Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 sty 2012, 11:03

Sajurka, lepiej mieć ciuszki w rozmiarze 62, 68... a tych w rozmiarze 56 garstkę. Nigdy nie wiesz jaką dzidzię urodzisz. A te ciuszki 56 lubią być po 2-3 tygodniach za małe ;-) A podwinąć rękawki to nie problem przecież :-)

Co do butelek Avent, pasują podobno smoczki Lovi :-)

Co do spodni ciążowych.
Jeśli wiosna będzie wiosną to najwygodniej w legginsach śmigać.
Ja mam 2 pary spodni ciążowych i chodzę w nich na zmianę.
Jedne kupiłam w promocji w C&A za 15zł :ico_haha_01: a drugie używane na allegro.
Szkoda kasy na nowe, jak ciąża wieczność nie trwa. Jesienią w legginsach chodziłam.

Awatar użytkownika
Sajurka
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

12 sty 2012, 11:18

Dziekuje dziewuszki jestescie jak latarnia na morzu dla mnie :-D wiem co i jak i gdzie .

Rozmiary kupuje tylko 62 i 68. Bo 72 to jeszcze nie ma sensu ??

Kaftanik mam jeden... bo cos słyszałam ze sie podwijaja.

Dzisny sobie daruje ale chyba skusze sie na spodniczke z dzinsu .

Spodnie ciazowe juz dawno mam, plus leginsy i tunike. I tyle. ;)

Awatar użytkownika
Myszka_
Trzy tysiące lat minęło...

12 sty 2012, 11:20

a dzień dobry,
męzulec szaleje z Damianem to ja mam chwilę dla Was, korzystam bo zaraz Piotrek do pracy idzie, maja znów pilne zlecenie i robią po 10, a ja ledwo żywa zosaje z tym moim wariotem, który zdrowieje więc i szleje - jakoś muszę to przeboleć :ico_oczko:

gratuluję nowych tyg. dzwoneczek jeszcze z 3 tyg u możesz rodzić, a przede mną jeszcze tyle, leci oj leci, choć jak pomyślę, że w sumie na połowę kwietnia zdałoby się być gotową to też mi się wydaje, że już niedaleko!
Jeszcze trochę odczekam i wyślę męża do piwnicy i muszę poprzeglądać ubranka co by mi się zdało dokupić

Co do ubranek na 56, to wystarczą 2-3 komplety, nie więcej, ale ubranka jako ubranka w sensie spodnie, bluzki, sukienki to najlepiej zaczynać od 62 a już najlepiej ubranka przedziałowe 0-3, 3-6 - wystarczą na dłużej - tak samo jak body i pajace :ico_oczko:

ja spodnie ciążowe mam 2 pary po Damianie, ale jeansy mam niemal nowe bo 2 razy na tyłku miałam, bo Dadosław był nisko i mu przeszkadzało jak w nich chodziłam a drugie pożyczyłam koleżance, takie materialne były i ona trochu przytyła i ja się topię w tych gatkach, ale koleżanka z pracy mi pożyczyła fajne portki na kantke ciążowe, ale jeszcze w ciążówkach nie chodziłam bo mieszczę się w moje obecne gatki ewentualnie nie zapinam guzika :ico_oczko:

wg mnie podgrzewacz też jest zbędny zawsze z czasem jakby z przyczyn wyższych trzeba było przejść na butlę można dokupić, ja butelki i smoczki miałam z TT, bardzo zadowolona byłam, miałam też smoczei z NUK i też był super, na poczatku TT nie miało fajnych smoczków spłaszczanych, ale potem bez problemu zmieniliśmy na te z TT - ładne były po prostu :-D

zmykam narazie, miłego dnia życzę papa mamuśki

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 sty 2012, 11:21

Bo 72 to jeszcze nie ma sensu ??
74cm ;) Jeszcze się wstrzymaj... 74 dziecko Twoje może ubrać na koniec lata, albo dopiero na jesień ;-) Zależy jakie duże będzie :-)

Od kaftaników lepsze są body. Trzymają pieluchę i nic nie ucieka ;-)

Awatar użytkownika
Sylwia
Beze mnie to forum nie istnieje!

12 sty 2012, 11:21

Jej a ja świra dostaje ...szukam wózka i co jedne to ładniejszy...... my chcemy na pewno używany.... bo nie stać nas na nowy..ale uzywany czasem można kupić idealny... jest tego tyle... moze wy cos doradzicie ?? 3 funkcyjny na bank... i nie dorgi :/ chcielismy sie w max 400-500 zł zmeiscic zeby zakupic tez lezaczek itp po kubie mamy ale taki duzy tako

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 sty 2012, 11:22

A dla mojego Franka to rozmiar 56 był za duży :ico_wstydzioch: nigdy nic nie wiadomo :-)

Awatar użytkownika
Sylwia

12 sty 2012, 11:25

Myszko do kwietnia jak batem strzelic tuz tuz :):) termin mam na 21 ale moze 2 tyg wczesniej byc niespodzianka :) w kwietniu musimy byc gotowe na 100% :) pamietajcie mamy do siebie nr telefonow jak ktoras wyladuje na porodowce daje znac :) a my tu na forum :) Toz to juz niedlugo ..a Dzwoneczke to juz wogole ma tuz tuz :) Zazdroszczeeeeeeee :ico_brawa_01:

[ Dodano: 12-01-2012, 10:26 ]
Asiab dlatego mozna kupic po 2 -3 kompelciki 57, itp :) dzieci rodza sie rozne.... :)

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 sty 2012, 11:27

Sylwia, za 500zł spokojnie kupisz 3w1 wózeczek :-)
Używany nie znaczy gorszy, to jak z samochodem. Są w uszanowanym stanie, bo co taki bobas w nim zniszczy. Dlatego najlepiej po 1 dziecku kupić.

Przede wszystkim czy mieszkasz w bloku, na którym piętrze, z windą czy bez ? :-)

Awatar użytkownika
Sylwia

12 sty 2012, 11:32

W bloku na parterze :) ale mialam tako i byl bardzo ciezki na spacerach... a ten 3 funkcyjny palcem ze tak pwoiem mozan prowadzic..a Tako jak czolg..dobry byl w zimei za to bo wielkkie kola i brnal przez snieg jak sanie :)

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 sty 2012, 11:35

Sylwia, to ja Ci polecić mogę ten co kupiłam. Atlantic Espiro 3w1. Daliśmy 499zł za używany komplet po 1 dziecku. Z gondolą waży 12kg - mój D. osobiście go ważył. Do modelu z 2010 roku da się wpiąć fotelik, do modelu z 2009 i starszych się nie da. Różnią się stelażem i sposobem składania.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”