dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 sty 2012, 20:33

kingoza wazne ze czujesz ruchy...:)moj czasem ma też dzien lub dwa dni takie ospałe;)

myszka
te pieluszki cudne...słodkie:) i cena rzeczywiście powalajaca... :ico_szoking:

Brodzikowa, bardzo ładny masz brzuszek...i ten pomysł jest rewelacyjny...też mi tego brakuje...
a z rekawa wychodzi roza

szczęściara :-D
JUTRO MOJ SYNEK-2 KOnczy ROCZEK!!!
dla synka :ico_prezent:

biniu_s, kuruj sie kuruj... :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Asieńka86
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

12 sty 2012, 20:45

biniu mnie nie było parę godzin i już chyba z 5 stron do czytania :ico_szoking: i zdrówka życzę!!!
kingoza mój też się czasem długo nie odzywa, ale potem nadrabia stracony czas :ico_haha_01: ostatnio podobnie jak u Asi kopnie raz czy dwa na dzień, ale wypina się i wygina na wszystkie strony ciągle..
Brodzikowa stówka dla synka :-D
Mnie sąsiadka nastraszyła przed chwilą że pracodawca nie musi mi udzielać wychowawczego :ico_szoking: pracowałam tam 4 miesięcy przed ciążą, potem 3 miesiące w czasie ciąży, bo wcześniej tylko szkoła była no i sąsiadka mówi że miałam dwie umowy- próbną i na czas określony i chyba liczy się od ostatniej umowy :ico_szoking: jak to jest, wiecie??

Awatar użytkownika
biniu_s
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

12 sty 2012, 21:06

pytałyście wcześniej o chorobowe z ZUS-u, ja miałam pierwsze chorobowe płatne przez ZUS od 16 listopada do 1 grudnia i później kolejne do 8 grudnia to kasę miałam razem 21 grudnia przekazem pocztowym bo w dokumentach pracodawca nie podał nr konta. Poźniej miałam do 22 grudnia to kasa była 5 stycznia. Także chyba wypłacają nie miesiącami tak jak pracodawca, tylko okresami zwolnień. A z tego co wiem, to tylko pracodawcy mający zatrudnionych powyżej 20 pracowników wypłacają przez cały okres ciąży chorobowe i oni się rozliczają z ZUS-em. A mali przedsiębiorcy przekazują chorobowe do ZUS-u i to on płaci.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

12 sty 2012, 21:12

jak to jest, wiecie??
- ja nie wiem :ico_wstydzioch:
A z tego co wiem, to tylko pracodawcy mający zatrudnionych powyżej 20 pracowników wypłacają przez cały okres ciąży chorobowe i oni się rozliczają z ZUS-em
- o wlasnie,dokladnie,ja pracowalam w wojsku i cala ciaze z Zuzka oni mi placili :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 sty 2012, 21:15

iw_rybka, wiesz co nie ma sie co stresować tym karmieniem w twoim przypadku bo cycki już masz wytrenowane i będą wiedziałyco robić nawet po cc

Martalka wiesz właśnie przez takie myślenie że dziecko w pierwszych dobach nie musi jeść bo tylko spi i ma zapasy z brzucha moja jagoda darła się 3 bite dni
niestety są odstępstwa od reguły i każdą położnicę z dzieckiem należy traktować indywidualnie

Awatar użytkownika
kingoza
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 sty 2012, 21:17

bo ja tego pic nie moge,a jak juz pije to max 20 i rzygam radosnie :-D
hehe ja ostatnio na glukozie mialam mega zatkany nos i w ogole nie czulam tego smaku :-D a ja pierwszym razem ... super slodkie cytrynowe .. fuj ... :ico_haha_01:

[ Dodano: 12-01-2012, 20:19 ]
ale potem nadrabia stracony czas :ico_haha_01:
moja tez miala juz takie etapy, 2-3 dni cisza a nastepne 4 jakby w ogole nie spala :ico_haha_02: ale juz dala mi serie kopniaczkow wiec sie uspokoilam :-D

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 sty 2012, 21:21

kingoza, dlatego moja rada była taka żeby zatkąc nos
to zawsze pomaga :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
kingoza
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 sty 2012, 21:29

a skoro juz o badaniach mowa .. ja znow mam za miesiac im przyniesc kolejne badania moczu, krwii i toxo ( bo nie przechodzilam) - pomimo tego ze wszytsko jest ok .. czy wy tez co miesiac robicie badania ??

Awatar użytkownika
biniu_s
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

12 sty 2012, 21:29

kingoza, może to dzisiejsze takie jakieś lekkie przejście tej glukozy faktycznie przez to że trochę chora jestem i nos zatkany.

Myszka faktycznie te pierwsze pieluszki bomba, ale małe 50 x 50 cm, no i tylko w 40 stopniach można to prać to nie wszystko by z nich zeszło chyba.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

12 sty 2012, 21:30

bo cycki już masz wytrenowane i będą wiedziałyco robić nawet po cc
- oby :ico_oczko: Ostatnio zrobily mi sie takie ciezkie wlasnie,jak wtedy kiedy karmilam i dlatego mi to teraz po glowie chodzi :ico_oczko:
właśnie przez takie myślenie że dziecko w pierwszych dobach nie musi jeść bo tylko spi i ma zapasy z brzucha moja jagoda darła się 3 bite dni
niestety są odstępstwa od reguły i każdą położnicę z dzieckiem należy traktować indywidualnie
- dokladnie,moj maly tez nie jadl,ja go urodzilam o 10.45 rano po 16 h porodu i do wieczora wogole nie chcial cycka,wmawiali mi ,ze jest najedzony z brzucha a wieczorem zaczal sie dusic,slina szla mu nosem i buzia,zrobil sie siny - masakra,polecialam szybko do pielegniarek,one go wziely na noworodki i okazalo sie,ze byl zle odsluzowany i mu tam zalegalo w brzuszku i przelyku :ico_olaboga: Potem na drugi dzien ja sie nie umialam z nim dogadac,przystawic itd,wmawiali,ze najedzony a potem mial duzy spadek wagi i z morda na mnie wjechaly france,ze glodze dziecko,bo jak widzialam,ze nie jadl,to moglam po butle przyjsc :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: och jak to sobie przypomne to :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: teraz juz bym sie im nie dala,3 ciaza,3 dziecko to juz czlowiek madrejszy i umie zawalczyc o swoje :ico_sorki:
mialam mega zatkany nos i w ogole nie czulam tego smaku
- ja sobie zatkalam nos ale ten smak,ta slodycz az gesta,fuj :ico_szoking:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”