Awatar użytkownika
Jadzia
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 lut 2012, 17:27

Gabi, pewnie tak ,ale ty też nie miałaś wielgalandziego brzuszka ,wiec to też ma na pewno duży wpływ. JA samą tą fałdę bedę długo nosic , ona też waży swoje :ico_oczko:

dziewczyny mam pytanie o krwawienie. tz. jak to u was wygląda bo ja jak wychodziłam ze szpitala to krew miała jasny kolor i nie było tego dużo a teraz często jakieś skrzepy się zdarzają ,kolor jest ciemny i dość mocno czasami leci :ico_noniewiem: wcale nie pamiętam jak to z dziewczynkami było :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

08 lut 2012, 17:38

Jadzia, krwawienie nasila Ci się pewniej po karmieniu i jak np. wstajesz z kszesla bądź łóżka. Mnie ginka mówiła że większe krwawienie jest normalne jak sie wiecej ruszasz. Co do koloru to teraz mam już takie resztki i raczej koloru brazowawego, a wczesniej mialam mniej wiecej koloru wody z rozmrozonego mięsa :ico_noniewiem: skrzepami się nie przejmuj chyba że by ich było bardzo dużo :ico_oczko:
Jej moje dziecko śpi jak mysz pod miotla dzisiaj :ico_noniewiem:
Ale udalo mi się zamówić pojemnik na smoczki i klipsa do mocowania smoczka na ubranku :-)

Awatar użytkownika
Jadzia
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 lut 2012, 17:44

Aga26, :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: dzięki dobra kobieto ,uspokoiłaś mnie :-D

Jej moje dziecko śpi jak mysz pod miotla dzisiaj :ico_noniewiem:
no właśnie moja Lencia ciągle tak śpi :ico_placzek: wierci się i stęka ,bardzo rzadko mocno zasypia :/

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

08 lut 2012, 17:48

Jadzia, hehe nie ma za co :ico_oczko: ja dzwonilam do ginki po tym jak kilka dni po powrocie do domu wypadły mi 2 skrzepy wielkości dużego kiwi każdy :-)

eSKa
4000 - letni staruszek

08 lut 2012, 18:01

witam was kobietki
dziś udało mi się nadrobić czytanie i nawet coś skrobnąć bo rano bylismy na szczepieniu i Kubuś teraz cały czas śpi z przerwami na mleczko :ico_oczko:
Pani doktor powiedziała że może być albo troche pobudzony i marudny albo przeciwnie może być senny.
maly znowu poleciał z wagą do góry i waży już 5400 z butelką pożegnaliśmy się na dobre i tylko piersią karmię :ico_brawa_01: i bardzo się z tego cieszę bo pokarmu nie mam jakoś mega dużo ale widocznie wystarcza :ico_sorki:
Z wagi jestem zadowolona bo zostało mi jeszcze tylko 0,5 kg więc mam nadzieje ze i to jeszcze zejdzie, tym bardziej ze teraz postanowiłam ograniczyc słodycze :ico_oczko:

Aga fajnie z tym morzem macie :ico_haha_02: my też mamy w planach wyjazd nad morze na początku maja ale tylko na tydzien i jeszcze nie wiadomo co z tego wyjdzie :ico_placzek:

Szyszeczka trzymam kciuki za Ciebie, kurde i nie rozumiem czemu cię tak przeganiają od szpitala do szpitala :ico_zly: :ico_olaboga:

ponadto oglądam focie zimowych dzieciaczków i się zachwycam, kurde śliczne te nasze zimowe brzdące :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 08-02-2012, 17:05 ]
Co do koloru to teraz mam już takie resztki i raczej koloru brazowawego
kurcze no własnie ja też tak mialam, potem miałam z tydzień spokoju a teraz znowu mam plamienia i to taka czerwona krew :ico_olaboga: już się zastanawiam czy to już okres czy co ???

[ Dodano: 08-02-2012, 17:11 ]
Gabi dużo zdrówka dla ciebie :-)

Beatka78 twoja "dzieciowa piramidka" :-D w podpisie mnie rozbroiła - piękne zdjęcie :ico_brawa_01: i ciekawa jestem na profesjonalne fotki Hani :ico_brawa_01:

Odnośnie chrzcin my zdecydowaliśmy się na marzec, u nas msza chrzcielna jest w ppierwszą niedziele miesiąca więc bedziemy chrzcić 4 marca

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lut 2012, 18:17

Jadzia, dobrze że zapytałaś o te skrzepy i krwawienia, bo ja się wczoraj przestraszyłam jak wyskoczył mi na podpasce wielgachny skrzep :ico_olaboga: Krwawienia mam mniej obfite niż na początku. Ale właśnie tak jak Aga pisze... jak wstaję z łóżka czy krzesła czuję, że więcej się leje.

