Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

09 lis 2011, 21:57

Takie prace sobie robimy ostatnio jak się wam podobają
teraz widzę, super :-) A to sama tworzysz postacie, czy masz jakiś szablon? Piękne to, zdolniacha z Ciebie :ico_brawa_01:
ja myślę, jak , że jak Staś się dużo rusza to i dużo jedzenia potrzebuje
sprawdz ile waży jak cię to niepokoi to będziesz wiedziała czy go przekarmiasz
ale na moje oko wyglada on na zdrowego , ślicznego chłopczyka :-D
dzięki, Stasiu je trochę rzadziej niż Nellunia, bo rano ok. 9-10 zjada mleko - 210 ml, potem ok. 12 zjada owocek jakiś, ok. 14 zjada obiadek ze 100g zuoki lub dania i potem o 18 kasza z mlekiem z butli i śpi do ok. 1 w nocy, wtedy zjada 210 ml mleka i śpi do 4-5.30 i wtedy znów najczęściej się budzi na jedzenie i zjada 210 ml mleka. Rusza się przy tym cały czas, bo on na podłodze jest i biega na kolankach, albo się wspina, albo chodzi za rączki na nóżkach. Podjadać też sobie lubi, więc czasem chodzi z kawałkiem jabłka, albo z biszkoptem, albo z kawałkiem chleba.
to mój jest łakomczuch :067: :067:
przynajmniej nie muszę sięmartwić że to coś nie normalnego, może to inaczej dziewczynki a inaczej chłopcy.
mu po kieszeniach grzebie i szuka telefonu hehee
hehehee, mądrala mala ;-)

Dzisiaj dałam Stasiowi kaszę łyżeczką, przed kąpielą, ja kąpię go prawie codziennie, ale nie z przymusem, on po prostu uwielbia się chlapać w wanience i piszczy z radości jak widzi, że kąpiel szykuję. Po kąpieli położyłam Stasia spać i przyszykowałam sobie butlę na noc i dosypię mu wtedy trochę kaszy do mleka. Może prześpi do rana do 7. Zobaczymy...

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 lis 2011, 00:14

pinko, no i ladnie je
ja kąpałam Mikiego codziennie bo lubił, ale jakie potem przez to mial problemy, aż mi zakazali, skóra wyglądała okropnie mimo, ze dolewałam oliwki do wody i po kąpieli smarowałam, ciagle zasmarkany chodził, ja się pytam czemu ? ona powiedziala przestan kąpać codziennie kąp co 3 dni co 2 zobaczysz efekt , kurde babka miała racje moje problemy sie skończyły z chowaniem i skórą, Mike i Nell też kochają wodę, ale wolę to niż chorowanie. Tyle, że w Pl jest zazwyczaj tak, że jak nie wykapiesz codziennie dziecka to jesteś jakaś dziwna jak możesz nie kąpać dziecka, a w No właśnie na odwrót mówią czy 2 razy w tygodniu , chyba, że wiadomo dziecko mocno brudne, a tak codziennie nonono, nóżki, buzia, ząbki '

Tynusz a czemu nie dajesz Julce obiadków ?

Tynusz1
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 lis 2011, 08:31

pinko, to daj znać jak minęła noc

manenka, daje daje- napisałam zupke, ale czasem daje jej też obiadek, teraz co pare dni gotuje jej na parze obiad np ziemniak, marchewka i kawałek ryby, ostatnio jadła i strasznie się cieszyła, czyli smakowało panience :D

[ Dodano: 10-11-2011, 08:10 ]
moje wczorajsze cupckakes ;D wyszly pyszne ;D w końcu znalazłam super przepis-
Obrazek

@gniecha
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

10 lis 2011, 09:21

teraz widzę, super :-) A to sama tworzysz postacie, czy masz jakiś szablon? Piękne to, zdolniacha z Ciebie :ico_brawa_01:
Dziękuję dziękuję .Nie no nożykiem wykrawam sama bez szablonów .Wczoraj jak dzieciaczki spały zrobiłam jeszcze dwa aniołki potem wrzucę to popatrzycie.
No i weż się odchudzaj jak tu takiego smaka ci narobią he he pychota w sam raz do kawy

[ Dodano: 10-11-2011, 10:51 ]

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

[ Dodano: 10-11-2011, 10:53 ]
Kotka maluje synuś

Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

10 lis 2011, 12:02

ciagle zasmarkany chodził, ja się pytam czemu ? ona powiedziala przestan kąpać codziennie kąp co 3 dni co 2 zobaczysz efekt ,
Stasiek też ciągle Z gilami do pach chodzi... może masz rację i też go trochę ograniczę z kąpielą.
Pl jest zazwyczaj tak, że jak nie wykapiesz codziennie dziecka to jesteś jakaś dziwna
nie, ja tak nie myślę, mój teść jest lekarzem i też mówi tak jak Ty, że dziecka nie trzeba kąpać codziennie i ja się z tym zgadzam, kąpię, bo wiem, że mój bąbel uwielbia wodę. Teraz mu treochę ograniczę, może te gile znikną, jakoś tego ze sobą nie łączyłam... dobrze jest posłuchać co inni mają do powiedzenia. Dzięki ;-)
pinko, to daj znać jak minęła noc
nie najgorzej, spał do 4, od 18 i o 4 dałam mu mleko z dodatkiem kaszy i potem zasnął do 7, ale ciężko mu się spało, bo zawalony smarkami miał nosek i mu jeszcze czyściłam na śpiocha, a potem zabrałam go do naszego łóżka i spał lepiej. :-D
obiadek, teraz co pare dni gotuje jej na parze obiad np ziemniak, marchewka i kawałek ryby, ostatnio jadła i strasznie się cieszyła, czyli smakowało panience :D
mi kuzynka z Londynu przywiozła super książkę z przepisami dla maluchów i ja ostatnio z niej dużo rzeczy Stasiowi gotuję i on bardzo uwielbia stamtąd przepis na rybkę (kupuję dorsza) w sosie serowym. Robię mu ją dość często i zjada wtedy wszystko. Ale on nie jest wybredny bardzo lubi też groszek i brokuła i kurczak w pomidorach i jabłka. Te mógłby jeść kilogramami.
wyglądały bardzo apetycznie :-) Mogłabyś wysłać z jedną ;-) hehehe
Dziękuję dziękuję .Nie no nożykiem wykrawam sama bez szablonów .Wczoraj jak dzieciaczki spały zrobiłam jeszcze dwa aniołki potem wrzucę to popatrzycie.
Masz talent :-) Napisz jak to robisz, może i ja z Lulu spróbuję się pobawić... To siępotem wypieka w piekarniku czy suszysz normalnie gdzieś na piecu? Jakie ciasto do tego, bo przepisów w sieci sporo...

@gniecha
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

10 lis 2011, 12:17

Wiesz ja standardowo 2 porcje mąki
1 porcja soli (bardzo drobnej
3/4 porcji wody
może być ,ale nie musi łyżka stołowa kleju do tapet
wodę dodajemy stopniowo by uzyskać masę jednolitą nie lepką czasem wystarczy lekko zwilżyć ręce by masa była idealna. Można suszyć na kaloryferze lub w piekarniku ,ale nie więcej niż 100*C i po jakimś czasi lekko uchylić drzwiczki bo gdy jest za ciepło odkształca się trochę masa.Ja kiedyś lepiłam takie rzeczy ,ale zrobiłam dłuuuugą przerwę a szkoda bo znów mi się podoba!

Tynusz1
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 lis 2011, 12:32

pychota w sam raz do kawy
muszę się pochwalić że naprawdę są pyszne, bałam się bo raz robiłam muffiny i wyszły straszne :/ a te super, mięciutkie, puszyste i smaczne- nie za słodkie - takie w sam raz
spał lepiej. :-D
zawsze to jakiś postęp ;D
U mnie na początku też się budziła o 3 na jedzenie, ale przestałam jej z czasem dawać, znaczy dawałam co raz mniej, aż w końcu jak np teraz czasem się przebudzi, dam smoka i dalej idzie spać :)

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 lis 2011, 12:52

Tynusz1, a ja , myślałam, że tylko zupę dajesz, i myślę sobie kurcze najada się nią ?
bo dla mnie zupa to taka woda z dodatkiem warzyw :-)

moje wczorajsze cupckakes ;D wyszly pyszne ;D
wyglądają smacznie
ale ja nie przepadam za słodyczami, a bitej śmietany nawet do buzi nie włożę :ico_nienie:
chodź od czasu do czasu zjem jakiś kawałek ciasta jak w gościach jestem, najbardziej lubię sernik :ico_haha_02: :ico_haha_02: :ico_haha_02:
i tak w ogóle to ja słodyczy nie kupuję, nawet nie spoglądam na takie działy jak słodycze, mąż mój czasem coś kupi, ale ja sama z siebie bym sobie nie kupiła, raz na jakiś czas Mike zje lizaka lub jakąś czekoladkę

no chyba, że moja mama przyleci z Pl i przywiezie nam np 2 kartony snikersów, 2 kartony marsów , 2 kartony milki wey , więc ktoś to musi zjeść :ico_haha_01:
jeszcze dwa aniołki potem wrzucę to popatrzycie.
widziałam już na fb , śliczne :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

a to da radę zawiesić na choinkę?
nie, ja tak nie myślę, mój teść jest lekarzem i też mówi tak jak Ty,
a no widzisz, bo ja odniosłam mylne wrażenie bo dużo dziewczyn właśnie mi tak mówiły, że trzeba codziennie kapać i już, jak nie wykąpiesz to dziecko zaniedbasz, ale widzę , że są też inni lekarze, jak dla mnie lepsi :ico_brawa_01: i to mnie cieszy , super, więc posłuchaj teścia
a jakim on jest lekarzem?
mi kuzynka z Londynu przywiozła super książkę z przepisami dla maluchów i ja ostatnio z niej dużo rzeczy Stasiowi gotuję i
super taka książka na pewno przydatna :ico_brawa_01:

ja robię tak

mam w domu słoiczki z obiadkami, jak robię coś dla nas i wiem, że nell to może jeść to najpierw jej odkładam, potem nam doprawiam i jemy, a jak wiem, że to nie jest dla niej jedzenie to daję jej pół słoiczka

@gniecha,
ty , ja skorzystam z twojego przepisu i zrobię gwiazdki lub choinki lub bombki, takie kształty jakie będę umiała hahahhaha

[ Dodano: 10-11-2011, 11:52 ]
najważniejsze mam aparat :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

@gniecha
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

10 lis 2011, 13:36

a to da radę zawiesić na choinkę?
Wiesz te nie bo są za duże ,ale jak będę miała chwilkę to wam pokażę (jak je zrobię ) malutkie bałwanki,mikołajki i mini aniołki na choinkę ,ale tutaj u teścia to nie mam warunków do pracy bo co swoje terytorium to swoje no nie??

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 lis 2011, 15:17

@gniecha, o bałwanki to jest to :ico_brawa_01: , chyba proste s co? :ico_haha_01:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”