Awatar użytkownika
Sylwia
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

28 gru 2011, 10:52

dzwoneczku ja w pierwszej ciazy 27 przytylam :ico_szoking: :ico_olaboga: potem nie zrzucilam wiele... wciaz zostal brzuszek .. uciazliwy ...

Ja w pierwszej ciazy bylam prowadzona przez innego lekarza niz teraz, nie mialam testu obciazenia glukoza...dodam ze krew i mocz mialam badania tylko 2 razy na poczatklu i pod koniec... maskara..twierdzil ze nie trzeba czesciej :/ :ico_zly: teraz mam co miesiac... i 2 ide na test obicazenia glukoza azzzz sie bojee ...jak o tym mowicie ze to takie ohydne

dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 gru 2011, 11:02

2 ide na test obicazenia glukoza azzzz sie bojee ...jak o tym mowicie ze to takie ohydne
az takie wstrętne to nie jest :ico_oczko: wiec dasz radę :-D
otem nie zrzucilam wiele... wciaz zostal brzuszek .. uciazliwy ...
po drugiej ciązy szybciej zrzucisz bo bedziesz musiała sie rozdwoić...miedzy dwa maluchy :ico_oczko: :-D

ja zrzuciłam nawet z nawiązką...miałam po dwoch latach 10 kilo mniej niż przed ciążą z Dawidkiem...z 20 kilogramami, nie miałam problemu...bo po porodzie 10 kilo mniej...w czasie karmienia nastepne 10 zleciało...a potem to już praca nad własnymi słabościami :-D

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 gru 2011, 11:56

ja nie robie wszystkich co są zalecane
nie robiłam żadnych przeciwciał na choroby zakaźne np
myślę że badania robię z głową
mam jakaś tam wiedzę co jest mi potrzebne i co zapewni mi poczucie bezpieczeństwa
no ja robie Combsa 3 razy w ciąży ponieważ mam minusową grupę
i robie bo to daje mi poczucie bezpieczesntwa

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

28 gru 2011, 12:04

ja robiłam tylko podstawowe badania krwi i moczu, plus gr krwi oczywiście i glukoza, ale to też na własną chęć i kieszeń, bo mi ginek nie zalecił. chodziłam na szczęście do dwóch i mi ta druga ginka powiedziała co i jak.
więc też tak jak jagodka nie przesadzałam z badaniami. ciąża się prowadziła ładnie. nawet witamin nie łykałam. (opórcz kw. foliowego na początku, ale to normalka) i potem na koniec miałam brać żelazo, ale miałam po nim zaparcia i odłożyłam.

Bordzikowa, dawaj brzuch! :ico_sorki: i brawo :ico_brawa_01: za 31.tc!
Sylwia, śliczne zdjęcia. A synek jaki wesolutki na ostatniej foci :ico_haha_01:

[ Dodano: 28-12-2011, 11:07 ]
która tu jeszcze nie odlicza od 120? zapraszam raz dwa!

http://www.naobcasach.pl/forum/viewtopi ... 88#5157388

Awatar użytkownika
Asieńka86
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

28 gru 2011, 12:12

i 2 ide na test obicazenia glukoza azzzz sie bojee ...jak o tym mowicie ze to takie ohydne
aż takie straszne to to nie jest.. ja szłam z podobnym nastawieniem, ale okazało się że to nie jest tak okropnie złe :-) przekonasz się sama :-)
mi zaczęła pojawiać się przezroczysta wydzielina właśnie coś koło 20/21tc.. czytałam żeby nie wyduszać.. potem przestała i teraz ciągle wieczorami jest takie żółte coś zaschnięte.. czasami tylko mam stanik brudny od tego ale to tylko z jednej piersi.. więc to raczej są początki siary.. i masz bardzo ładny brzuszek :ico_brawa_01:
brodzikowa witaj :-D czekamy za fotką :-)

Awatar użytkownika
serniczka
Seryjna gaduła
Seryjna gaduła

28 gru 2011, 12:50

i ja tez wrocilam ze Swiat u Rodzinki:)

jak tam sie miewacie?? Mnie dzis strasznie glowa boli:(

a u nas juz 23tc!!!!!!!! :-D :-D :ico_szoking: :ico_szoking:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 gru 2011, 13:11

witam!!!
ja tez od dzis na zwolnieniu super kaska bedzie. usg bede miala dpiero 30 tyg czyli pod koniec lutego a tak to wszystko ok dostalam skierownie na mocz morfologie tokso i glukoze 75 ale to ok 20 stycznia musze zrobic i powiedzial ze jest duzo prawdopodobnosc ze bede miala cesarke przez to ze zuzia urodzila sie taka duza
i przytylam juz 5kg dostalam opr ale tlumaczylam sie ze to po swietach

Awatar użytkownika
Myszka_
Trzy tysiące lat minęło...

