od rana byłam z Izą u lekarza i jest dobrze,

dziś też na 16 do dietetyczki

współczujębo oczywiście dostałam @.

współczujębo oczywiście dostałam @.
to naucz się czytać i zejdź ze mnie w końcu bo ciągle o coś się czepiasz. Napisałam wcześniej, że nauczę go robić kupkę nie siku, kupkę robi raz dziennie i wiem dokładnie kiedy, potrafię wyczuć ten moment, więc nie ma potrzeby sadzać dziecka co 15minut na nocnik. I też nie chodzi o to, żeby się chwalić jakie moje dziecko zdolne, bo robi kupkę czy siusiu do nocniczka tylko, żeby potem przypału nie było, ze ma 3lata a sika w pampka!!!czego ty jeszcze nie wymysliszWpadłam się pochwalić, że kupiliśmy małemu nocniczek i od dziś zaczynamy naukę robienia kupki do nocniczka![]()
ech, powodzenia, szkoda tylko dziecka....
![]()
po co tak wcześnie? przecież jak nie rozumie po co nocnik to ci nie powie ze chce, jak bedziesz co 15 minut sadzała i przez przypadek zrobi siku (bo na pewno nie swiadomie) to wtedy bedziesz sie chwalic ze zdolny bo taki mały a już sika do nocnika?
tak to każde dziecko umie
heh, przypomne ci to zdanie za 2,5 rokużeby potem przypału nie było, ze ma 3lata a sika w pampka!!!
ze skrajności w skrajnośćnina0226, mam znajomą taką która wszędzie musi nocnik zabierać ze sobą bo jej 2 letni syn nie zrobi siku w parku na trawe czy pod krzaczek a o kupie zapomnieć moze bo musi robić w domu tak go nauczyła bo wczesnie sadzała na nocnik o tak mu zostało, wiesz jak zabawnie wyglada jak idzie z nami na zakupy a pod jej wóżkiem wiecznie nocnik w koszu?????
a ty pzrestań juz na nas najeżdzać bo niektóre z nas maja doświadczenie ze starszymi dizecmi lub w rodzinie i wiedzą co piszą a ty non stop jakies "ciekawostki" i bzdury wypisujeszzresztą co ja wam będę tłumaczyć. I tak zrobię jak będę uważała za słuszne. Widzę, że to forum to zdaje rezultat tylko wtedy jak się wszystkim poklaskuje i odpowiada grzecznie i ładnie i się ze wszystkim zgadza. Jak ktoś ma inny pomysł na swoje dziecko to zaraz pełno najazdów. Głupie to. Bo każdy ma prawo wychowywać i uczyć dzieci czego chce. I rozumiem, że każdy też może wyrazić swoją opinię i powiedzieć, że coś mu się nie podoba, ale nie najeżdżać, że głupia ja albo moje dziecko biedne. Zastanówcie się troszkę nad swoimi wypowiedziami
![]()
bo na wszytsko przychodzi odpowiedni moment a rozwoju dziecka nie przyspieszysz na siłe bo zabierzesz mu beztroskie dzieciństwo
ze skrajności w skrajność
Wróć do „Noworodki i niemowlęta”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość