U mnie Julcia w dzień Wigilii usypiała się z laptopikiem hehehe
Znaczy że prezent udany
Jakieś załamanie nerwowe wczoraj miałam, przemęczona jestem i mam dość bycia z dziećmi momentami.
Mocno przytulam, miewam to samo, teraz po wizycie Dziadków jestem chyba najszczęśliwszą mamą na świecie
dziewczyny jak dziciaki zaakceptowały prezenty?
Starsza cieszy się ze wszystkiego, a zwłaszcza z prezentów dla Zuzi
, Zuzanka chce się bawić tym co Oliwka, ale mało jeszcze rozumie więc radość mniejsza.
Ja przy Oliwce często wybierałam prezenty ciuszkowe, bo lubię praktyczne prezenty. Ileż można pomieścić zabawek w domu
, teraz też często jak jesteśmy w Pl i ktoś chce coś kupić, to wybiorę sobie coś co akurat bym chciała i rodzina kupuje. Oni cieszą się, że kupią coś potrzebnego, a ja się cieszę, bo nie będzie się walało po kątach
Ano i każde dziecko jest inne i coś innego wybiera do zabawy, na przykład Zuzia ostatnio uwielbia wszystkie książeczki, małe i duże, swoje i Oliwki, więc na pewno następną rzeczą jakiej będę szukać będzie właśnie jakaś książeczka.
Poza tym staram się jeśli chodzi o zabawki, żeby to były różne rzeczy. Uważam, że są pewne zabawki, które powinno mieć każde dziecko: bembenek, piłeczka, jakiś instrument (hehe jakby bembenek nie był instrumentem
) , książki, lalka, samochodzik (nawet jeśli to jest dziewcznyka) lub pociąg, separator, piramidka, klocki, przytulanka i pewnie jeszcze wiele innych które akurat teraz nie przyszły mi do głowy. Generalnie chodzi o to żeby rozwijały wszechstronnie naszego maluszka i żebyśmy mogli obserwować czym się interesuje bardziej a czym mniej i kiedyś w przysżłości rozwijać jego zainteresowania
Hehe, nasz śliniaczek też czekał już prawie rok na użycie