U mnie dochodzi jeszcze cholerne swędzenie rany po szyciu i szlag nie trafia bo podrapać się nie mogę :ico_haha_01:

Pierwszy raz farbowałam sobie sama włosy i muszę przyznać że mi to wyszło hehe. Kolorek ciemniejszy, ale porównałabym go z moim naturalnym. Najważniejsze, że odrosty poszły w siną dal. :ico_haha_01:

eSKa, brawa za 5kg Kubulka - super że udało się butlę odstawić i na samym cycusiu jedziecie :-)

margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lut 2012, 18:24

waży już 5400
wow piękna waga :ico_brawa_01:
my mamy szczepienie za 2 tyg
ciekawa jestem ile moja Gwiazda bedzie ważyć bo Igor na 6 tyg ważył równe 6kg :-D

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

08 lut 2012, 18:32

eSKa, piękna waga Kubusia :ico_brawa_01:
Mad., pochwal się kolorkiem :-) ja się umowilam na 25 do fryzjera i wkońcu wrócę do mojej marchewki na glowie :-)

[ Dodano: 08-02-2012, 17:38 ]
A czy Wy zazywacie teraz jakieś witaminy? Bo w zaleceniach ze szpitala mam tabletki z kwasem dha,no więc kupiłam sobie prenalen dha i tak się zastanawiam czy to wystarczy :ico_noniewiem:
I jeszcze jedno
Jecie jogurty owocowe? Bo polozna na patronazu mi mówiła że raczej tylko naturalny powinno się jeść a ja chcialabym activie zacząć pić :ico_noniewiem:

eSKa
4000 - letni staruszek

08 lut 2012, 19:08

bo Igor na 6 tyg ważył równe 6kg
no to dopiero chłopisko duże :-D :ico_brawa_01: oj to ty masz co nosić :ico_oczko:
my mamy szczepienie za 2 tyg
my pierwsze mamy za sobą i cieszę się ze Kubuś tylko śpiący po nim jest a nie np gorączkuje czy marudzi :ico_sorki:
Te szczepionki to tragedia :ico_noniewiem:
z NFZ trzeba by było małego 4 razy kłuć bo 4 szczepionki
za 120 zł są 2 kłucia
a za 200 zł w 1 ukluciu wszysktko
My wzięliśmy opcje za 120 zł i poza tym nie biorę żadnych dodatkowych szczepień :ico_noniewiem:
A czy Wy zazywacie teraz jakieś witaminy?
ja biore witaminer prenatal bo zostało mi jeszcze z ciąży, kurcze ale ostatnio zauważyłam że mam jakieś zawroty głowy i chyba będe musiała sobie te podstawowe badania zrobić
Jecie jogurty owocowe?
ja jem, bo naturalnego nie lubię, poza tym lubie mleko a dziś lekarka powiedziała żeby ograniczyć bo picie mleka może nasilać sapke u dziecka tzn to charczenie :ico_noniewiem: Poza tym to że kubuś czasem wieczorami ma ataki płaczu też może być spowodowane spozywaniem mleka przeze mnie i kazała obserwować czy te płacze nie zdarzają się w te dni kiedy piłam mleko

[ Dodano: 08-02-2012, 18:09 ]
Aga26 wydaje mi się że taka activia nie powinna zaszkodzić, zresztą wypijesz i zobaczysz czy małej zaszkodzi czy nie :ico_oczko:

[ Dodano: 08-02-2012, 18:11 ]
zobaczysz czy małej zaszkodzi
przepraszam Boryska :-D miało być małemu

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lut 2012, 19:35

I ja się witam wieczorkiem :ico_oczko: Byłam dzisiaj u ginka badał malutką z każdej strony jak dla niego malutka na idealną łechtaczkę i piękne nereczki ,nie tak jak mówili w szpitalu ,ale to się okaże po porodzie ,jednak ja jestem przeszczęśliwa :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Moja Calineczka waży już prawie 3kg :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: No dostałam skierowanie i jutro jadę do szpitala jednak liczę ,że pozwolą mi jeszcze na weekend zostać w domku a po weekendzie mogę wrócić ,normalnie dostałam dzisiaj takiego pozytywnego kopa :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
szyszunia trzymam kciuki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”