Awatar użytkownika
matikasia
Trzy tysiące lat minęło...

05 gru 2011, 17:24

Isia piękne fotki. Jaka Oli duża:) ja nie przekonuje tak tylko pisze że nie warto tego kupować.

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

05 gru 2011, 17:32

matikasia, spoko, ja sie nie obrażam i mysle że ty też nie
chociaż powiem ci że zastanawiam sie nad małym domkiem dla lalek jednak bo zbudowałam oli cos na kształt domku z klocków i musze powiedziec że bawi sie juz 40 miut, chciaz moze byc tez tak że jak bedzie miała na codzien to bedzie leżał
chociaż z drugiej strony ten teletubisiowy domek mozna tez wykorzystać dla lalek, juz sama nie wiem, piotrek pewno pomoże zadecydować

Awatar użytkownika
matikasia

05 gru 2011, 20:09

Isia a pewnie że nie:)
Do lalek tego domku raczej się nie wykorzysta chyba że do miniaturowych do lalek z jajek niespodzianek;)

W ogóle z tymi zabawkami to jest tak że dzieci mają wszystko, albo bardzo dużo i w końcu nie wiedzą co mają robić i czym się bawić. Wszystko tylko na chwilę.
Ja sama dużo nie kupowałam to dostawali prezenty i tak ciągle. Oczywiście to normalne bo co kupić. Efektem są 2 pełne pokoje zabawek.

Kurna mój Mati chory. Ma wirusówkę. Strasznie kaszle dosłownie co kilka sekund.
Do szkoły nie idzie. Mikołaj go ominie.
Idę zaraz spakować prezenty pod poduchę:)

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

05 gru 2011, 20:41

W ogóle z tymi zabawkami to jest tak że dzieci mają wszystko, albo bardzo dużo i w końcu nie wiedzą co mają robić i czym się bawić. Wszystko tylko na chwilę.
dlatego u nas jest ograniczenie zabawek,albo jak się jakimiś nie bawi to chowamy w karton i robimy wymianę zabawek :ico_oczko: a jak się całkiem nudzą to wyrzucamy i problem z głowy

Awatar użytkownika
matikasia

05 gru 2011, 21:23

Ja oddaję młodszym dzieciom żeby się też pobawiły.
A na gwiazdkę kupujemy 1 większy prezent zamiast kilka pierduł.

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

07 gru 2011, 10:56

gdzie jestescie?
u nas nic nowego, siedzimy w domu bo w zasadzie ciągle pada a nie mam dla oli ubrania coby jej było ciepło a jednocześnie nie mokła, a w wózku mało ją biore bo co wezme to zaśnie
o ile nie ma kłopotu w granicach godziny 12-13 to czesto pada tak o 16-17 i wtedy jest problem bo tańcuje pozniej do północy
jutro mamy bal w przedszkolu mikołajkowy i zostalismy zaproszone wiec jedziemy, tylko jak bedziemy wracac to zapewne zaśnie :ico_zly: ale w sumie piotrek ma piatek wolny wiec i niech on troche sie dzieckiem zajmie :-]

Awatar użytkownika
matikasia

07 gru 2011, 16:35

Ja się melduję. Dzieci chore. Mati dziś już lepiej. Byliśmy u lekarza. Nic mu nie wykryło, ale wczoraj to strasznie mi kaszlał. A Niusia się zaraziła chyba od niego i ma wczesne zapalenie oskrzeli. Na szczęście nie dostała jeszcze antybiotyku. Mamy mucosolvan z berodualem inhalację.

T ma zwolnienie na skręconą nogę już drugi tydzień. Teraz jest u chirurga. Ma dostać jeszcze zwolnienie także do końca roku sobie siedzimy razem w domciu.

Isia to pod kurteczkę coś więcej ubierz i będzie dobrze.

Awatar użytkownika
wiolaw

08 gru 2011, 02:08

hejka

matikasia, zdrówkadla dzieciaczków
Isia to pod kurteczkę coś więcej ubierz i będzie dobrze.
pewnie że tak i na imprezkę :ico_oczko:

a u nas jak narazie zdrówko dopisuje
co do prezentów to mam dla Ali ,sama sobie wybrała
Lolkowi narazie nic nie wybrałam , bo miałąm kupić klocko lego duplo ,ale dostanie od mojej siosty ,
od drugiej samochodzik tonka z torem ,
reszty narazie nie wiem ,ale napewno będą jeszcze dwa prezenty ,węc jak się zastanawiam czy wogóle zabawki kupować ,czy nie lepiej jakiś fajny ciuszek

wpiątekjedziemy do Niemiec ,dp P kuzyna z rodziną , więc jutro muszę się wybrać po jakieś upominki dla ich dzieci i coś na nowy dom ,
to tak jakby mało wydatków było w grudniu ,ale chłopy jak się umawiają to nie myślą :ico_noniewiem:

a tak wogóle to nie czuję tych świąt , nawet sobie powiedziałam,że nie mam zamiaru wariować z porządkami , bo to zawsze można zrobić i robi się na bieżąco :ico_haha_02:
bo tańcuje pozniej do północy
mój tak dziś tańcował , taki teraz dziwny czas dla tych naszych pociech i musimy to przetrzymać,choćtak jak dziśto miałam nerwa :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
matikasia

08 gru 2011, 22:07

Witam i ja. Padnięta na maksa. Dzieci już lepiej. Wczoraj wyrwałam zęba. Nie chciał wyjść. Cięty był na 3 i każdy korzeń osobno wyrywany. Myślałam że zwariuję na tym fotelu.
Dziś byłam u fryzjerka i babci w szpitalu. Potem pokupowałam większość prezentów i też prezent na nowe mieszkanie do rodziców.
Masakra ile wydatków.

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

10 gru 2011, 18:40

hej to ja
co tam u was? my własnie wrócilismy z badania usg sponosorowanego przez fundacje mcdonalda
brzuch jest ok, ale na tarczycy jest zmiana 2 mm :ico_placzek: najprawdopodobniej nic groźnego, jakas torbiel czy coś, ale jest :ico_placzek:
chociaz lepiej wiedziec niz bym nie wiedziała.... eh smutno mi :cry:

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”