Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

23 sty 2012, 14:25

sms od Mad
musiałam 5 kobiet z eskurczami przepuścić ale już po badaniu jestem. Mam bardzo dużo wód płodowych. Rozwarcie na ponad 1 palec. Jak czekałam te 2h to sporych skurczy dostałam. Lekarka zapytała czy jutrzejsza data pasuje mi na poród, bo są spore szanse na jutro

także trzymamy kciuki :-D

Awatar użytkownika
Beatka78
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

23 sty 2012, 14:28

dzieki Aga super obiecujaca wiadomosc, chyba Martynka sie przestraszyla i moze sama znajdzie droge

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

23 sty 2012, 14:34

A co do moich dzieciaków...
Nocka do bani. Wogóle z mężem oka nie zmrużyliśmy. Emilia dostała duszności i już maiałam na pogotowie dzwonić ale na szczęście inhalacje odrobinę pomogły :ico_sorki: teraz na 13.50 jedzie z mężem do lekarza a ja się modlę żeby jej to nie zeszło na płuca.
Do młodego lekarkę od noworodków zamówiłam bo ma potworne uczulenie a do tego na brzuchu mu skóra schodzi :ico_szoking: niespokojny jest bardzo i już sama nie wiem czy go to swędzi, czy to brzuszek go boli i czy te uszka :ico_placzek:

Mam nadzieję że w miarę szybko Emilka się pozbiera. Ja rano wyemigrowałam z młodym do mamy, tym bardziej że mąż też pociągający jest

No i przydało by mi się do ginki podejść bo kurcze zaczyna mnie martwić to że przy dłuższym posiedzeniu na kibelku czuje potworny ból, ale to taki że mnie wykręca a łzy same lecą, nie mam pojęcia czy to do końca jest normalne :ico_noniewiem:

Przepraszam ale sobie musiałam ponażekać :ico_sorki:

A co do przedszkola to nie chce Emilii wypisać na stałę. Chce jej zrobić przerwę tak do maja. Może uda mi się w między czasie jakieś sanatorium załatwić bo Emilia bardzo często łapie zapalenia górnych i dolnych dróg oddechowych. To już nie tyle o małego chodzi co o nią samą. Przecież w ciągu roku miała 3 zapalenia płuc, z czego ostatnie w listopadzie :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
nostromo20
maniakogadacz
maniakogadacz

23 sty 2012, 15:35

oj Aga, trzymam kciuki, żeby wszystko szybko wróciło do normy... :ico_sorki:
no i powodzenia dla Mad, szkoda, że czekanie w domu tak nie działa, tylko trzeba do szpitala się udać :ico_oczko: mam nadzieję, że akcja szybko się rozwinie.
przekazałam swój nr tel. Ice (tak się to odmienia? :ico_noniewiem: ), więc z nią się będę kontaktować, jakby u mnie się coś zmieniło.

Awatar użytkownika
Jadzia
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 sty 2012, 15:37

hej

ja z wieściami po ktg :-D

mam regularne skurcze :-D ale rozwarcie na czubek palca i do domu mnie wysłali ,ale po badaniu krwawię i odchodzi mi czop ,tak więc czekam na rozwój wydarzeń :ico_sorki:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

23 sty 2012, 15:44

Jadzia, a co Ty sie w kolejke wpychasz :ico_oczko: Czekamy na wiesci i powodzenia :ico_brawa_01:

I dla Mad rowniez :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

I dla ciebie nostromo20 :ico_sorki:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

23 sty 2012, 15:44

Jadzia, przepiękne wiadomości. może z Mad. się w jednym dniu spotkacie z dzieciaczkami.

Aga, równie fantastyczną wiadomość przesłałaś od Mad. mam nadzieję, że malutka jednak sama się zdecyduje wyjść. Jak palucha luźno wsadzili, to może ze 2cm/3cm już ma. ja z takim rozwarciem zaczynałam rodzić i poszło szybko, więc liczę, że i ją weźmie i rano będziemy na radosnych widziały super wieści o Martysi :ico_brawa_01:

Aga26, mój Tobik też często łapał swego czasu infekcję gornych drog oddechowych. W październiku (nie miał jeszcze roczku) miał pierwsze, a w grudniu już kolejne :ico_olaboga: i to takie maleństwo :ico_olaboga: ale teraz tfu tfu! jest ok :ico_sorki: my do inhalacji dostaliśmy na te płucka PULMICORT i VENTOLIN. działają ale tylko na receptę :ico_noniewiem:

[ Dodano: 23-01-2012, 14:45 ]
nostromo20, a u ciebie jak z tym przeterminowaniem? kiedy idziesz do szpitala?

Awatar użytkownika
Sylwia
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

23 sty 2012, 15:58

Mad zycze szybkiego porodu !!! :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
nostromo20
maniakogadacz
maniakogadacz

23 sty 2012, 16:18

nostromo20, a u ciebie jak z tym przeterminowaniem? kiedy idziesz do szpitala?
jutro mija tydzień, w środę mam iść do szpitala. no chyba że prędzej mnie ruszy :-)

eSKa
4000 - letni staruszek

23 sty 2012, 16:23

Beatka u mnie własnie się zaczęło od bólu jak na @ i Kubul tak się wiercił że myślałam że wyjdzie pępkiem :-D a potem to już poszło ekspresowo :ico_oczko: Może i u Ciebie się rozkręci :ico_brawa_01:

Aga26 wiem co czujesz :ico_olaboga: jak się ma 2 w tym jedno przdszkolne to pewne rzeczy są nieuniknione, prędzej czy póxniej Emilka zarazi czymś Boryska :ico_noniewiem: Ja bym jednak nie rezygnowała z przedszkola.
Olek teraz też chory a Kubuś jednak chyba coś od niego łapnął bo ma katar i dziś w nocy jakiś ciepły mi się wydawał :ico_placzek: Najgorsze że przez ten katar w nocy ciężko mu się oddychało i co chwile płakał, furczało mu w nosie non stop a ja tą cholerną gruszką nic nie umiałam wyciągnąć :ico_zly:
Dziś zamówilam w aptece aspirator "katarek" taki do odkurzacza , mam nadzieje że się sprawdzi :ico_sorki: :ico_sorki: Dzisiejsza nocka to koszmar zasnęłam o 2.30 a potem co pół godz pobudki były :ico_olaboga:
Chciałam iść z nim dziś do lekarz ale dziś była położna wiec obejrzała malego i powiedziała żeby go jeszcze poobserwować bo takie maluchy normalnie mają wyższą temp ciała i może byc tak że odciągniemy katar i wszystko będzie ok więc bez sensu się pchać do poczekalni pełnej chorych dzieci. Tak więc czeka o 17.00 jadę po ten aspirator do tego w razie czego kupie coś na temp gdyby faktynie wyskoczyła i zobaczymy.

Mad trzymam kciukasy i myślami jestem z Tobą :-)

[ Dodano: 23-01-2012, 15:30 ]
A co do przedszkola to nie chce Emilii wypisać na stałę. Chce jej zrobić przerwę tak do maja. Może uda mi się w między czasie jakieś sanatorium załatwić bo Emilia bardzo często łapie zapalenia górnych i dolnych dróg oddechowych
Skoro mała rzeczywiście tak czesto choruje to może faktycznie dobry pomysł :ico_noniewiem: a na takie sanatorium to jechałabyś też ty i Borys? bo ona chyba za mała żeby sama :ico_noniewiem:

Jadzia czyżbyś była następna w kolejce :ico_brawa_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”