JoannaS
Wodzu
Wodzu
Posty: 19289
Rejestracja: 21 lut 2010, 07:51

02 gru 2011, 18:19

wolę zagotować w słoikach i jest lepsze
jak zagotować w słoiki ? :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu
Posty: 24940
Rejestracja: 23 mar 2009, 13:59

03 gru 2011, 11:56

jak zagotować w słoiki ? :ico_noniewiem:
normalnie :ico_oczko: wrzucasz do słoików np 2 gołąbki zależy jakiej wielkości,czy słoiczek cały bigosu lub leczo,do gołąbków trochę tej wody czy sosu co w garnku została i gotujesz około 15 minut :-)

JoannaS
Wodzu
Wodzu
Posty: 19289
Rejestracja: 21 lut 2010, 07:51

03 gru 2011, 11:59

ale potem trzymasz to w lodowce, bo sloikow nie zamrozisz ?
no ja golabki zamrazam bo czasem po 3 czy 4 tygod mamy ochote a w lodowce to tak dlugo wytrzyma?

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu
Posty: 24940
Rejestracja: 23 mar 2009, 13:59

03 gru 2011, 12:27

ale potem trzymasz to w lodowce, bo sloikow nie zamrozisz ?
ja w lodówce nie trzymam,mam spiżarkę :ico_oczko: ale w lodówce to wtedy zagotowane słoiki bo nie wytrzymają ci długo :ico_sorki:

mamuśka
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy
Posty: 4
Rejestracja: 21 paź 2011, 18:26

04 gru 2011, 12:07

witam, ja tez mrożę chleb, pierogi, gałąbki, czasami gulasz jak więcej zrobie, bigos też - ale po rozmrożeniu już nie jest taki pyszny jak świeży. często kroję sobie koperek i pietruszkę - nać i potem mam świeżutką zieleninę. mrożę też bitki, surowe, przyprawione. tylko wyjąć i usmażyć :)
twaróg ponoć też można mrozic, nie próbowałam

Awatar użytkownika
Kajunia25
4000 - letni staruszek
Posty: 4709
Rejestracja: 09 mar 2007, 12:08

11 gru 2011, 23:44

Witam. Ja mroze również gołąbki, pierożki :-D, owoce do ciast, do zup jarzynke, kalafior czy seler. Nigdy nie próbowałam z chlebkiem więc będę musiała.
Wiem że moja babcia mrozi makaron - robi go sama, ale nie wiem czy surowy czy już ugotowany :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
madzens
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!
Posty: 2206
Rejestracja: 09 lis 2009, 15:09

12 gru 2011, 12:47

Ja również mrożę chleb, pierogi, warzywa jak fasolka szparagowa, gołąbki, koperek, owoce.

czara
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza
Posty: 48
Rejestracja: 30 sty 2010, 01:49

18 gru 2011, 19:14

Ja mrożę w zasadzie wszystko co zostaje. Nawet makaron np. łazanki.

Natka13
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza
Posty: 48
Rejestracja: 26 mar 2012, 20:54

27 mar 2012, 00:00

Ja w sumie też. Najczęściej kalafior, fasolkę szparagową, koperek, no i kotlety mielone.

JoannaS
Wodzu
Wodzu
Posty: 19289
Rejestracja: 21 lut 2010, 07:51

27 mar 2012, 12:22

Ja ostatnio na próbe zamroziłam 2 kotlety mielone i byłam zadowolona po ich rozmrozeniu.

Wróć do „Kuchnia - ulubione miejsce w domu ;-)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość