trudno wpadnę później

Poważnie ??Dzień dobry. Wpadłam się pochwalić, że kupiliśmy małemu nocniczek i od dziś zaczynamy naukę robienia kupki do nocniczka
głupota bo co? Bo Twojej koleżance się nie udało? Widocznie źle uczyła. Wiadomo, że dziecko w tym wieku nie rozumie wielu rzeczy. Ale przynajmniej oswoi się z nocniczkiem. A już 9miesięczne czy roczne dużo rozumie i może samo zacznie prosić. Na przykład moja koleżanka fajnie nauczyła swoją córę. Całą noc robiła tylko siusiu, a z rana koleżanka sadzała ją na nocnik i ona cisnęła kupkę, potem biła brawo jak się udało i schodziła, a miała raptem 9 miesięcy, a gdy miała 11 sama prosiła na kupkę i nie robiła do pampersa nawet w ciągu dnia. A gdy miała rok już nie potrzebowała pieluchy nawet na noc, bo trzymała i siusiu i kupkę, a pieluchę nakładają jej tylko na wyjścia, gdzie nie będzie toalety. Więc to może się udać, wystarczy się lepiej postarać. Wiadomo, że początkowo to będzie tylko zabawa i nie zawsze się uda. Ale grunt to się nie poddawać i dążyć do celu.No każdy robi jak uważa ale dla mnie to głupota.
o to samo miałam spytaćkwiatunio roznice widac, jak schudniesz 30 kg to wogole bedzie czad, a zauwazylas tez czy skora ci sie kurczy wraz z utrata kg?
no wlasnie nie wiem czemua Twój Oliś jaki nosek ma ciemny
ooo szybciutkoWpadłam się pochwalić, że kupiliśmy małemu nocniczek i od dziś zaczynamy naukę robienia kupki do nocniczka
tak jak pisałam na razie to będzie tak w formie zabawy i oswojenia się z nową rzeczą. Ale mam cichą nadzieję, że załapie przed roczkiemooo szybciutko my raczej zaczniemy jak Olis bedzie mial z roczek, zeby sam juz mogl sobie isc i siadac
no szybko strasznieno i na 7 miesiecy mojego lobuza ale to szybko leci, juz coraz blizej do roczku
Znam więcej przypadków niż opisałam. Ale twoje dziecko i robisz jak chcesz. Ja tylko swoje zdanie wyraziłam.głupota bo co?
na 7 miesiecy mojego lobuza
![]()
![]()
popieram twój pomysłDzień dobry. Wpadłam się pochwalić, że kupiliśmy małemu nocniczek i od dziś zaczynamy naukę robienia kupki do nocniczka
Wróć do „Noworodki i niemowlęta”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość