Cześć wam
ancurek dobrze ze wszystko w porządeczku już

...ja też zaczełam krwawić okolo 14 tygodnia ciązy...w nocy...pogotowie przyjechało...zrobili w szpitalu usg...dzidzia żyła...i tez podsumowali ze tak czasem sie zdarza...ale mnie od razu wypuścili...i jeszcze tego samego dnia do pracy polazłam

I żadnych lekow nie zalecili...i jak do tej pory jest ok...a wcale nie zwolniłam...wiec kochana i u ciebie bedzie już wszystko w porządeczku!!!
mama_zuzi Cumbsa moim zdaniem powinnaś zrobić...tak dla świetego spokoju...ja też mam Rh -...a Dawid ma rh + i też w szpitalu robili mi zastrzyk w pupkę...
jagoda mi też kazał zrobic test na glukozę...50g..po 22 tyg ciązy....bardzo sie zdziwiłam...bo też czytałam ze robi sie miedzy 24-28 tyg ciązy....ale pielgniarki tłumaczyły mi ze jeżeli lekarz dopatrzył sie czegoś niepokojącego to zaleca je wcześniej...i zrobiłam...
asiab mi własnie teraz wyszło 140,1...dziwny wynik...wiec bedziemy powtarzac dopiero za miesiąc...
a co do wymazu z pochwy to u nas tego lekarze nie wykonują tak od siebie...trzeba im przypominać...też zrobię...ale to dopiero miesiąc przed porodem.... Szefowej córka jest lekarzem...i dzieki niej wiem ze trzeba nalegać na te badanko...jej wyszło ze ma gronkowca...i musieli zrobic jej cc...aby dziecko sie nie zaraziło...
Wiec dziewczyny pamiętajcie o tym badanku...!!!!

oby te złe samopoczucie już sie nie powtarzało
rybko bardzo sie dziwię czemu ze lekarz nie zalecił koleżance tego badanka na glukoze...czesto słyszałam o przypadkach ze dziewczyny z idcealnymi wynikami po wypiciu glukozy miały cukrzycę ciążową...ale ja już nie bede sie wtrącać...oby lekarz miał rację...