mialam sie pytac czy dajacie dzieciom to żółtko? czytałam ze po 7 miesiacu co drugi dzien po połowie żółtka sie daje ja osttanio dałam i jej smakowało
co do żółtka to jeszcze nie dałam,a jak mam je podać??? ugotować czy jak?
mi lekarka kazała wręcz po skończeniu 6 miesięcy dawać żółtko, a teraz daję co jakiś czas albo z chlebkiem (jajko na twardo gotuję) albo do zupki wrzucam (takie płynne) jak już kończę gotować i się ładnie ścina ;)
ale pospieszylam sie i dalam jej kaszke z glutenem i powychodziły jje krosteczki na policzkach a powinno sie dawc po troszku do jedzenia anie jako caly posilek pozniej wyczytałam
moja ciotka (położna a teraz pielęgniarka środowiskowa) powiedziała, żeby od 4 miesiąca zacząć już dawać dziecku gluten, to organizm pomału się przyzwyczai, i tak dawałam raz w tygodniu łyżkę zwykłej kaszy mannej do zupki,a teraz Miki je wszystko i nic mu nie jest :)
Ty to masz te ranne pobudki
te ranne pobudki to były od zawsze, tyle ze wcześniej Mały w miarę spał w nocy, a teraz jeść mleka nie chce raczej, zmieniam mu kaszki smakowe to jeszcze pije...a tak to popić herbatki i smoka trzeba dać, a czasem nawet i nie..
a teraz w nocy mi sie tak czesto budzi juz chora nie jest a mimo to co 2 godz sie budzi i jak dam cyca jest ok i spi dalej a jak chce dac butle to sie rozbudza płacze i juz pozniej nawet cyc nie pomaga zeby ja uspic odrazu ;/ co robic??
dawaj jej butlę w ciągu dnia do zabawy, tak jak pisze
aga216, spróbuj zmienić butlę, ja mam Avent, do mleczka czy herbatek jest SUPER!!
a do kaszek mam z canpol babies bo ma porządną dziurę i Mały przynajmkniej wypije kaszke z butli :D
Ja ide robic obiad dopiero zwlekłam sie z łóżka o 10
takiej to dobrze :D
to może on poprostu od razu będzie chodził
tak to właśnie wygląda
dzis mam jechac do kolezanki po jajeczka od jej kurek sa świeze i ja wole takie jej dac
z no ba, ja sie śmiałam, że bedę kurki na balkonie trzymać
u nas znowu wichura
[ Dodano: 03-12-2011, 16:24 ]
paula bidule przez ten katar nie może spac,masakra jakaś,dawałam jej nasivin i jej pomagały,ale za długo nie można ich stosować i jest masakra,co chwilę się budzi,
u nas podobnie, zauważyłam, że nasivin strasznie wysusza i Mały pije jak smok teraz :o