marcz89
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

05 gru 2011, 11:01

A jeszcze mam pytanie: jak u was jest z seksem? Tzn z ochotą na niego?
u mnie się nic nie zmienło:) Jak ochota była tak jest;p Bylyby nie wieczorem bo wtedy to już na oczy nie widzę;p

izus mogłabyś mi coś dokładniej napisać o tym refluksie u Majki? Bo moja przez ost dni tak ulewa że ja już sił nie mam. Nie wiem czy z moim mlekiem jest nagle coś nie tak czy co... Wcześniej tak nie ulewała, a teraz masakra. Dzisiaj rano to już aczej wymioty były...aż jej nosem poleciało....

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 gru 2011, 11:04

hej dziewczyny

kawusia? :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa:
częstujcie sie, z cynamonem :ico_haha_01:

a u nas karmienie jako tako, myślałam ze całkiem zaniknie ale nie jest najgorzej, wczoraj przez dzień tylko cycuś, wieczorem cyca dostał i zasnoł bez butli, obudził sie po dwóch godzinach głodny jak wilk, wypił cała butle i zasnoł :ico_sorki: wstał dopiero nad ranem o 4.00 i potem o 7.00 na cycusie :ico_sorki: a rano znów butla :ico_sorki:
wiec staneło na tym ze butla jest dwa razy dziennie :ico_sorki: rano i wieczorem :ico_sorki: to i tak duży sukces po ostatnim kryzysie :ico_brawa_01: niech sobie ciumka mój maluszek oby do stycznia :ico_brawa_01:

jula81, trzymam kciuki zeby było oki :ico_sorki: ze mną na porodówce byłą dziewczyna której syenk tez miał krótkie wędzidełko, mieli mu robić zabieg w szpitalu ale jak to wygladało to nie wiem bo zdazyli nas wypisac do domu :ico_noniewiem: idź z tym jak najszybciej

[ Dodano: 05-12-2011, 10:10 ]
izus mogłabyś mi coś dokładniej napisać o tym refluksie u Majki? Bo moja przez ost dni tak ulewa że ja już sił nie mam. Nie wiem czy z moim mlekiem jest nagle coś nie tak czy co... Wcześniej tak nie ulewała, a teraz masakra. Dzisiaj rano to już aczej wymioty były...aż jej nosem poleciało....
u nas było to samo
Maja ulewała przy każdym odbiciu, nawet pół godziny po jedzeniu, niestety nie zalezy to od mleka a od zwieracza przełyku, dzieciom do pół roku ten pzrełyk powinien sie na tyle wyrobić zeby nie cofać treści żołądka do jamy ustnej, do pół roku jest on jeszcze słabo wyrobiony wiec moze sie zdarzać ze dzieci ulewają
problem zaczyna sie gdy ulewają zbyt częśto lub nawet po pół godziny od zjedzenia mleczka

najlepiej udaj sie do lekarza i wspomnij o tym lekarzowi
bez recepty w aptece dostaniesz ten syrop o którym pisałam Gastrotuus Baby", kosztuje 27zł i starcza na długo, podaje sie go najlepiej 3 razy dziennie,
nie jest szkodliwy, nie jest on "lekiem" jest to syrop który zagęszcza treść żołądka, jak taki zagęstnik, nie przeszkadza on w przyjmowaniu leków itp bo nie wchodzi w reakcje chemiczne z lekami, nie opóźnia ich wchłaniania :ico_sorki:

[ Dodano: 05-12-2011, 10:13 ]
Gastrotuss Baby
Syrop przeciwrefluksowy

Gastrotuss baby to syrop osłonowy, wspomagający leczenie refluksu żołądkowo-przełykowego u noworodków i dzieci. Ten innowacyjny preparat tworzy mechaniczną barierę pomiędzy żołądkiem a przełykiem, która zapobiega cofaniu się terści pokarmowej i ulewaniu pokarmu.

Pobierz prezentację

*
Dlaczego warto stosować Gastrotuss Baby?

Skutecznie zapobiega refluksowi i dolegliwościom z nim związanym, takim jak:

* cofanie się treści pokarmowej,

* ulewanie pokarmu,

* nawracające objawy ze strony układu oddechowego,

* krztuszenie się,

* zaburzenia połykania,

* zgaga,

* odbijanie,

* drażliwość dziecka

Przyspiesza proces opróżniania żołądka.

Regeneruje podrażnioną śluzówkę przełyku i zapewnia jej ochronę.

Daje wysokie poczucie bezpieczeństwa stosowania.
*

źrodło: vitamed.pl

[ Dodano: 05-12-2011, 10:16 ]
ps, takiemu maluszkowi wystarczy podawać 3,5ml trzy razy dziennie

nina0226
Zrobiłem Magistra z forum!

