Jeżeli chodzi o fitness to zrezygnowałabym z zajęc z wszelakimi podskokami i obrotami- to w Twoim przypadku odpada, choć napisałaś mało o swoim schorzeniu i nie bardzo wiem co Ci dolega. Nie mniej jednak ruch jest bardzo ważny, nie rezygnuj z niego i ćwicz. Basen jak najbardziej, świetnie odciąża stawy dlatego jest w 100% bezpieczny. Pilates, joga, ćwiczenia na piłkach też jak najbardziej.Jakie ćwiczenia mogę wykonywać, żeby sobie nic nie pouszkadzać? Czasem chodzę na basen, ale nie zawsze jest sposobność, tym bardziej, że ceny w mojej okolicy nie są zbyt przyjazne
mam chondromalację chrząstki stawowej. Obecnie jestem po rehabilitacji i mogę robić trochę więcej niż przed nią, ale jeszcze nie jest tak jak było kiedyś. Nie jestem w stanie klęczeć, a kucanie sprawia mi ból (choć już nie taki, żebym nie była w stanie tego zrobić czy się podnieść, ale sama ta czynność boli).choć napisałaś mało o swoim schorzeniu i nie bardzo wiem co Ci dolega
Przede wszystkim nie chciałabym stracić zupełnie kondycji (do tego to chyba najlepszy ten basen, wydaje mi się) i też starać się jakoś nogi od nowa usprawnić, bo tuż po rehabce stwierdziłam, że kolana odzwyczajone od wysiłku stały się bardzo słabe - próbowałam zrobić mostek i nie byłam w stanie, bo nie mogłam się utrzymać, kolana mi drżały; przyznam, że nie wiem jak się do tego usprawniania zabraćJeżeli chodzi o przykłady ćwiczeń to powiedz nad jakimi partiami mięśni chciałabyś popracować???
Wróć do „Fitness, Diety i odchudzanie”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość