ło jaka tu cisza....
trudno wpadnę później
Poważnie ??Dzień dobry. Wpadłam się pochwalić, że kupiliśmy małemu nocniczek i od dziś zaczynamy naukę robienia kupki do nocniczka
głupota bo co? Bo Twojej koleżance się nie udało? Widocznie źle uczyła. Wiadomo, że dziecko w tym wieku nie rozumie wielu rzeczy. Ale przynajmniej oswoi się z nocniczkiem. A już 9miesięczne czy roczne dużo rozumie i może samo zacznie prosić. Na przykład moja koleżanka fajnie nauczyła swoją córę. Całą noc robiła tylko siusiu, a z rana koleżanka sadzała ją na nocnik i ona cisnęła kupkę, potem biła brawo jak się udało i schodziła, a miała raptem 9 miesięcy, a gdy miała 11 sama prosiła na kupkę i nie robiła do pampersa nawet w ciągu dnia. A gdy miała rok już nie potrzebowała pieluchy nawet na noc, bo trzymała i siusiu i kupkę, a pieluchę nakładają jej tylko na wyjścia, gdzie nie będzie toalety. Więc to może się udać, wystarczy się lepiej postarać. Wiadomo, że początkowo to będzie tylko zabawa i nie zawsze się uda. Ale grunt to się nie poddawać i dążyć do celu.No każdy robi jak uważa ale dla mnie to głupota.
o to samo miałam spytaćkwiatunio roznice widac, jak schudniesz 30 kg to wogole bedzie czad, a zauwazylas tez czy skora ci sie kurczy wraz z utrata kg?
no wlasnie nie wiem czemu tak na zywo ma lekko marchewkowy ale na zdjeciach mocno widaca Twój Oliś jaki nosek ma ciemny
ooo szybciutko my raczej zaczniemy jak Olis bedzie mial z roczek, zeby sam juz mogl sobie isc i siadacWpadłam się pochwalić, że kupiliśmy małemu nocniczek i od dziś zaczynamy naukę robienia kupki do nocniczka
tak jak pisałam na razie to będzie tak w formie zabawy i oswojenia się z nową rzeczą. Ale mam cichą nadzieję, że załapie przed roczkiemooo szybciutko my raczej zaczniemy jak Olis bedzie mial z roczek, zeby sam juz mogl sobie isc i siadac
no szybko strasznieno i na 7 miesiecy mojego lobuza ale to szybko leci, juz coraz blizej do roczku
Znam więcej przypadków niż opisałam. Ale twoje dziecko i robisz jak chcesz. Ja tylko swoje zdanie wyraziłam.głupota bo co?
na 7 miesiecy mojego lobuza
popieram twój pomysłDzień dobry. Wpadłam się pochwalić, że kupiliśmy małemu nocniczek i od dziś zaczynamy naukę robienia kupki do nocniczka
Wróć do „Noworodki i niemowlęta”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość