emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lis 2011, 09:52

czesc

Murchinson pisala, ze u nich w porzadku, znowu meczyla ja migrena, no i sasiad znowu remontuje wiec w domu nie siedza

aniawlkp86, sliczne dziewczynki

ja sie nie wyspalam, kolo 23 Tosia plakala, nie wiem dlaczego, na rekach bylo ok, a jak ja tylko polorzylam krzyk :ico_noniewiem:

milego dnia

[ Dodano: 23-11-2011, 09:00 ]
co na obiad robicie?

Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 lis 2011, 10:27

Hejka!

Ponury dzień:/
Nic się nie chce.... do 16 jakoś zleci, a potem pewnie pojedziemy na wieś. Mam tam dużo sprzątania dzisiaj!

Markotka, dokładnie mamy stałą pensję mojego K+ moje masaże i + jego giełdy więc myślę, że źle nie będzie :-) Gdyby jeszcze moja mama mogła codziennie być z Maksem, ale ona jeszcze pracuje i kiedy jej nie pasowało musiałabym zostawiać Maksa z jej sąsiadką.

Aniu, dobrze, że z bioderkami dobrze :ico_brawa_01: My mieliśmy nawet 3 kontrole :ico_sorki:

Emilia, dobrze, że u brata w porządku :ico_sorki: Ja dziś mam troszkę więcej czasu więc zrobię roladki drobiowe w sosie szpinakowym i może surówkę z selera :ico_haha_01:

Maksio jak go posadzę to pięknie siedzi, nie muszę już go asekurować bo nawet jak się zachwieje nauczył się podpierać :ico_brawa_01: no ale nie podciąga się jeszcze leniuch jeden!

Aaaa i wczoraj przez przypadek powiedział ANia hehehe, mąż zaraz do niego podleciał i nawijał- no powiedz Kuba :-) hehehe

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

23 lis 2011, 11:17

witam :ico_kawa:

mała dzisiaj zrobiła mi 2 pobudki po 2 i po 6,ale zjadła dopiero mleczko po 7 jak wstała :-) więc 12 godz bez jedzenia wytrzymała :ico_brawa_01: jeszcze jakby pobudki to nie było to super by było

dzięki za pochwalenie dziewczynek :ico_sorki: myślę,że teraz już na dłużej te fotki :ico_oczko:
co na obiad robicie?
pizza dzisiaj :-D
mamy stałą pensję mojego K+ moje masaże i + jego giełdy więc myślę, że źle nie będzie
to na pewno będzie dobrze i na razie na stałą pracę nie musisz iść :ico_oczko:
Maksio jak go posadzę to pięknie siedzi, nie muszę już go asekurować bo nawet jak się zachwieje nauczył się podpierać :ico_brawa_01: no ale nie podciąga się jeszcze leniuch jeden!
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: na samodzielne siadanie ma jeszcze troszkę czasu :ico_oczko:
Hania nam sama z leżenia usiadła dopiero jak skończyła 8 miesięcy i potem zaraz przemieszczała się na pupie bo nie raczkowała :-D
Aaaa i wczoraj przez przypadek powiedział ANia hehehe, mąż zaraz do niego podleciał i nawijał- no powiedz Kuba :-) hehehe
:-D :-D

Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 lis 2011, 11:32

na samodzielne siadanie ma jeszcze troszkę czasu :ico_oczko:
Ale mógłby chociaż próbować :-)
No niektóre dzieci nie raczkują, ciekawe od czego to zależy :ico_noniewiem:

U na pobudka dziś byłam 0 3 i koło 6 na jedzonko, ogólnie też dobrze.
Tak sobie myślę, czy nie dawać mu MM na noc, może by wtedy przesypiał całe nocki??

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lis 2011, 12:13

Ponury dzień:/
tak jak u nas :ico_noniewiem:
Emilia, dobrze, że u brata w porządku
dzis lepiej niz wczoraj, ale ciagle lezy bo boli, mial 17 naciec na calym ciele :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:
No niektóre dzieci nie raczkują, ciekawe od czego to zależy :ico_noniewiem:
mi sie wydaje, ze dzieci ktore lubia lezec na brzuszku chyba zawsze raczkuja - z moich obserwacji tak wynika :ico_oczko:
chociaz to pewnie sprawa indywidualna
Marcel nie lubil na brzuchu lezec, jak juz siedzial to koniecznie chcial do laptopa sie dostac i ruszyl na czterech
Koroneczka jak Maksio sie podpiera, pewnie niedlugo ruszy = zobaczysz :ico_brawa_01:
Tak sobie myślę, czy nie dawać mu MM na noc, może by wtedy przesypiał całe nocki??
nie ma zadnej pewnosci, ze bedzie lepiej spal :ico_noniewiem:

Murchinson
Trzy tysiące lat minęło...

23 lis 2011, 12:20

Cześć,
U nas też zimno ale w następnym tygodniu ma być +13 stopni :ico_szoking:
D pojechał na egzamin, zanim on sie obroni to ja z nerwów osiwieję całkiem :ico_oczko:Emilia dziękuję. KRS spisałam i podam dalej. :ico_brawa_01: dla mamy, że chce pracować z bratem. Mojej babci sąsiadka urodziła syna z porażeniem, wszyscy lekarze i dookoła rodzina mówili masuj, pracuje z dzieckiem tym bardziej że jemy dawali szansę, że będzie sam chodzić i ruszać rękami. Ale ona i jej mąż słuchać nie chcieli i tłumaczyli, że mały płacze jak z nim ćwiczą. Z opowieści jej matki wiem, że płacz był tylko wtedy jak dziecko miało już dość masażu i ćwiczeń a nie z bólu. Skutek bezmyśloności albo raczej lenistwa rodziców-chłopak ma ponad 20 lat i rusza tylko rękami ale nie tak by być niezależnym od osób trzecich.
Markotka, Ania my kontrolę bioderek mielismy w 6 i 12 tyg., trzeci raz jak mały zacznie chodzić lub jak skończy rok-w zalezności co nastąpi szybciej.
:ico_haha_01: ot cały facet :ico_oczko: Maksio nie chce siadać ale gada a Mateusz odwrotnie i mam wrażenie że się uwstecznia bo od dwóch dni tylko abuuu, beee itd bliżej nieokreślone zgłoski i wodospad śliny. Dziś obniżamy mu łóżeczko bo w końcu odkrył do czego służą kółka. Poproszę przepis na te roladki i sosik-szpinak uwielbiam. Co do podawania mm na noc Maksiowi to sądzę, że to wiele nie da a tylko spowoduje że zaniknie Ci szybciej pokarm. No chyba że chcesz już wkrótce zakończyć karmienie. Może podaj mu swój ściągnięty wieczorem z butelki.
Markotka Mateusz najwięcej zjada na noc ok.180.
Hania nam sama z leżenia usiadła dopiero jak skończyła 8 miesięcy i potem zaraz przemieszczała się na pupie bo nie raczkowała :-D
Kiedyś oglądałam ddtvn i tam Zawitkowski mówił, że jest 25 sposobów raczkowania a suwanie na pupie to jeden z nich. Ja też tak zasuwałam jak byłam mała. Ładne zdjęcia dziewczynek
Nowa zdrówka, jak pasowanie i pierwszy dzień w pracy.
Obiad mam z wczoraj-pulpeciki i barszcz biały.

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lis 2011, 12:32

D pojechał na egzamin,
powodzenia :ico_sorki:
KRS spisałam i podam dalej.
wielkie dzieki :ico_sorki:
dla mamy, że chce pracować z bratem. Mojej babci sąsiadka urodziła syna z porażeniem, wszyscy lekarze i dookoła rodzina mówili masuj, pracuje z dzieckiem tym bardziej że jemy dawali szansę, że będzie sam chodzić i ruszać rękami. Ale ona i jej mąż słuchać nie chcieli i tłumaczyli, że mały płacze jak z nim ćwiczą. Z opowieści jej matki wiem, że płacz był tylko wtedy jak dziecko miało już dość masażu i ćwiczeń a nie z bólu. Skutek bezmyśloności albo raczej lenistwa rodziców-chłopak ma ponad 20 lat i rusza tylko rękami ale nie tak by być niezależnym od osób trzecich.
niefajnie :ico_noniewiem:
pamietam, ze Kacper na poczatku tez plakal, nie podobalo mu sie, ale jak tylko wyszedl ze szpitala - mama zaczela go rehabilitowac - nie raz tez jezdzilysmy z siostra
bo w końcu odkrył do czego służą kółka.

macie turystyczne lozeczko?

my obnizylismy juz na srodkowy poziom
Poproszę przepis na te roladki i sosik-szpinak uwielbiam.
tez chetnie wykorzystam

Murchinson

23 lis 2011, 12:35

macie turystyczne lozeczko?
Tak. My za dużo jeździmy więc i tak musielibyśmy mieć turystyczne.

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

23 lis 2011, 14:57

hej po południu

:ico_kawa: :ico_kawa: dla chętnych

mała zasnęła na 2 drzemkę,pranie od razu wstawiłam,a Hania bajkę ogląda :-D
może by przesypiał może nie,Milena nie prześpi nocy bez pobudki :ico_noniewiem:
mi sie wydaje, ze dzieci ktore lubia lezec na brzuszku chyba zawsze raczkuja - z moich obserwacji tak wynika :ico_oczko:
chociaz to pewnie sprawa indywidualna
Hania lubiła na brzuchu leżeć i nie raczkowała :ico_oczko:
w następnym tygodniu ma być +13 stopni :ico_szoking:
dzisiaj się dowiedziałam,że na święta ma być +18 stopni :ico_szoking: :ico_szoking: a zima ma przyjść dopiero w lutym taka porządna :ico_noniewiem:
D pojechał na egzamin
powodzenia :ico_sorki:
Markotka, Ania my kontrolę bioderek mielismy w 6 i 12 tyg., trzeci raz jak mały zacznie chodzić lub jak skończy rok-w zalezności co nastąpi szybciej.
to u was jeszcze inaczej :ico_sorki:
Kiedyś oglądałam ddtvn i tam Zawitkowski mówił, że jest 25 sposobów raczkowania a suwanie na pupie to jeden z nich. Ja też tak zasuwałam jak byłam mała. Ładne zdjęcia dziewczynek
to nie wiedziałam,bo myślałam,że raczkowanie to raczkowanie :-D i dziękuję :-)

Awatar użytkownika
NOWA

23 lis 2011, 17:29

hej

Doczytałam Was na szybko :ico_sorki:

Dziś mega zmęczona jestem, niby nocka ok., ale stres ostatnich dni daje o sobie znać.

Najważniejsze, że Pola zdrowa :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: , do końca tyg. ma posiedzieć jeszcze w domku, ale osłuchowo jest ok. :ico_sorki:

Na pasowaniu bylo super, maluchy były rewelacyjne, Pola nie występowała, ze wzgl, na dlugą nieobecność, ale radochę miała wielką, stęskniła się za koleżankami bardzo :-)

W pracy zleciało, w ogóle nie czułam, ze mnie nie było ponad pół roku, ogólnie luźny dzień :-) , oczywiście bardzo tęskniłam za malutką, ale teściowa mówiła, że grzeczna była, oprócz mm zjadła ładnie, owocki i obiadek, drzemkę miała o stalej porze, więc wszystko ok :-) .
Jutro teściowa zostanie z dwójką, dziś był mój tata, a w piątek mąż wolne bierze. Teściowa niechętna na pozostawanie z dwójką. Do Liwii będziemy chcieli niańkę przynajmniej na 3 dni w tyg. zatrudnić, bo w razie choroby Poli bedzie problem :ico_noniewiem:

markotka tez się muszę na pazurki wybrać :ico_oczko: , co do baniek kupiłam bezogniowe, dziś lekarka mezowi mówiła, ze dobrze postawiłam :ico_oczko: , zamierzam jej zapobiegawczo co tydzień stawiać (w okresie jesienno-zimowym).
Badania lekarskie niestety mnie czekają, ale okresowe mam wazne więc moze lekarz mi podbije :ico_noniewiem:

koroneczka super, ze kuchnia gotowa :ico_brawa_01: , czekamy na fotki całości :-) , myślę, ze niekoniecznie Maksiu będzie nocki przesypiał po mm, ale spróbować możesz :ico_sorki:
Poli jeszcze samej siedzącej nie zostawiam, ale coraz częściej podnosi pupę do raczkowania, moja Pola nie raczkowała w ogóle, przesuwała się na tyłeczku :-)

ania dziewczynki jak zwykle super :ico_brawa_01:

Zmykam, bo Pola mówi, żebym zamknęła już ten głupi komputer :ico_haha_01:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”