hej dziewczyny
kawusia?
częstujcie sie, z cynamonem
a u nas karmienie jako tako, myślałam ze całkiem zaniknie ale nie jest najgorzej, wczoraj przez dzień tylko cycuś, wieczorem cyca dostał i zasnoł bez butli, obudził sie po dwóch godzinach głodny jak wilk, wypił cała butle i zasnoł
wstał dopiero nad ranem o 4.00 i potem o 7.00 na cycusie
a rano znów butla
wiec staneło na tym ze butla jest dwa razy dziennie
rano i wieczorem
to i tak duży sukces po ostatnim kryzysie
niech sobie ciumka mój maluszek oby do stycznia
jula81, trzymam kciuki zeby było oki
ze mną na porodówce byłą dziewczyna której syenk tez miał krótkie wędzidełko, mieli mu robić zabieg w szpitalu ale jak to wygladało to nie wiem bo zdazyli nas wypisac do domu
idź z tym jak najszybciej
[ Dodano: 05-12-2011, 10:10 ]
izus mogłabyś mi coś dokładniej napisać o tym refluksie u Majki? Bo moja przez ost dni tak ulewa że ja już sił nie mam. Nie wiem czy z moim mlekiem jest nagle coś nie tak czy co... Wcześniej tak nie ulewała, a teraz masakra. Dzisiaj rano to już aczej wymioty były...aż jej nosem poleciało....
u nas było to samo
Maja ulewała przy każdym odbiciu, nawet pół godziny po jedzeniu, niestety nie zalezy to od mleka a od zwieracza przełyku, dzieciom do pół roku ten pzrełyk powinien sie na tyle wyrobić zeby nie cofać treści żołądka do jamy ustnej, do pół roku jest on jeszcze słabo wyrobiony wiec moze sie zdarzać ze dzieci ulewają
problem zaczyna sie gdy ulewają zbyt częśto lub nawet po pół godziny od zjedzenia mleczka
najlepiej udaj sie do lekarza i wspomnij o tym lekarzowi
bez recepty w aptece dostaniesz ten syrop o którym pisałam Gastrotuus Baby", kosztuje 27zł i starcza na długo, podaje sie go najlepiej 3 razy dziennie,
nie jest szkodliwy, nie jest on "lekiem" jest to syrop który zagęszcza treść żołądka, jak taki zagęstnik, nie przeszkadza on w przyjmowaniu leków itp bo nie wchodzi w reakcje chemiczne z lekami, nie opóźnia ich wchłaniania
[ Dodano: 05-12-2011, 10:13 ]
Gastrotuss Baby
Syrop przeciwrefluksowy
Gastrotuss baby to syrop osłonowy, wspomagający leczenie refluksu żołądkowo-przełykowego u noworodków i dzieci. Ten innowacyjny preparat tworzy mechaniczną barierę pomiędzy żołądkiem a przełykiem, która zapobiega cofaniu się terści pokarmowej i ulewaniu pokarmu.
Pobierz prezentację
*
Dlaczego warto stosować Gastrotuss Baby?
Skutecznie zapobiega refluksowi i dolegliwościom z nim związanym, takim jak:
* cofanie się treści pokarmowej,
* ulewanie pokarmu,
* nawracające objawy ze strony układu oddechowego,
* krztuszenie się,
* zaburzenia połykania,
* zgaga,
* odbijanie,
* drażliwość dziecka
Przyspiesza proces opróżniania żołądka.
Regeneruje podrażnioną śluzówkę przełyku i zapewnia jej ochronę.
Daje wysokie poczucie bezpieczeństwa stosowania.
*
źrodło: vitamed.pl
[ Dodano: 05-12-2011, 10:16 ]
ps, takiemu maluszkowi wystarczy podawać 3,5ml trzy razy dziennie