Hej
tabogucka, wielkie
dla Szymusia za 10 miesięcy
Dużo zdrówka Ci życzę!!!!
NowaSejana, jak tam zdrówko ??
Tego podobno nie dało się już uratować i tylko wyrywanie zostało. A reszta ząbków, czyli 6 albo 7
do leczenia zostało
Wszystkie czwórki i piątki jej się popsuły i trzeba to szybko zrobić,bo podobno na mleczakach próchnica robi się błyskawicznie. Na szczęście wszystkie jedynki, dwójki i trójki ma super
Martynka też tak za tatą jest jak przyjeżdża. Nawet się wkurza jak ją przebieram i chciała bym,żeby M. to robił
Ma przekichane,bo Karolcia też wisi mu na szyi cały czas
patrycjaaa, dzięki
już sobie oglądałam jakie kaszki można kupić i będę zamawiać
magda1614, oj ja też muszę sięzabrać za zdjęcia,bo jeszcze żadnych nie wywołałam odkąd się Martynka urodziła,a jeszcze mam zaległe Karolinkowe
chyba zapłacę majątek
Jak tam po kontroli ??
aneta11, moja też by najchętniej talerz każdemu porwała ale żeby zjeść coś konkretnie to nie, podzióbie i koniec
Chrupki tez lubi i wody dużo pije ale szkoda,że nie zje np. obiadku... Dobrze,że cyca chociaż pije,bo nie wiem co by to było
Kupiłam wczoraj mleczko Hipp i będę jej próbowała podać,bo żadnego innego nie chce
Wielkie
dla Majeczki za 10 miesiączków!!!
Gwona, niech w końcu mu się dobiorą do tyłka !!!!!
A co do alimentów to porażka...
aga216, dla Was też dużo zdrówka!!!!
Super,że Paulinka sama zasypia
moja jak ma dobry humor to też sama usypia ale czasem trwa to nawet ponad godzinę
Faktycznie lepiej pokazać te ząbki dentyście. Przynajmniej będziesz spokojniejsza. Trzymam kciuki,żeby wszystko było dobrze!!
Ząbka już nie ma
Trzymamy w pudełeczku,żeby tacie pokazać
Jak wyjeżdżaliśmy wczoraj rano to było -16... myślałam,że zamarzniemy
Wszystko szło dobrze dopóki nie wbiła jej dentystka igły. Miała posmarowane dziąsełka maścią znieczulającą ale szarpnęła głową,że ją boli i zaczęła płakać. Było drugie podejście ale w tym samym momencie zaczęła płakać,że boli i już później nawet buzi nie chciała otworzyć
Płakała i mówiła,że nie chce mieć wyrywanego, więc wyszłyśmy na korytarz i miała do nas przyjść anestezjolog i powiedzieć jakie mamy zrobić badania przed znieczuleniem ogólnym
na całe szczęście wymyślili,żeby podać Karoli tabletkę uspokajającą, coś w stylu głupiego jasia i już po 10 minutach była ledwo przytomna i nawet nie mogła ręką ruszyć
Siadłam z nią na fotelu, podali jej znieczulenie i wyrwali. Pod koniec wyrywania zaczęła jęczeć troszkę i głowę odsuwać ale szarpnęli ząbka i wyszedł
Musieliśmy jeszcze poczekać godzinę aż lek przestanie działać i pojechaliśmy do domku
Teraz tylko zastanawiam się czy przypadkiem nie trzeba tej buzi jakoś płukać, np. szałwią czy czymś czy lepiej zostawić w spokoju !?
bo całe dziąsło ma aż bordowe i widać ropkę, a dodatkowo bierze leki na astmę,a one mogą wywołać stan zapalny i grzybiczy w buzi i się boję,żeby się jej dziadostwo nie zrobiło
Może Ty
tabogucka będziesz wiedzieć !?