05 gru 2011, 12:13

izuś_85 a dzięki temu syropowi dziecko już w ogóle nie ulewa czy może mu się jeszcze zdarzyć? I powiedz mi jak podawać to dziecku? Na łyżeczce? bo jak 3,5mln to kilka łyżeczek z tego wyjdzie chyba
Ja ostatnio zaobserwowałam, że jak wypije dużo mleka to mały więcej ulewa. Nie wiem czy to możliwe, ale tak mi się wydaje. Bo jak piję 1-2szklanki to jest w miarę ok, ale jak zjem do tego dwa talerze zupy mlecznej to leci z małego na okrągło, aż do następnego karmienia, no chyba, że śpi :ico_noniewiem:
Ostatnio zmieniony 05 gru 2011, 12:17 przez nina0226, łącznie zmieniany 1 raz.

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

05 gru 2011, 12:16

Zauważyłam, że Eryś nie wywala jęzora jak inne dzieci i poobserwowałam go i ma chyba krótkie wędzidełko podjęzykowe.
O rany nie wiedziałam że coś takiego może być.
Co do kłótni z naszymi Panami to chyba każdej się teraz to przydarza.
Teraz po narodzinach dzieci zmieniło się nasze życie i w wielu sprawach możemy się nie zgadzać
No pewno tak bo u nas to pierwsze dziecko więc wszystko się zmieniło i jest inaczej.
Jest maleństwo i ona stoi na pierwszym miejscu we wszytskim.
najlepsze było jak mi kazał piersi szalikiem przewiązywać
A w jakim celu ?By nie zawiało ?
Mnie niektórzy mówią bym w domu owijała się pieluchą a na pole ubierała bardzo ciasno i ciepło.
A gdy jest wietrznie jak dziś to najlepiej bym nie wychodziła.
Śliczne zdjęcie w podpisie.
A jeszcze mam pytanie: jak u was jest z seksem? Tzn z ochotą na niego?
U mnie seks mógłby nie istnieć . Ale to chyba nie wina ciąży porodu tylko gdy staraliśmy się 1,5 roku to mi zbrzydł.Miałam wyznaczana owu i przez 3 dni pod rząd musieliśmy się kocham 2 razy dziennie.Nie ważne czy była ochota czy bolało bo już otarcia miałam ,czy zmęczony człowiek był.Wtedy właśnie seks przestał sprawiać mi frajdę jak kiedyś i przestałam mieć ochotę .W ciąży kochaliśmy się nie więcej niż 5 razy .A po ciąży dopiero raz i to bardziej dla P zrobiłam bo ja nie miałam chęci żadnych .
Nie wiem jak my kolejne zrobimy hehe
kawusia? :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa:
częstujcie sie, z cynamonem :ico_haha_01:
Matko jak mnie się chce kawy inki z mleczkiem ajjjj

U nas gwizda okropnie .Nie wiem czy pójdę z mała na spacer.Ciepło jest bardzo ale ten wiatr , najwyżej założę jej folię przeciwdeszczową i będzie mieć ciszej .A ja dam sobie radę.
W sobotę nie byłam na spacerku z lenistwa i była straszna maruda , bo nie miała takiej 3 godz drzemki.

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 gru 2011, 12:20

izuś_85 a dzięki temu syropowi dziecko już w ogóle nie ulewa czy może mu się jeszcze zdarzyć?
powiem ci tak, my go nie stosowałyśmy w tym wieku u Majki wiec nie powiem ci z doświadczenia, ale moja koleżanka uzywa tego syropu od kiedy jej synek skończył 3 miesiace chyba, wcześniej próbowała jakichś kropli ale na niewiele sie zdały
od kiedy mają syrop jest spokój :ico_sorki:
do tej pory go używają :ico_sorki:

Maja dostała ten syrop jak skończyła rok bo wcześniej chodziłąm do innej lekarki i ona go nam nie zleciła, a po roku czy półtora Maja miała ostry nawrót refluksu i zaczeła nam wymiotować codziennie to poszłam do tej lekrki która poleciła ta właśnie koleżanka

i Maja przestała wymiotować :ico_sorki:

ale refluks mozna mieć do końca życia i nawet o tym nie wiedzieć, tego nie da sie wyleczyć syropem :ico_nienie: jeśli samo sie nie zrośnie a przeszkadza w zyciu bardzo to wtedy tylko operacja :ico_olaboga:
bo to jest wada "mechaniczna" że przełyk jest zbyt szeroki i trzeba go zwęzić :ico_sorki:

nina0226

05 gru 2011, 12:20

U mnie seks mógłby nie istnieć . Ale to chyba nie wina ciąży porodu tylko gdy staraliśmy się 1,5 roku to mi zbrzydł.Miałam wyznaczana owu i przez 3 dni pod rząd musieliśmy się kocham 2 razy dziennie.Nie ważne czy była ochota czy bolało bo już otarcia miałam ,czy zmęczony człowiek był.Wtedy właśnie seks przestał sprawiać mi frajdę jak kiedyś i przestałam mieć ochotę .W ciąży kochaliśmy się nie więcej niż 5 razy .A po ciąży dopiero raz i to bardziej dla P zrobiłam bo ja nie miałam chęci żadnych .
Nie wiem jak my kolejne zrobimy hehe
oja to rzeczywiście nie ciekawie. Teraz dopiero jak to napisałaś zrozumiałam co to znaczy starać się o dziecko :ico_szoking:. Współczuję, że musieliście to przechodzić. I życzę, żeby wróciła wam ochota i frajda z seksu :ico_oczko:. A jak mąż do tego podchodzi? Też ma mniejszą ochotę czy nie ma z tym problemu?

[ Dodano: 05-12-2011, 11:22 ]
ale refluks mozna mieć do końca życia i nawet o tym nie wiedzieć, tego nie da sie wyleczyć syropem :ico_nienie: jeśli samo sie nie zrośnie a przeszkadza w zyciu bardzo to wtedy tylko operacja :ico_olaboga:
bo to jest wada "mechaniczna" że przełyk jest zbyt szeroki i trzeba go zwęzić :ico_sorki:
oja nie wiedziałam... czyli nic innego nie pozostaje jak obserwacja i jakby co to do lekarza :/

[ Dodano: 05-12-2011, 11:23 ]
U nas paskudna pogoda. Deszcz leje, nawet nie ma możliwości wyjść się przewietrzyć. Jak ja nie lubię takiej pogody :(

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

05 gru 2011, 12:25

A jak mąż do tego podchodzi? Też ma mniejszą ochotę czy nie ma z tym problemu?
On to ma straszna ochotę , ciągle za mną chodzi z oczami kota z Shreka.

Kurde chyba na razie nici z spaceru.Wieje aż firankami rusza w domu i ciemno . Musiałabym kamieni nabrać by nas nie porwało.Jak tak dalej będzie wiało o pewno prąd zabiorą.

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 gru 2011, 12:39

oja nie wiedziałam... czyli nic innego nie pozostaje jak obserwacja i jakby co to do lekarza :/
wiesz, dzieciaczki mogą ulewac do pół roku, nawet dłuzej i jest to normalne, wynika z niedojrzałosci ukłądu pokarmowego i jeśli nic niepokojącego sie nie dzieje, objawy sie nie zaostrzają to nie ma co sie stresowac, dziecko powiino przestac ulewać gdy zacznie samodzielnie siedziec i raczkować :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

niepokojace objawy to bardzo czeste i bardzo obfite ulewanie :ico_noniewiem: refluks często daje znać o sobie w momencie odłozenia dziecka do łózeczka :ico_olaboga: wtedy trzeba mieć na uwadze to zeby dziecko sie nie zakrztusiło, zrobic klin pod materac tak zeby głowa była wyzej od reszty ciała, podawać syrop zagęszczajacy przed połozeniem dziecka, no i odbijać rzecz jasna po każdym nawet nocnym karmieniu :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 05-12-2011, 11:43 ]
a dzieciątku które ulewa mozna pomóc takze zagęszczajac kaszką mleko na noc :ico_sorki: ja podawałam Majusi na noc mleko z 1-2 miarkami kaszki ryzowej waniliowej albo bananowej, nie dosć ze dłuzej spała bo była syta, to jeszcze miała mniejszy odruch wymiotny po takim gęstszym mleczku
to to samo co mleko z literką R z kleikiem ryżowym :ico_sorki: tyle ze ma smak np banana czy jabłka zalezy jaka kaszke kupimy :ico_oczko:

[ Dodano: 05-12-2011, 11:44 ]
ach... zaczełam podawać jej mleko zagęszczone 1 miarką kaszki gdy skończyła 3 miesiace takie było zalecenie naszej lekarki

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 gru 2011, 14:50

Witam w poludnie byłam dziś z Oliwką na pomiarach ciała i ma już 5800g i długa na 65cm :ico_szoking: nie wiem po kim taka wielka jest :-D

czekam własnie na M. i jedziemy gdzieś na obiad i pokupić prezenty na mikołaja :-D trzeba troche kasy roztrwonic :-)

Oliwka grzeczna tylko późno zasypia bo o 24 ale spi mi do 10-11 z 2 karmieniami w tym czasie :ico_brawa_01:

izuś_85, Konrad i Maja mega podobni do siebie jak bliźniaki :ico_szoking:
Kurde chyba na razie nici z spaceru.Wieje aż firankami rusza w domu i ciemno
u nas wijeje potwornie doniczki mi powywalało na balkonie i gałęzi pełno połamanych na drodze leży.

nina0226

05 gru 2011, 14:56

A muszę wam pochwalić mojego Alanka, bo dziś zachciało mi się gotowanego jabłuszka i sobie robiąc wpadłam na pomysł, że zmiksuję troszkę i dam małemu, no i zjadł dwie maleńkie łyżeczki, potem już się krzywił i wypluwał, ale to i tak sukces :ico_brawa_01:

A tak w ogóle to moje maleństwo ma już 4miesiące ... szok jak ten czas leci :ico_szoking:
ma już 5800g i długa na 65cm
fajnie, że zdrowo rośnie :ico_brawa_01:
czekam własnie na M. i jedziemy gdzieś na obiad
ale wam fajnie, my wczoraj mieliśmy iść do restauracji na obiad, ale jak byliśmy już poza domem, to mnie mały zarzygał i nie chciałam taka brudna nigdzie się pokazywać :ico_wstydzioch:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”