wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 sty 2012, 22:49

ja zmykam spac.
dobranoc

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

09 sty 2012, 22:52

nie czekasz na mezusia :ico_oczko:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 sty 2012, 22:57

Asieńka86, jeśli umowę masz do 2014 roku, to macierzyński załatwia Ci pracodawca. jego informujesz o narodzinach i tam zanosisz akt urodzenia dziecka. ;-)

Awatar użytkownika
Sajurka
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

10 sty 2012, 08:37

Syliwa zdrowka dla synka
Asienka ciesze sie ze zmaluszkiem dobrze, 9 kg to malo, ja juz przytyłam 3- 4 kg, ale nie widac tego po mnie. Jeszcze ;)

Gusia mam nadzieje ze sie wszystko dobrze poukłada.

Witam
Z dzidzia wszystko ok i jednak bedzie córcia( Emilka ) ktora własnie sobie szaleje w brzuszku
I lekkie bole mam jak na @ ;/
Złapało mnie jakies przeziebienie akurat teraz jak mam sporo planów.;/

Buziaki

dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 sty 2012, 09:47

Witam

wisnia u mego męża na wiosne też zawał w firmie...i tak do zimy...wiec też nie bedzie mogł skorzystać z tego dwutygodniowego urlopu...po urodzeniu Dawida dostał tylko jeden dzień wolny aby nas odebrac ze szpitala...i teraz też tak bedzie....

asiab przesliczne sa te mebelki :one:
jego informujesz o narodzinach i tam zanosisz akt urodzenia dziecka. ;-)
Z dzidzia wszystko ok i jednak bedzie córcia( Emilka )
brawo :ico_brawa_01:

ostatnio małego czuje tylko po prawej stronie rzeber...moze dlatego ze jest zwiniety w kłębek , a już głowką w dół lezy to moze z tamtej strony nozki ma :632: .

justyna30
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

10 sty 2012, 09:54

Witajcie!

Gusia powodzenia zycze dla Was, zeby sie Wam wszystko poukladalo :ico_oczko:

Asiab mebelki bardzo fajne :-D
Z dzidzia wszystko ok i jednak bedzie córcia( Emilka ) ktora własnie sobie szaleje w brzuszku
super ze z mala wszystko dobrze no i mamy chyba 8 dziewczynke :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: powieksza nam sie grono kobitek :-D

A co do macierzynskiego to u nas jest 480 dni polowa dla taty a polowa dla mamy. Tylko ze moj sie zrzeknie 180 dni dla mnie to ja posiedze 420 dni a on tylko 60 :ico_oczko:
A na urodzenie dziecka tatusiowie dostaja 2 tygodnie wolnego zeby pomoc mamusia :-D

W nocy popadal troche snieg mala zadowolona i po 8 zaprowadzilam ja do przedszkola. Jak wrocilam wzielam witaminki zjadlam sniadanie i po 10 minutach juz do toalety wszystko zwrocilam :ico_zly:

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 sty 2012, 10:21

Dzieki dziewczyny :-) za opinie o mebelkach ja oczywiście przezywalam i pół nocy nie spałam :ico_puknij: a do tego tak mnie biodra bolą od spania na bokach że szok :ico_olaboga: chyba już sie rozchodzą co ?

Sajurka, super że kolejna dziewczynka i wszystko ok :ico_brawa_01: a pytałaś lekarza o te bóle brzuszka ?
Jak wrocilam wzielam witaminki zjadlam sniadanie i po 10 minutach juz do toalety wszystko zwrocilam
dlatego ja nie brałam i nie biore wit bo odrazu jak wziełam to leciały do kibelka :-)

[ Dodano: 10-01-2012, 09:21 ]
Ja dziś kolende mam nie lubie takich wizyt :ico_wstydzioch: :ico_zly:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 sty 2012, 10:22

ostatnio małego czuje tylko po prawej stronie rzeber...moze dlatego ze jest zwiniety w kłębek , a już głowką w dół lezy to moze z tamtej strony nozki ma .
Kolankami Ci pewnie tam zasada ;-)

dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 sty 2012, 10:35

Kolankami Ci pewnie tam zasada
:-D pewnie tak...bo to własnie jest takie uczucie...kolanko, stópka, łokiec ...no powiem ze troszke to staje sie bolesne... :ico_oczko: ale wiem ze u niego ok :-D
Jak wrocilam wzielam witaminki zjadlam sniadanie i po 10 minutach juz do toalety wszystko zwrocilam :ico_zly:
ups... :ico_haha_01:
bolą od spania na bokach że szok :ico_olaboga: chyba już sie rozchodzą co ?
już najwyższy czas :ico_oczko:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 sty 2012, 10:46

Hej!

wy to tak specjalnie jak ja pracuje to duzo piszecie co? ;-) wczoraj z kibelka was podczytywalam :-D ale odpisac juz nie mialam czasu, pod koniec pracy oczywiscie bol glowy i w domu spac od razu . Teraz czuje glowe ale nie jest najgorzej, ale wczoraj to az niedobrze mi bylo. Cos ten oddzial dziwnie dziala na moj leb.. tylko tam mnie glowa boli :ico_olaboga:

Gusia, oj ale sie porobilo, jednak walka... Trzymam kochana kciuki aby sie szybko wszystko powyjasnialo, bo serio taki stres teraz to nic fajnego.

Hej Sajurka, fajna ksywka :-D Gratuluje dziewczynki! A bole wiezadel i stawow i kosci miednicy mam koszmarne, krocze do tego i robokop.... Krocze to czuje przy kazdym ruchu nogami, tylko sycze. Jak sie rozpedze to ide ale jak mam ruszyc albo co gorsza zahamowac to strasznie boli. Nie mowiac o kucnieciu :ico_olaboga: Wczoraj dodatkowo pod gorke szybko szlam i wlasnie lewe wiezadlo podtrzymujace macice tak mnie zaczelo ciagnac i kluc ze myslalam ze nie wejde....

Asiu, mebelki przesliczne. :ico_brawa_01: My to typowo Ikea. Jesli szukacie pojemnych komod to seria MALM z Ikea jest fajna , ja mam w sypialnie ciag 3 komod, wyzsza i 2 nizsze i lacznie jest tam 10 duuzych szuflad i 2 mniejsze i miescimy sie tam w 4 osoby plus drazek w szafie na wiszace rzeczy. a ciuchy synka beda musialy byc gdzie indziej, ale to jakas polke wygospodaruje w szafie pewnie :-)

Justyna, 14 dni roboczych , czy 10 dni roboczych? Z Nell bylo 10 dni roboczych dla taty, ale moze cos dodali? z tymi pieniazkami 60 dni przed chyba nie ma problemu co? to odliczaja z calego macierzynskiego czy nie? Moj na razie nie zrzeknie sie dni na mnie bo moze bedzie ich potrzebowal jak mamusia na uczelnie wroci.... przydaloby sie aby tak posiedzial w domku z 3-jeczka :ico_brawa_01:

Sylwia, zdrowka dla synka!!!!
Agasio, to fajnie ze tylko na zbyt wiele seksu narzekasz :-) Chcialabym tak :ico_sorki:

Ja narzekam na zbyt malo, od sierpnia J mnie nie tknal nawet palcem u nogi, mimo moich prob :ico_placzek: On ma zerowe libido :ico_placzek: Zdziwi sie kiedys jak znajde sobie kogos na boku, oj zdziwi....

Dzwoneczek, fajnie ze syncio zadowolony z dnia w p-kolu, oby tak dalej! Zdrowka!

Wisnia, i jak powitanie meza??? ;-)

Serniczka, napisz jak dajesz rade z Ola? Musisz byc wykonczona co? Jak ona spi w nocy??

A pisalyscie jeszcze o problemach wychowawczych z dziecmi.... U nas mam problem z Zu. Ma ZAWSZE cos do powiedzenia :ico_zly: do Nell odzywa sie tak, ze az mi Nell szkoda... nie lubi sie z nia dzielic, podczas gdy Nell wszystko by jej oddala i bardzo ja kocha. Juz ograniczylam Zu odwiedziny u kolezanek ktore zachowuja sie mniej wiecej tak samo..... Widze ze to ich wplyw.... Dlatego lubie wyjezdzac na wakacje, bo wtedy odcinam ja od nich i przez 2 m-ce robi sie zupelnie inne dziecko.

[ Dodano: 10-01-2012, 09:50 ]
A jeszcze mialam fajny poczatek dnia. Wchodze do lazienki z ranca, zapalilam swiatlo i popatrzylam mimochodem do lustra i az podskoczylam :ico_szoking: Cala twarz mialam umazana we krwi, szyja, , popatrzylam na rece a tam masakra, bluzka poplamiona :ico_szoking: :ico_olaboga: tylko strup wokol nosa i wydmuchany skrzep dal mi slad ze to z nosa krwawienie w nocy mialam nawet nie wiedzialam :ico_szoking:
Nie musze pisac ze poduszka wygladala masakrycznie nie? :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”