśnie tak sobie ysle ,że do rodzinnego pójdę :ico_sorki: tez wolę dmuchać na zimne

Jakie imię ?
Kaja kochana no właśnie ostatnio miała o to spytać ,bo chyba nie pisałaś :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Kaja
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 paź 2011, 20:11

no z imieniem to w dalszym Ciągu u nas problem na razie stanęło na Mateuszu ale czy to imie dotrwa do końca to nie wiem bo najpierw był Kacper ale w sumie od około 3 tygodni utrzymuje się Mateusz więc kto wie :ico_oczko:
Aga26, no Ty łobuzico ale mi smaka narobiłaś na taką sałatkę :-D a ja właśnie zakończyłąm konsumpcję hamburgerów bo mnie dziś naszło na kolację a ze byłam w pracy oddaćL4 to od razu zrobiłam zakupy większe i skłądniki na hamburgery zapodałam :-D no i jak tu ma waga nie iść do góry :ico_haha_01: :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Beatka78
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

20 paź 2011, 22:16

kaja to chyba wszyscy u was szczesliwi ze dalej chlopczyk

i ciesze sie ze po wizytach jestescie zadowolone

mnie jutro i pojutrze nie bedzie bo ide do szpitala z Marcelkiem
na ten zabieg mniejszenia mogdalkow
i zostaniemy tam na noc z racji jego wieku

wiec trzymajcie kciuki za mojego lobuza
co by wszystko latwo zniosl
zabieg ma jutro z samego ranka

Awatar użytkownika
szyszeczka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

21 paź 2011, 06:56

Hej dziewczyny,
super, że po wizytach wszystko dobrze :ico_brawa_01:
Mad. pisałaś, że chcesz nosić soczewki. Powiem Ci, że w trakcie ciąży okulista raczej nie pozwoli Ci nosić bo jest zmieniony sklad łez i oko jest gorzej nawilżone a soczewki mogą podrażniać oko. Wiem bo sama nosiłam soczewki na początku ciąży i musiałam odstawić bo cały czas miałam suche oko i czułam soczewki - nie miłe i drażniące uczucie. Moja okulistka powiedziała, że w czasie ciąży organizm może odrzucić właśnie soczewki.

Awatar użytkownika
Kaja
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 paź 2011, 07:28

Witam i ja zaraz idę :ico_kawa: robić

Gabi, możesz dopisać w razie co się najwyżej zmieni :ico_haha_01:

coś moja Olka dziś nie chce się ubierać już od 20 min kombinuje i robi wszystko tylko nie ubiera sięa za chwilę do szkoły ma wychodzić :ico_olaboga:

szyszeczka, no właśnie jak tam warsztaty? Fajnie było ?

Awatar użytkownika
szyszeczka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

21 paź 2011, 08:12

Dziewczyny jeśli chodzi o warsztaty to uważam, że są ciekawe i fajnie zorganizowane. Byliśmy p0dzieleni na 5 grup i mieliśmy takie 30 minutowe spotkania. 1- udzielanie pierwszej pomocy maleństwu i jak zachować bezpieczeństwo w domu, 2- spotkanie z fizjoterapeutką dziecięcą- pani omawiała 1 rok rozwoju i opieki nad dzieckiem, 3- spotkanie z położną dotyczące żywienia noworodka i niemowlaka, 4- spotkanie dotyczyło fotelików samochodowych, butelek i innych rzeczy dla dziecka, 5- pani pokazywała jak korzystać z chusty do noszenia dziecka, stoisko szkoły rodzenia itd.
Powiem wam, że najbardziej podobało mi się spotkanie z fizjoterapeutką, bardzo dużo cennych informacji nam przekazała i mogłabym jej słuchać dłużej niż 30 minut. Mówiła o tym jak "obchodzić" się z dzieckiem i na co zwracać uwagę, jakich błędów unikać obserwując rozwój maleństwa, na co zwracać uwagę- dla mnie jako osoby która nie ma jeszcze dziecka i praktycznie nie miała kontaktu z noworodkami są to bardzo przydatne informacje, tak samo jak te które przekazywał nam ratownik medyczny na pierwszym wykładzie.
Dostaliśmy w prezentach od sponsorów: butelkę z takim smoczkiem w kształcie lyżeczki, 4 pojemniki do przechowywania pokarmu, próbki pokarmu dla dzieci ( takiego w proszku) grzechotki, próbki kremów na rozstępy, próbki oliwek i żeli do mycia dla dzieci, słodycze, kupony rabatowe kubek niekapek.

Dziewczyny i powiem wam, że przekonałam się do chusty do noszenia dziecka i chyba sobie taką sprawię pod choinkę albo na urodziny w listopadzie męża poproszę. Faktycznie może to być bardzo dobre rozwiązanie, na zakupy czy jakieś wyjazdy i przede wszystkim, żeby nie latać z wózkiem cały czas na 3 piętro góra dół.

Awatar użytkownika
szyszeczka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

21 paź 2011, 10:39

szyszeczko, a jakie chusty polecali?
Ja miałam dla Emilki taka sztywna chuste-nosidełko, ale to mi sie kompletnie nie sprawdziło i myślałam o takiej zwykłej wiązanej, ale sama nie wiem, czy ja to bede umiała wiazac i czy Lila bedzie chciała w niej "siedziec" :ico_oczko:

[
Gabi, nosidełka odradzali- i fizjoterapeutka i ta pani co uczyła wiązać chusty.
Pokazywali chusty luźne- poślę Ci linka- można je wiązać na kilkanaście sposobów i może służyć przez długi czas. Gabi ja zaryzykuje z tą chustą, mam 54 schody w jedną stronę u mnie w kamienicy i ta chusta może okazać się dużym ułatwieniem, no i jestem w Rybniku praktycznie sama jak mąż pójdzie po opiece do pracy to nie mam na kogo liczyć. Ta pani co robiła prezentacje ma 3 dzieci i mówiła, że dwoje z nich na tych chustach wychowała. Ja myślę, że jak moja Laurka będzie od małego uczona w tej chuście to nie będzie z nią problemów jak będzie trochę starsza.

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 paź 2011, 10:45

szyszeczka, o tym jak oko reaguje na soczewki w ciąży w sumie nie wiedziałam. Rozmyślam też nad zakupem nowych oprawek. Bo soczewki zawsze zdążę kupić :-)

To faktycznie fajne były te warsztaty. Szczególnie dla przyszłych mama, które styczności z maleństwem nigdy nie miały. W jakiś sposób czuję się bezradna, ale wiem, że będę wszystko robić by dobrze się zajmować kruszynką.

Co do chusty, chcę sobie ją kupić, ale dopiero na wiosnę jeśli już. Zimą będzie za zimno by w samym tym malucha nosić. Chociaż w dalszym ciągu rozważam jak to będzie ze spacerami z psem i co wtedy z małą :ico_noniewiem:

Upiekę dzisiaj ciasto te co Gabi przepis podawała i zrobię sałatkę jarzynową. Po naszemu szałot :-D bo mnie ochota naszła. Zaraz więc muszę wybrać się po resztę składników brakujących.

[ Dodano: 21-10-2011, 10:47 ]
No i :ico_tort: za rozpoczęty 29tc :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”