28 gru 2011, 13:54

hej Kobity,
ja w pracy, linia zajęta to mam chwilę :-D

Witam nieobecne po powrocie do codzienności
duzo prawdopodobnosc ze bede miala cesarke przez to ze zuzia urodzila sie taka duza
to jak aduża była?
przytylam juz 5kg dostalam opr ale tlumaczylam sie ze to po swietach
to za co ta opiernicz, bo nie rozumiem, 5 kg na 5 mies. to chyba nie dużo? :ico_noniewiem:

Ja z Damienm w ciązy przytyłam 14, tyłam po kg na miesiąc i najwięcej na koniec, bo aż 3 a nie wiem czemu, bo w sumie ani nie puchałam ani nic, ale lekarz mówił, że jestem w normie i nie ma się co przejmowac
Teraz też tyje po kg na miesiąc jak byałm w piątek ulekarza to było niecałe 60 (zaliczył mi na 59) a startowałam z 55,

po 1 porodzie schudłam od razu 10 kg zostału mi 4, które ot tak nagle zniknęły po ok. 4 miesiącach, a w sumie nawet więcej, bo 5kg, bo po prostu ciuchy ze mnie leciały, ale cycki cały czas miałam spore :ico_oczko: :-D
brzucha na szczęście nie miałam, zszedł mi od razu po porodzie, mama się śmiała, jak mnie odwiedział w dzień kiedy Damian się urodził, że jakby nie wiedziała to by nawet nie powiedziała, że tyle co dziecko urodziałam, bo brzuszka nie było - tu mi się udało :ico_oczko:
zobaczymy jak teraz będzie (po ciuchu liczę na to, że podobnie) :-D :ico_wstydzioch:

[ Dodano: 28-12-2011, 12:56 ]
ja na L4 ide od stycznia, oficjalnie, bo nieoficjalnie to jeszcze 2 tyg pochodze do pracy dopiero potem tak na prawde w domu zostane...
z jednej strony fajnie z drugiej oszaleje w domu :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

28 gru 2011, 14:10

Sylwia, super foteczki,fajnie wygladasz :ico_brawa_01:

widze,ze 2012 bardzo obfity w porody bedzie :-D

Stawiam torcik :ico_sorki:

Obrazek

Niestety badania nie zrobilam,tzn poszlam rano,pobrali krew,dali do wypicia glukoze i po 20 minutach zwrocilam wszystsko do kosza na smieci :ico_zly:
Dostalam nowe skierowanie :ico_placzek:

Ja to z Andrzejkiem robilam 4 razy i za kazdym razem wymiotowalam :ico_placzek:

A najlepsze jest to,ze lekarz robi badanie i mowi,ze wszystko ok,to zrobimy jeszcze USG i zaczyna biadolic,ze ma stary sprzet itd ( chyba chcial,zebym poszla prywatnie do niego :ico_oczko: ) no i pytam o plec,a on mowi - raczej dziewczynka :ico_szoking: Ja sie pytam,czy napewno,on oglada za chwile w innej pozycji i mowi,ze cos tam wystaje miedzy nogami,chyba siusiak ale to moze byc pępowina ale sprzet jest stary,to nie moze przeplywow sprawdzic i zonk :ico_szoking: Pytam,wiec co mam mezowi powiedziec,a on,ze nie mam sie na nic nastawiac,bo zle widac,ze w 30 TC bedzie lepiej :ico_oczko:
No i mam dylemat :ico_oczko: Ale raczej polegam na opinii tego lekarza prwatnego,ma super sprzet i wszystko bylo ladnie widac :ico_oczko:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 gru 2011, 14:17

iw_rybka, nawet się nie sugeruj tym co ten lekarz teraz Ci powiedział. Na dobrym sprzęcie musiało być wyraźnie widać i nie pomylił by się na pewno z pępowiną :-)

Ojjj to Zuzia też grudniówka :ico_brawa_01: 1OO latek dla małej księżniczki :-) :ico_brawa_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”